Oulu

Kummallista seikkailua Kastellin mo­ni­toi­mi­ta­los­sa – Kummacon 2019-tapahtumassa voi vetää täysillä roolia, katso kuvagalleria

Kastelliin oli lauantaina kokoontunut satoja fantasia-aiheisesta kirjallisuudesta, cosplaysta, länsimaisesta ja japanilaisesta sarjakuvasta, science fictionista ja peleistä kiinnostunutta ihmistä Kummacon 2019-tapahtumaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 11.5.2019 18:06
Markku Rättilä

Jo Kastellin monitoimitalon pihalla tuntuu siltä, kuin olisi astunut sisään elokuvaan tai sarjakuvaan. Sen verran kummallisen näköisiä hahmoja liikuskeli ympäriinsä, osa tanssien, toiset miekkaillen, jotkut muuten vain erikoisissa asuissa poseeraten.

Ja siitä siinä melkein oli myös kyse: Kastelliin oli lauantaina kokoontunut satoja fantasia-aiheisesta kirjallisuudesta, cosplaysta, länsimaisesta ja japanilaisesta sarjakuvasta, science fictionista ja peleistä kiinnostunutta ihmistä Kummacon 2019-tapahtumaan.

Sen teemana on tänä vuonna seikkailu.

Katso kuvagalleria: Kummallisen näköisiä hahmoja Kastellissa

Useimmilla osallistujilla oli yllään jonkin sortin rooliasu, niin myös Joonatan Salmisella.

"Satakieli" Joonatan Salminen oli lauantaina fiilistelemässä Kummacon 2019-tapahtumassa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

– Tämä on Satakieli-hahmo Old Town-tapahtumasta, Salminen esittäytyy.

Old Town on Puolassa, entisessä Neuvostoliiton lentotukikohdassa vuosittain järjestettävä, apokalyptiseen maailmaan sijoittuva juttu.

– Täällä olen lähinnä fiilistelemässä ja tapaamassa kavereita, Salminen toteaa.

Niin tuntuu olevan moni muukin, kuten Mirja Ojuva ja Anni-Roosa Talvensaari. He olivat sonnustautuneet Undertale-pelin hahmoiksi Charaksi ja Asrieliksi.

– Kivaa on, pari kertaa aiemminkin tapahtumaan osallistuneet nuoret naiset toteavat.

Sunnuntaihin saakka jatkuva Kummacon järjestetään nyt viidettä kertaa, pääjärjestäjä Johanna Salminen kertoo.

Hän lähti aikoinaan ideoimaan tapahtumaa Ouluun siskonsa Julia Salmisen kanssa havaittuaan, että kaikki muut vastaavat meiningit ovat etelässä. Kummaconin suosio on kasvanut vuosi vuodelta.

– Ensimmäisenä vuonna 2014 osallistujia oli noin 400. Tänä vuonna heitä on jo noin 800.

Se näkyy myös ohjelmissa, joita tapahtumassa on ennätysmäärä, yli 40. Tarjolla on nähtävää, kuultavaa ja koettavaa luennoista työpajoihin. Mukana on myös kisailua. Esimerkiksi cosplaykisassa arvioidaan pukeutumisen tasoa ja lavakarismaa. Lip syncissä taas esitetään kisailuhengessä joku laulu taustanauhojen säestyksellä.

Kummacon määrittelee itsensä kirjallisuus- ja popkulttuuritapahtumaksi. Ulkopuolisesta näyttää kuitenkin siltä, että pääasia on pukeutuminen.

– Tätä onkin suomeksi sanottu "pukuiluksi", Salminen selventää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

122
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
37
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
34
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
26
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
21
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
21
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image