Oulu

Kevään Talent Suomi -ohjelmassa mukana reilusti oululaisväriä jo aloi­tus­jak­sos­sa – Kymmenen vuoden takainen ilmakitaran taitaja tarttuu taas soittimeensa, varttuneet herrat esittävät äijäbalettia

En Ala -äijäbalettiryhmä on syntynyt Suomi-Venäjä-seuran Oulun osastossa ja esiintynyt vuosien mittaan usein Venäjällä. Tässä ollaan Ruusuvalssin pyörteissä Moskovassa viime marraskuussa. KUVA: Marja-Leena Tykkyläinen
Oulu 7.1.2020 18:17 | Päivitetty 7.1.2020 18:18
Antti Ervasti

Helmikuussa alkaa MTV3-kanavalla kykyjenetsintäohjelma Talent Suomi, jossa kilpailee erilaisia ja erikoisia taitoja hyvin hallitsevia henkilöitä tai ryhmiä.

Ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa kilpailevat oululaiset ilmakitaristina tunnettu Aapo Rautio ja äijäbalettiryhmäksi itseään kutsuva 60–80-vuotiaiden miesten ryhmä En Ala.

Aapo Rautio osallistui Ilmakitaran MM-kisoihin 10-vuotiaana vuonna 2010 ja viime kesänä uudestaan mustien hevosten karsintaan. KUVA: Annika Ollanketo

Ensimmäinen jakso nähdään sunnuntaina 2. helmikuuta kello 19.30.

 

Ensin kuudessa ensimmäisessä jaksossa kisaa iso joukko koe-esiintyjiä, joista 24 pääsee jatkoon kolmessa suorassa lähetyksessä esitettävään semifinaaliin. Yleisö ja tuomarit äänestävät yhteensä yhdeksän esitystä finaaliin, jonka voittaja kuittaa 30 000 euron palkinnon.

Ryhmä En Ala syntyi reilut kymmenen vuotta sitten Suomi–Venäjä-seuran Oulun osastossa, ja se on esiintynytkin Venäjällä säännöllisesti. Miesten bravuureihin kuuluu muun muassa Joutsenlampi-baletti.

Äijäbalettiryhmästä on tehty dokumenttielokuva Joutsenveljet. Kalevassa miehistä julkaistiin juttu 13. maaliskuuta viime vuonna.

Toinen ensimmäisen jakson koe-esiintyjä on 19-vuotias Aapo Rautio, joka osallistui ensimmäisen kerran Oulussa pidettyihin Ilmakitaransoiton MM-kisoihin 10-vuotiaana vuonna 2010. Rautio osallistui ilmakitarakisoihin myös viime vuonna ja on toiminut tapahtumassa tuomarina.

Muita ensimmäisessä jaksossa esiteltäviä kykyjä ovat muun muassa taikuruus, oopperalaulu, koiratanssi, stunt-taito ja juuresten soitto.

Talent Suomen tuomareita ovat koreografi Jorma Uotinen, laulaja Krista Siegfrids, Duudsoneista tuttu HP Parviainen ja oululaislähtöinen koomikko-näyttelijä Ernest Lawson. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tästäpä ihan konkreettista potkua Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa nähdä Oulun alueen edustajia ohjelmassa. Itse Talent ohjelman käsikirjoitus on tehty etukäteen ja on etukäteen valittu ketkä jatkavat ohjelmassa eteenpäin. Valitettavasti näin, mutta onhan ohjelmalla show arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis yleensä ohjelmat kirjoitetaan etukäteen? Vai meinasitko että laitetaan jonnekin sattumalta vapaana olevaan teatteriin homma pystyyn tuosta noin vain ? No, et varmaan sitäkään tiennyt että yleisöhän sen voittajan lopuksi valitsee...
Mutta samapa tuo, kiva kuvitella kaikenlaista ja sitten levitellä mutu juttua :) näin ne rokotus vastaisuudetkin etenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image