Oulu

Kerro meille: Toivotko Ouluun vuokrattavia säh­kö­pot­ku­lau­to­ja?

Sähköpotkulautoja vuokraava Tier Mobility -yhtiö aloitti toimintansa saksalaisessa Frankfutin kaupungissa kesäkuussa 2019. KUVA: ARMANDO BABANI / EPA
Oulu 5.7.2019 10:37
Kaleva

Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat olleet arkipäivää monessa ulkomaalaisessa suurkaupungissa jo vuosien ajan. 

Suomeenkin laudat ovat jo rantautuneet; niillä huristelevia kaupunkilaisia voi bongata Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Helsingissä laudat ovat kuitenkin aiheuttaneet useita sairaalahoitoa vaativia vammoja. Turussa laudoilla kruisailu kiellettiin perjantaina alkavan Ruisrockin ajaksi. Pariisissa laudoilla ajaminen jalkakäytävillä kiellettiin niiden aiheuttamien onnettomuuksien ja ruuhkien vuoksi.   

Oletko itse kokeillut sähköpotkulautaa? Toivotko, että vuokrattavat sähköpotkulaudat saapuisivat Ouluunkin? Entä arvelluttaako sähköpotkulautojen turvallisuus?

Kerro kokemuksistasi ja toiveistasi. 

Juttukommentteja voidaan käyttää Kalevan uutisessa.  

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (150)

Ehdottomasti Ouluunkin!! Ei jäädä jälkeen ja varsinkin kun ollaan ehdolla kulttuurikaupungiksi niin tämä näyttäisi ettei olla mikään tuppukylä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä ehdolla, että kaupunki järjestää ILMAISIA latauspisteitä noille potkulaudoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis meinaatko että sä saat hakea ilmaiseksi tuollaisen 800€ laudan kaupungilta ja ladata sitä ilmaiseksi?

Sen laudan käyttö maksaa ja ne kerätään yöllä latauspisteeseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä viikolla testattiin perheen kanssa Tierin lautoja Helsingissä. Oli todella helppokäyttöinen ja toimiva homma, ja ajaminen oli mukavaa ja hauskaa, tarjoaa uudenlaisen tavan liikkua. Sopii hyvin matkailijoidenkin käyttöön. HInta on aika kova, jos käyttää jatkuvasti (5,5 e jos käyttää puoli tuntia, mikä varmaan kuitenkin normaaliin pikku siirtymään ylimitoitettu; esim 5 min siirtymä maksaisi 1,75 e). Jalankulkijana kulkiessa laudat ovat kuitenkin ärsyttäviä, kun nopeasti kaahailevat ohittelevat äänettömästi. Eli toimii kyllä, jos käyttäjät noudattavat sääntöjä ja käyttäytyvät asiallisesti. Parkkeeraus on myös oma ongelmansa, jos ihmiset jättävät lautoja minne sattuu. Mutta ehdottomasti kannatan kokeilun pohjalta lautoja myös Ouluun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turistit kävelee oulun keskustan ympäri vartissa joten jos eivät enempää jaksa niin ajakoon taksilla. Jos se lautatyperyys toteutuu niin sijoituspaikoiksi myös Oulun periferia eli Yli-Ii ja Ylikiiminki. Oulun kadut on ahtaat mutta arkisin keskuta on hyvinkin pitkälle autio Arinan määräyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaan ainakin 800 potkulautaa näin suureen kaupunkiin. Eiköhän niitäkin saa Puolasta muutaman miljoonan euron sopimuksella, sopimukseen kannattaa laittaa, että talvikenkailla. Tämä vaatii myös lisää pumppuasemia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla voisi pukumiehet ja pankkiirit ajaa tornista torniin läpi tyhjän keskustan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti. Rotuaari on tyhjä ja siellä olisi hyvä rällätä. Myös torni-hotellin ja torinrannan hotellin eteen muutamia parkkiin😵🤫🤬🤯

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei todellakaan ole kaupungin tehtävä hommata mitään potkulautoja. Käyttäkää vaivalla ja vtutuksella teille hommatut verorahat niihin palveuihin, jotka kuuluvat kaupungille järjestää. Jollekin yksityiselle puljulle voi antaa luvan levitellä potkulautoja kaupungille, jos katsovat, että tuon saa kannattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ne hommaakkaan? missä niin luki? ne tulee yritykseltä joka toimittaa palvelun, laudat ja asemat..

Ja vaikka ei tulisi, niin ehdottomasti oulu 2019 luvulle ja sähkölaudat ouluun..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä rollaattori saa kelvata. Meitä vanhoja täällä vain asuu joten mitä me niillä. Jäiset jalkakäytävät tekevät liikkumisen muutenkin mahdottomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokeilin Tieriä Tampereella, aivan loistava kulkupeli. Jotain uutta Oulunkin katukuvaan, ehdottomasti otetaan vastaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on ollut edelläkävijä siinä miten tuollainen potkulaitailukin heleposti kieltää, koska ei voi ajaa, kun kaikki mahdolliset kulkuväylät on pinnoitettu kivillä.
Polkupyörällä nyt jotenkuten vielä menee muttei pienipyöräisillä.
Kiitos Oulun kaupunki kaukonäköisyydestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköpotkulauta on lähes turvallinen, kun sen nopeus rajoitetaan 15km/h. Suuremmat nopeudet ovat järjettömiä. Olemme testanneet joitakin vuosia sitten moderneja sähköpotkulautoja Oulussa. Ammattilaisten kokemukset kertovat karua kieltään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai, tilataan sieltä mistä ne polokupyörätkin, niin saajaan taas joku Vanhusten tai Vammaisten hoito heittää retuperälle. Mistä ihmeestä näitä aatoksia nousee, kantsis vilikasta pussiin ensteks ja laitta asiat Arvo järjestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (150)

Uutisvirta

20:48
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
20:40
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille
20:31
Tämä tiedetään Saksan yliajajasta: 29-vuotias Saksan kansalainen, epäillään tapon yrityksistä – 30 loukkaantunutta, heistä osa lapsia
19:30
Pohjois-Pohjanmaan museon sisäilmatulokset saadaan viikkojen päästä
19:00
Korvausehdoissa on merkittäviä eroja vakuutusyhtiöiden välillä – osa korvaa keski- ja toiset puuskatuulen perusteella myrskyvahinkoja
18:51
Brittimatkustaja halusi pois Milanon koneesta Lontoossa koronaviruspelon vuoksi – Finnair lentää normaalisti Milanoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image