Oulu

Mitä kuuluu, Rebekka Naatus? – "Kukapa ei haluaisi olla ritarin puoliso"

Rebekka Naatus viettää kesälomansa pätkissä. KUVA: Anna-Mari Kilpijärvi
Oulu 6.7.2017 19:26
Taneli Kärki

Oulun seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö ja Rauhan Tervehdyksen vt. päätoimittaja Rebekka Naatus muistetaan vuosien varrelta muun muassa rohkeista kannanotoistaan. Vapaa-ajallaan Naatus juoksee intohimoisesti pitkiä matkoja.

Kaleva.fi kysyi Naatukselta kesäkuulumisia.

Hei Rebekka! Mitä kuuluu?

– Oikein hyvää! Olen loman jälkeisessä työn alussa ennen seuraavaa lomapätkää. Kävimme juuri puolisoni kanssa pienen lomamatkan Pariisissa ensimmäistä kertaa yhdessä, kun kuopus oli hoidossa isovanhemmilla. Se oli oikein luksusjuttu. Nyt on mukava odottaa rentoutuneena uutta lomapätkää.

Juoksit toukokuussa järjestetyssä Terwamaratonissa kolmannelle sijalle. Oletko malttanut sittemmin pitää ylimenokautta?

– Kyllä lepäilinkin Terwamaratonin jälkeen, mutta Turussa oli lomamatkalta palatessamme Paavo Nurmi marathon, jossa kävin juoksemassa kympin matkan. Se oli ihan hauska siirtymä takaisin vähän tiukempaan harjoittelukauteen. Ajattelin vielä juosta yhden maratonin ennen talvea.

Mikä juoksemisessa on sinulle parasta?

Rebekka Naatus harrastaa pitkien matkojen juoksemista. KUVA: Sami Korkala

– Se on minulle hirveän rentouttavaa ja auttaa myös keskittymään sekä rauhoittumaan. Se on meditatiivinen juttu. Kun sitä tekee säännöllisesti, niin juoksemisesta tulee helppoa eikä kevyt lenkkeily rasita.

Pystytkö arvioimaan puhki kuluttamiesi lenkkarien määrää?

– Parit kestävät korkeintaan 1 000–1 500 kilometriä. Kyllä ne minulla ovat kymmenissä. Nuorempana käytin vain tietyn merkin ja mallin kenkiä, mutta askellukseni on muuttunut lisääntyneen harjoittelun myötä. Nyt minulla on useampia kenkiä eri matkoille ja treeneille.

Miltä tuntuu olla ranskalaisen ritarin puoliso? (Naatuksen puoliso on oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta, joka sai helmikuussa Ranskan kansallisen ansioritarikunnan ritarimerkin)

– Sehän on tietysti mahtavaa! Kukapa ei haluaisi olla ritarin puoliso. Olemme leikitelleetkin, että mikä olisi minulle sopiva rooli, jos hän on ritari. Olisiko se hevonen tai narri? Monet ovat sanoneet, että leidi olisi sopiva, niin olen sitten käyttänyt sitä, Naatus nauraa.

Olet opiskellut kirjoittamista, proosaa ja lyriikkaa. Mitä kevyttä mökkilukemista suosittelisit tuttavalle?

– Olen itse lukenut nyt enimmäkseen muuta kuin kevyttä. Kaivoin pitkästä aikaa Virginia Woolfin tekstejä ja täytyy sanoa, että vaikka häntä pidetään ehkä vaikeana ja filosofisena kirjoittajana, niin hänellä on myös paljon suorasanaista pohdintaa ihmisten välisistä suhteista, valtapeleistä ja rooleista. Ehkä suosittelisin häntä klassikkokirjailijana, vaikka hän ei ehkä olekaan ihan kevyimmästä päästä.

Minkä kouluarvosanan annat kesälle tähän mennessä sään puolesta?

– Viime aikoina ei ole satanut räntää, joten voin antaa vaikka kahdeksan! Se on jo ihan hyvä. Voi olla tyytyväinen, kunhan ei kokoajan sada.

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?

– Seuraavan lomapätkän aikana on tarkoitus pysyä Oulun seudulla. Ehkä piipahdamme Hailuodossa. Pienin lapsi tykkää kovasti eläimistä, niin lehmien lähelle pitäisi päästä. Saisi sellaista konkreettista tuntumaa eläimiin, jotka kiinnostavat kirjoissa ja lastenohjelmissa.

Kaleva.fi kysyy kuulumisia henkilöiltä, jotka ovat tuttuja Oulusta tai muualta lähiseudulta. Kerro alla olevaan kommenttilaatikkoon, kenen kuulumisia sinusta toimituksen kannattaisi kysyä.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näet hänet harva se päivä kaupungilla halutessasi, mene ja kysy. Niin minäkin tein, vaikka en tunne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ihana persoona. Rohkea ja rehellinen, tehnyt oikeita valintoja elämässään kaikilta osin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, avioero ei minusta ole kyllä kenellekkään koskaan se kovin oikea valinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiat eivät ole niin yksiselkoisia. Kukaan meistä ei ole toista parempi, joten ei heitetä sitä ensimmäistäkään kiveä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image