Oulu

Kolmesta hen­ki­ri­kok­ses­ta tuomittua syytetään tapon yrityksistä

Oulu 7.12.2009 16:09 | Päivitetty 7.12.2009 16:36
Tuomo-Juhani Tapio
Kolmesta henkirikoksesta yli 15 vuotta vankilassa viettänyttä oululaismiestä syytetään Oulun käräjäoikeudessa kolmesta tapon yrityksestä. Ensimmäiset kaksi syytettä luettiin miehelle maanantaina. Tiistaina vuorossa on kolmas.

Maanantaina käsitellyt kaksi tapausta noudattivat samaa kaavaa. Mies tilasi Toppilassa sijaitsevaan asuntoonsa ammattihierojan kuluvan vuoden elokuussa lehti-ilmoituksen perusteella. Kun nainen oli pystyttämässä hierontapöytää asunnon olohuoneeseen mies alkoi kuristaa häntä. Toisella kädellään hän esti naista huutamasta apua.

Mies pakotti naisen makuuhuoneensa patjalle ja jatkoi kuristamista molemmin käsin. Oikeudessa uhri kertoi miehen hakeneen tietoisesti hänen kurkustaan "jotain tiettyä kohtaa". Mies ilmoitti naiselle tappavansa hänet mikäli hän vastustelisi.

Toisessa tapauksessa väkivallan kohteeksi joutui myös lehti-ilmoituksella palveluja tarjonnut siivooja. Hänen kertomuksensa oli samanlainen: naisen saavuttua asuntoon mies tarttui häntä kaksi käsin kaulasta ja kuristi.

Kuristaminen oli niin rajua ja kesti niin pitkään, että nainen uskoi menettävänsä tajuntansa. Myös tässä tapauksessa mies uhkasi tappamisella.

"Hän sanoi murskaavansa henkitorveni, jos vastustelisin häntä", nainen kertoi.

Viime marraskuussa vankilasta koevapauteen päässyt mies kertoi oikeudelle halunneensa ainoastaan leikkiä naisten kanssa sadomasokistisia seksileikkejä. Hän kiisti tappamis- ja vahingoittamistarkoituksen. Syytetyn puolustaja totesi tekojen täyttävän korkeintaan pahoinpitelyn tunnusmerkistöt.

Sadomasokistisista fantasioista nauttiva mies kertoi saaneensa harrastukseensa oppia ja sisältöä oululaisella klubilla työskennelleiltä "dominattarilta".

"He opettivat minulle muun muassa sen mistä ja kuinka pitkään voi kuristaa kumppania kurkusta ilman vahingon vaaraa", mies kertoi.

Hän sanoi myös halunneensa naisilta läheisyyttä, koska "oli yksinäinen ja kaipasi hellyyttä".

Uhrien kertomukset kertoivat kaikesta muusta: miehen kuristus oli niin rajua, että heillä oli kaikki syy pelätä henkensä puolesta.

Miehen kontolla on kolme aikaisempaa, myös kuristamalla tehtyä henkirikosta. Vuonna 1985 hän kuristi äitinsä, pari vuotta myöhemmin 12-vuotiaan lapsen ja vuonna 1993 naistuttavansa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (113)

Muutama viikko sitten Meksikossa joku ukko tapettuaan naisystävänsä sai heti murhasta 19 vuotta vankeutta. Suomessa saa suunnitelmallisesti murhata kolme ihmistä, ja saa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kahdesta taposta vain 15 vuotta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joutaisi lukkojen taakse, saisi siellä rauhassa kuristaa itsensä kun ei ketään muutakaan kuristettavaa ole!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kerta useilta ihmisiltä (yrittää) riistää hengen, riistettäköön häneltäkin. Ei tuommoisten elossa pitämisestä ole mitään hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten tietoon kuka sen sarjamurhaajan päästi vapaaksi ja syyte avunannosta neljään murhayritykseen. Tämän miehen vaarallisuus ei lievene nyt eikä huomenna. Tuntuu olevan että kun jalankulkija tunkee autoilijan eteen ja loukkaantuu, niin se autoilija saa kovemman tuomion kuin sarjamurhaaja, joka syyllistyy neljään murhayritykseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hurjat ovat lähdötkin kaverilla. Olisipa ollut sosiaalitoimi ajan tasalla jo 1970-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisi jo oikeuslaitoksenkin kolmannesta uhrista oppineen ettei paranna tapojaan mutta EI. psykopaattinen kuristaja päästetään toteuttamaan mielihalujaan vapaalle jotta saadaan lisää uhreja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juttu meni niin jäi kiinni äitinsä tappamisesta vasta kun tappoi tytön ja oli lomilla vankilasta kun tappoi naisystävänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvallisuusselvityksen perusteella tätä kaveria ei siis olisi pitänyt päästää vapaalle jalalle. Nyt nimi esiin kuka teki selvityksestä huolimatta vapauttavan päätöksen! Kyseinen virkamies sitten samoin tein syytteeseen, ei tämmöistä saa enää katsoa läpi sormien!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tällaista ihmistä tule päästää vapauteen. Niuvaniemeen loppu elämäksi mieltymään tai vankilaan loppu elämäksi istumaan! Tällaista ihmistä ei suvaita siviiliin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. Oikeusministerille hommia: Suomessa on jo nyt mahdollista sulkea sairaat ihmiset lopuksi ikää hoitoon. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole rangaistus - mainitsemasi "kerta kaikkiaan sairaat ihmisethän" kuuluvat luonnollisesti sairaalaan, eivät vankilaan. Terveitä ihmisiä puolestaan voidaan tuomita elinkautiseen vankeuteen, joka siis tarkoittaa sitä, että ihminen istuu rangaistusta kuolemaansa saakka, ellei tule armahdetuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen vankilat ovat täynnä, joten vankien koevapautuksia on pakko lisätä, kun ei muka ole varaa rakentaa uusia vankiloita vaan entisiäkin ollaan lakkauttamassa. Eli siitä tämä sarjamurhaajien päänsilittely johtuu! Kuinka moni (nainen) vielä joutuukaan väkivallan uhriksi ja kenties tapetuksi ennen kuin tajutaan, että systeemi on p*eestä?!? Tuollaiset murhaajat kuuluisivat telkien taakse loppuiäkseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joutasivat samaan selliin ne jotka tästä koevapaudesta on päättänyt.Ei hyvää päivää suomen oikeuslaitos!Ei ikinä ihmisten ilmoille tuollaista hullua pidä päästää,vaikka tulis kuinka uskoon ja silleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennakoikaa hyvät tuomarit, lautamiehet, syyttäjä ja asianajaja tulevaisuus. Jos mies päästetään jossain vaiheessa vapaaksi, niin se on sata varma, että uusii tekonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyi helv...Miten tyyppi voi jo pari vuotta ensimmäisen murhan jälkeen olla vapaalla taas murhaamassa??Loppuiäksi pimeään koppiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemma koevapaudet tulevat lisääntymään jatkossa. Eli yhä enemmän vastaavia tapauksia liikkuu "koevapaana". On vissiin vankeinhoidolle halvempaa laittaa ennenaikaiseen vapauteen, kuin pitää sellissä. Samoin avovankiloihin "päästetään" helpommin selleisia vankeja, jotka eivät tule siellä pysymään. Koska nykyajan päättäjillä ei ole enää maalaisjärkeä, eikä vastuuta tekemisistään, voidaan näin tehdä huoletta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavan tuommosen veijarin joka 'tarvitsee ymmärrystä ja mahdollisuutta' voisi ottaa se asumaan kämpillensä joka puoltaa koijarin vapautusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tästäkin VIHREÄ Tuija Brax oikeusministerille. Nyt oikeasti ne valot päälle kun menette äänestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (113)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

että työeläkettä saava maksaa myös omalla tekemällään työllä. Miten et osaa arvostaa tehtyä työtä? Taidat saada liikaa s... Lue lisää...
unohdat aina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image