Oulu

Osuuskauppa Arina ja Pukumies aloittavat yt-neuvottelut – pöydällä ainakin lomautukset

Pukumies ja Arina aloittavat yt-neuvottelut maanantaina. KUVA: Nico Kortejärvi
Oulu 16.3.2020 18:24
Antti Karvonen

Osuuskauppa Arina ja sen tytäryhtiö Pukumies Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut maanantaina 16. maaliskuuta, Arina tiedottaa.

Neuvotteluissa arvioidaan henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoitetaan väliaikaisia toimia. 

Päätös yt-neuvotteluista perustuu koronaviruspandemian aiheuttamaan kysynnän ja asiakasmäärien vähenemiseen erityisesti hotelleissa, ravintoloissa ja liikenneasemilla.

− Työn vähenemisestä huolimatta esimerkiksi ruokakaupoissamme saattaa esiintyä myös työvoimapulaa. Tämä voisi johtua tilanteesta, jossa iso osa henkilöstöä joutuisi karanteeniin, sairastuisi yhtäaikaisesti, tai jäisi kotiin esimerkiksi päiväkodin ollessa kiinni. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Lomautuksia pyritään välttämään myös hyödyntämällä työehtosopimuksessa olevia mahdollisuuksia työaikajoustoihin, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio tiedotteessa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Yleisesti ottaen. kyllä kommenteista huomaa, että kenestä on yritysten johtajaksi/ yrittäjäksi7 työnjohtajaksi ja kenestä ei. Toisaalta, nythän on mahdollista päästä eroon jos on todella hankalia,yritystoimintaa haittaavia työntekijöitä ja joista ei nykysääntöjen mukaan pääse irti helposti. Jokainen lopputilin saanut saa sitten miettiä omalta kohdalta, että toiminkohan minä aina työntekijän velvollisuuksien mukaan. Oikeuksiahan tekijöillä on ja myös velvollisuuksia mutta niitä ei kaikki tajua. Nyt on poikkeuksellinen tilanne, muistetaan se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmentävää, että ihmiset ei ymmärrä lukemaansa. Arinan liiketoimintaan kuuluu aika paljon muutakin kuin ruokakaupat. Hotellit, kylpylät, ravintolat, kuntosaleja jne. Jos niihin ei ole tulijoita eli kassavirtaa niin milläs ilveellä pidät ne auki ja ketä varten? Ihmisiä nimenomaan pyritään siirtämään vähittäistavarakaupan puolelle näiltä aloilta, jotta ei tarvitsisi lomauttaa niin suurta osaa työntekijöistä kerralla. Tämä lukee jutussa melko selvällä suomen kielellä, niin eiköhän valtaosa kommentoijista ymmärrä koko homman väärin. Ei se ihme ole, että pisa tulokset tässä maassa laskee, kun ei osata edes lukea ja ymmärtää luettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella, todella, todella ala-arvoista S-ryhmä ja arina!

Kun käsillä on poikkeuksellinen tilanne joka kuitenkaan ei tule kestämään kauaa, ni te kaikessa viisaudessa laitoitte pystyyn yt-neuvottelut.

Suosittelen että nyt heti Arinan johto lukee osuuskaupan säännöt ja arvot jotka kirjattu kymmeniä vuosia sitten.

Sen jälkeen kun olette lukeneet, miettikää uudelleen, että tuliko toimittua osuuskaupan arvojen mukaisesti!

Ja sen jälkeen menette peilin eteen ja katotte miltä kasvonne näyttää...

Missä Yhteiskuntavastuu sekä osuuskaupan osakkaista huolehtiminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole tuloja, palkanmaksukyky laskee. Itseä kyllä epäilyttää, kannattaako koko maailmantaloutta ja yhteiskuntaa romuttaa tämän takia. Toivottavasti poikkeustila ei kestä loputtomiin. Esim. vanhainkotien sulkeminen vierailijoilta on toisaalta järkevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vastuunkantokykyä Arinalla tässä tilanteessa. Pistetään työntekijät kotiin ja yhteiskunta maksaa kulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR teki jättiläisvoitot ja nyt lomauttaa koko henkilöstönsä !
Missä yhteiskuntavastuu !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR taisi tulouttaa ne voittonsa Suomen valtion kassaan, josta nyt hallitus niitä voittoja jakelee apupakettina yhteiskuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulle ja yhteiskunnalle yleisemminkin tekisi hyvää, jos ottaisit vähän itsekin vastuuta elämästäsi. Kaikkien firmojen pitää ajatella myös elämää epidemian jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tunnu löytyvän yhteiskunta vastuuta toisista puheista huolimatta.
Toivottavasti eivät mene sitten kerjuulle Kulmunin kukkarolle????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole tuloja ei yritys voi maksaa palkkaa, kaikilla sama tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama homma onnikkapuolella.ajatetaan kuljettajilla viimeseen tappiinasti ja sit palkinoksi yt lomautus....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Micksin loppuunmyynti oli alkanut jo ennen koronaviruspandemiaa. Micksin loppuunmyyntiä ei voi laittaa koronan syyksi vain siksi että yritys voi hakea sitten tukia koronan verukkeella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh huh..lätkikää vaan niitä sillipurkkeja hyllyyn hymyssä suin. Hiki ei saa kuivua, kyllä johtoporras sitten palkittee.....??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tainneet s - ryhmän rahat huveta Venäjän seikkailuissa.
Niin mitä se osuustoimintaliike Venäjällä tekee.
Keskokin tulossa ryminällä takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

S-ryhmän johtaja oli posketon kuukausipalkka satatonnia kuussa lomauttas itsensäkki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa huono pelisilmä tällä pohjoisen omalla yhdessä omistetuille kaupalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ehkä koko vuoden oksettavin uutinen! Myyjät 15 tuntisilla sopparrilla lastaavat tavaraa hyllyyn, että ihmiset saavat hamstrata koronapelossa ruokaa, niin nämä jehulit lomauttaa nämä ahertajat! Ottakaa kaikki myyjät lopputili tuommosesta pohjoiskorealaisesta firmasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta. Siellä porukka lappaa tavaraa hyllyyn terveyden uhalla ja Arina palkitsee lomautuksilla. Kaikilla firmoilla ei ole minkäänlaisia arvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkin ihmetyttänyt jo pitemmän aikaa tuo Arinan ahneus kaikki vapaat tontitkin olisi pitänyt saada Oulusta.Vaikka kuka mitä yritti sanoa Valkeankin rakennuksen toteutuksesta ei muuta kun pääasia että Arina sai tahtonsa läpi.No nyt sitten ollaan nähty jo pitemmän aikaa miten on kauppa käynyt ja mitä negatiivisiakin asioita kauppakeskus tuonut tullessaan.Että mikäköhän loppu se ahneella olikaan.....Jospa se ajan kanssa aukeaisi Isokatukin uudestaan ja vanha kaunis näkymä palautuisi. Se tulee tämmöisinä hetkinä mieleen että oltaiskohan vähemmilläkin puitteilla pärjätty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

21:39
Norjassa avattiin ilmasilta kymmenientuhansien nälkiintyvien porojen pelastamiseksi – kaikkien aikojen suurin pelastusoperaatio Ruijan ylängöllä Tilaajille
21:10
Syöpä pelasti oululaisen Jenna Antinmaan työuupumukselta – yrityskuviot alkoivat mennä uusiksi jo "syöpälomalla" Tilaajille
20:47
Koronarajoitteet ruuhkauttavat sairaaloiden kylmiöitä – vastaanottokeskuksen kellarissa sijaitsevaan kylmiöön siirrettiin keskiviikkona ensimmäiset vainajat
20:30
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen
20:27
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia
20:21
Suomen viides ydinvoimayksikkö lähempänä tuotantoa kuin koskaan – Olkiluoto 3:n uskotaan aloittavan sähköntuotannon ensi vuonna 11 vuotta myöhässä
20:07
Poliisi joutui pysäyttämään liikenteen rikoksesta epäillyn kiinniottamisen vuoksi Haukiputaalla
122
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
18
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Antti Kiuru

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image