Oulu

Miehelle ehdollista 14-vuotiaan tytön raiskauksesta

Oulu 2.5.2012 13:25
Susanna Kemppainen

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1988 syntyneen oululaismiehen 1,5 vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies pakotti 14-vuotiaan tytön sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä eräässä yksityisasunnossa vuoden 2010 lokakuussa.

Mies tiesi tytön iän. He olivat tutustuneet toisiinsa pintapuolisesti hieman aiemmin toisella paikkakunnalla. Rikos tapahtui miehen tuttavan yksityisasunnossa, jonne he menivät yhdessä.

Mies tuomittiin maksamaan uhrille vahingonkorvauksia kärsimyksestä 4 000 euron edestä sekä erilaisia kuluja.

Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin. Tuomio määrättiin tytön ja hänen huoltajiensa pyynnöstä salassapidettäväksi 60 vuodeksi tytön henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Kyllä on aikalailla oikeuskäsitys koetuksella ? Miten voidaan antaa tuollainen signaali törkeän rikoksen tekijälle...Oulun käräjäoikeudella on kyllä peiliinkatsomisen paikka !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvä ihme,eikö lapsen rasikaaminen suomessa ole enää rikos vai mitä tarkoittaa???Tämähän tarkoittaa aivan vain sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista huomata, että tällaisen barbaarisen teon seurauksena jotkut ovat valmiita muuttamaan koko yhteiskuntamme keskiaikaiseksi ja brutaaliksi. Viitaan puheisiin kivityksestä ja nimen julkistamisesta. Yhteiskunnissa, joissa kivitetään, ei pahemmin välitetä seksuaalisesta väkivallasta. Tämä johtuu siitä, että järjestelmän epähumaanius tekee myös kansalaisyhteiskunnasta barbaarisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätön ehdollinen tuomio. Rikoslaki sallisi raiskauksesta kuusi ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljä vuotta vankeutta.

En ymmärrä myöskään tuomioistuimen logiikkaa, jos kyseessä on raiskaus, mutta ei lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö. Rikoslain 7 § 1. momentti toteaa yksiselitteisesti, että jos tekijä on sukupuoliyhteydessä alle 16-vuotiaan kanssa, on kyseessä törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Tästä teosta voidaan tuomita kymmenen vuotta vankeutta. Näissä pitäisi päätöksen sisältöä julkaista tarkemmin, jotta kansa ja lainsäätäjät voisivat valvoa, ettei tuomioistuin vastoin edellä mainittua 7 § 1. momenttia lievennä tekoa muuksi mitä se lain mukaan on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä juttu tuo, että 14 vuotiaan lapsen raiskauksesta saa 1,5v ehdollista, kun taas totaalikieltäytyjät joutuu istumaan 1v ehdottoman vankeuden... "On lottovoitto syntyä suomeen!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan käsittämätöntä että lapsen raiskauksesta selviää ilman ehdotonta tuomioita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torille jalkapuuhun kaikki pedofiilit ja raiskaajat. Viereen sitten kuorma-autollinen kiviä ja ......
Siiten kivitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haloo!!! Mitä lieventävää tuossakin tapauksessa on muka tapahtunut, kun mies selvisi ehdollisella tuomiolla!? Kyllä kait tuollaisesta teosta pitäisi tulla muutamia vuosia istuttavaa linnaketta, eikä mitään ehdollista!!! Kyllä tässä taas tavallinen ihminen saa ihmetellä, että saako tuollaisia törkeitä tekoja tehdä ihan vain ehdollisen tuomion pelossa!? Kyllä tuollaisesta ehdollisesta tuomiosta pitää syyttäjän valittaa ja vaatia ihan oikeaa linnatuomiota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdollista ja vain 1,5 vuotta ! Lapsen raiskauksesta! Säädytöntä! Tämä ei ole oikein. Talousrikoksista saa ejdtotonta, ja ne eivät kuitenkaan aiheuta toiselle ihmiselle traumoja jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä pääsi vähällä - sama kun ei mitään. Menee kunnioitus oikeuslaitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkivaltainen teko jolle EI SAA löytyä mitään lieventävää seikkaa!!! Eri asia on, jos tyttö/poika haluaa, silloin ei ole kyse väkivallasta/ pakottamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki pitää olla sellainen, että alaikäisen raiskauksesta tulee aina ehdotonta vankeutta olivatpa olosuhteet millaiset tahansa. Huomio kansanedustajat, korjatkaa asia pikaisesti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä uskois jos ei Suomessa eläis mutta semmoinen on elämän arvostus meillä! Luulis että velvoitettaisiin edes pitämään jotain nilkkapantaa viisi-kuusi vuotta ja käymään terapiassa että saa jotain aikaiseksi käytökseen ja asenteisiin mutta eipä tietenkään!

Roskayhteiskunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kun raiskauksesta annetaan ehdollinen tuomio, tulisi myös kertoa kuka jakaa ehdollisia. Etenkin alaikäisten kyseessä ollen, vaikka olisi mitä seikkoja lieventämässä ALAIKÄISEEN sekaantumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkivaltainen raikaaminen on törkeä rikos mutta kun uhrina on ala ikäinen lapsi tekee siittä todella törkeän rikoksen . Törkeistä seksuaali rikoksissa pitää aina antaa ehdotonta vankeutta vähintään viis vuotta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni edes kuukausi turkkilaisessa vankilassa olisi ollut oikeudenmukaisempi rangaistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pitää ottaa omaan käteen jos oikeuslaitoksemme pitää naistemme koskemattomuutta pilkkanaan.Ei mene kenenkään oikeustajuun se että talousrikoksesta istut 2 vuotta kovennettua mutta lapsen hyväksikäytöstä selviät sakoilla ja paperilapulla,eihän sen näin päin saisi olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Ei eläkejärjestelmän tuotto ole riippuvainen jatkuvasta talouskasvusta, Nyt tuli nimellisellä 1%:n voitolla eläkekassaa... Lue lisää...
Vaahteramäen Eemeli

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image