Oulu

Tilaajille

Kun oululainen Jonna Linnala sairastui vakavasti, hän luuli menettäneensä kaiken – le­lu­ke­räi­ly­har­ras­tuk­ses­ta löytyi innostava väylä itsensä to­teut­ta­mi­sel­le ja ystävyydelle

Sairautensa vuoksi Jonna Linnalasta on joskus tuntunut siltä, kuin hänet olisi suljettu vitriiniin. Linnala ei usko, että hän työstää enää yhtä massiivista lelunäytteillepanoa sitten, kun hän jossain vaiheessa muuttaa. – Ehkä kun olen vanha ja ryppyinen, kaivan ne taas esiin piristykseksi, hän pohtii. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Oulu 18.6.2019 19:00
Aino Isojärvi

Oululainen Jonna Linnala, 29, on pirteän pulppuileva ja sädehtivän hyväntuulinen ilmestys avatessaan oven kotinsa näyttävimpään huoneeseen. Seiniä pitkin kiemurtelevat sateenkaaren lailla värikylläiset ponirivistöt, tyylikkäät nuket ja sadat viehättäväilmeiset pikkueläimet, suurin osa 1980- ja 1990-lukujen rakastetuimpia leluja.

Lelut ovat kulkeneet mukana Linnalan elämässä lapsuudesta tähän päivään asti.

– Pienenä olimme ahkeria leikkijöitä kahden sisarukseni kanssa. Vietimme kaikki kesät mökillä pappani lapsuudenkodissa, jonka vintille rakensimme jumbokokoisia, usean sadan eläimen puuhakyliä. Joskus heittelimme leluja ikkunasta syreenipensaaseen, ja seurasimme mielenkiinnolla, jäikö joku yksilö oksille roikkumaan, hän muistelee huvittuneena.

Teini-ikäisenä orastavasta lelukokoelmasta ei ryhmäpaineiden vuoksi tullut kauheasti huudeltua, kun kaikkien muiden mielestä cooleinta oli juhlia ja röökata. Linnalan vartuttua lelut päätyivät jossain vaiheessa väliaikaisesti mummon luokse säilöön, kun äitikään ei patistanut niistä luopumaan. Myöhemmin ajateltuna se oli oikea onnenpotku. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image