Oulu

Käteisellä maksaminen loppuu Oulun jouk­ko­lii­ken­tees­sä – Linjoihin ja vuoroihin on tulossa muutoksia

Käteisen rahan käyttö busseissa lopetetaan toistaiseksi maaliskuun lopussa. KUVA: Arkisto
Oulu 25.3.2020 19:02
Mari Molkoselkä

Oulun joukkoliikenteessä luovutaan toistaiseksi käteisen käytöstä maanantaina 30. maaliskuuta alkaen. Siitä lähtien matkat maksetaan Waltti matkakortilla tai Waltti Mobiililla.

Oulun joukkoliikennejaoksen päätöksellä pyritään välttämään kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja sekä ylimääräistä rahan käsittelyä. Toimenpiteellä suojellaan kuljettajien ja matkustajien terveyttä.

Joukkoliikenteessä huolehditaan hygieniasta. Esimerkiksi ensimmäiset penkit ovat poistettu käytöstä, ja busseja pestään tiheästi.

Joukkoliikenne toimii edelleen Oulussa, vaikka matkamäärät ovat laskeneet merkittävästi valmiuslain voimaantulon jälkeen.

Koulujen sulkeminen ja lisääntynyt etätöiden teko on vähentänyt matkustajia, mutta joukkoliikennettä edelleen tarvitsevat tietyt ammattiryhmät.

Yksittäisiin vuoroihin ja linjoihin on tulossa muutoksia, joista tiedotetaan Oulun joukkoliikenteen verkkosivuilla.

Nykyisiä linjoja pyritään ylläpitämään mahdollisimman pitkään ja toistaiseksi talviaikataulut ovat voimassa. Lähiaikoina muutoksia voi aiheuttaa muun muassa kuljettajavaje.

Matkakortit ladataan netissä osoitteessa kauppa.waltti.fi ja mobiililippusovelluksen voi ladata sovelluskaupasta.

Näitä linjoja ei ajeta

Linja

29 Yli-Ii – Jakkukylä – Ii

Linja

38 Ylikiiminki – Kiiminki – Haukipudas

Linja

39 Yli-Ii – Kiiminki

Linja

49 S Utajärvi - Oulun linja-autoasema

Muut vuorot ajavat toistaiseksi normaalisti.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

Matkustus kortti käyttöön koko valtakunnassa
ja niiden lataaminen automaatista asemien/pysäkkien läheisyydessä tai nostoautomaatista,
kaikkialla Suomessa sama systeemi, lataaminen autossa tai junassa pois koska se vain hidastaa muiden matkustajien siirtymistä kyytiin
ja tilapäis matkustajille pysäköinti automaatin kaltainen kerta kortti joka voisi toimia esim samasta laitteesta kuin Parkki pysäköinti liput jolloin myös kortittomat henkilöt eivät jää paitsioon ja autoilijatkaan ei tarvitse etsiä lippuautomaatteja vieraassa paikassa.
Ja kalliit älylaiteet tyhjine akkuineen ja häiriötiloineen ei myöskään olisi hidastuksena ja lapsille sekä vanhuksille mieleisempi käytettävä.
Myös ulkomaiset turistit tulisi samalla huomioitua näitä systeemejä on jo maailmalla käytössä.
Samalla kun maksaminen nopeutuu ja ei ole kuljettajasta riippuvainen voidaan kuljettaja suojata omaan tilaansa,
niin kuin junassa ja tekniikan kehittyessä se on lähempänä ilman kuljettajaa liikkuvaa bussia, junaa,metroa tai ratikkaa.
Sujuvamman kaikki huomioivan liikenteen puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei raha kelpaa enää maksuvälineeksi? Tämä on juuri sitä typeryyttä ja ylimielisyyttä joka tuhoaa tämän yhteiskunnan. Sähköt kun katkeaa, ja kerran ne tulee katkeamaan, niin ollaan täysin avuttomia ja jokainen alkaa hakea metsästä oravan-tai rotanahkoja koska käteistäkään ei enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi eivät ota vastaan käteistä. Virus voi elää pinnoilla ainakin sen 9 päivää, niin ei oteta riskejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luitko uutista? Käteinen ei käy korona-epidemian aikana siitä syystä, että taudin leviämistä yritetään estää kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo joo, kunpa olisikin niin, mutta luulen että koronan varjolla käteisen käyttö busseissa lopetetaan kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole luulosi.
Tosin poikkeusolejen poistuuttua varmaankin palaa, jollei muuta päätetä.
Mieti miksi sinulle käteisen käyttö on tarpeellista.
Oulun joukkoliikenteessä ei ENÄÄ käteinen käy.
Lue artikkeli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käteisen käytön poistamisella ei ole käytännössä mitään merkitystä koronan tarttuvuuteen. Joukkoliikennevälineissä on loputtomasti pintoja, joita koskettamalla voi saada viruksen. Lisäksi se saattaa leijailla ilmassa tunteja. Käteisen käytön poistamista yritetään edistää mitä erikoisimmilla tekosyillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksupäätteiden laittaminen jokaiseen bussiin maksaisi maltaita, kymppitonneista vuodessa puhutaan. Repikää siitä, veronmaksajat. Dorojen ja käteisen käyttäjät sekä muut kehityksen kelkasta pudonneet, ajakaa taksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos ei ole walttikorttia, eikä älypuhelinta? Ei siinä paljon sovelluksia latailla 😵

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippuautomaatti. Ja toisakseen miksi ei olisi walttikorttia. Maksaa huimat 3€ ja kun siirrät sinne kortille rahaa niin se säilyy siellä hamaan tulevaisuuteen saakka, ja voit maksaa sillä sen satunnaisen matkasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

monilla vanhuksilla ei ole valtteja tai muitakaan kortteja eli käteinen on ainoa maksu tapa , pankki kortti olis hyvä käydä tai sitte ilmainen kyyti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luitko uutista? Käteinen ei käy korona-epidemian aikana siitä syystä, että taudin leviämistä yritetään estää kaikilla mahdollisilla tavoilla. Vanhuksilla ei nyt ole tällä hetkellä mitään asiaa kylille ja bussin kyytiin, joten siitä ei kannate olla huolissaan, kun on tässä maailmassa nyt muitakin asioita joista olla huolissaan tällä hetkellä. Käteinen tulee takaisin, kun epidemia on selätetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa toimintaa vaikka tauti kyllä leviää hengitysilman kauttakin😷🤧🧻🧻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyl vaa tulloo kuskeista pulaa.linjat pyörii normaalisti ja työnantajat lomauttaa kuljettajia. Ihmeelistä hommaa.en suosi ouulunkoukkoliikennettä millään tasolla.mut ihmettelen toimintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sarjaliput pitäisi ottaa takaisin semmoiset mitkä oli joskus koskilinjojen aikaan joissa oli värivalot tiesi milloin piti käydä lataan matkoja nykyinen järjestelmä on liian hidas ja pankkikortit pitäisi käydä bussisaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulossa tänä vuonna. Magneetijuova kiellettiin kaikessa maksamisessa. Liikkuva etä ja kontakti maksukortit tulossa (kalliinpi tekniikka liikkuviin ajoneuvoihin).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisiä kehotetaan raskaasti pysymään kotonaan. Kaikkien yli 70-vuotiaiden kuuluu olla kotona eikä matkustella bussilla yhtään minnekään, joten turha tässä nyt on ottaa sitä asennetta että ENTÄS VANHUKSET?! Waltti-kortin saa tilattua netistä, ei vaadi käyntiä Oulu10:ssä. Netissä kortin lataaminen on täysin turvallista, joten foliohatut pois päästä. Tässä tilanteessa on tärkeämpiäkin huolia kuin se, että bussissa ei väliaikaisesti epidemian vuoksi voi maksaa käteisellä. Joo joo, joskus vuosia sitten pystyi maksamaan luottokortilla bussissa ja siinä Oulu oli kyllä viimeinen soihdunkantaja, sillä ei muidenkaan kaupunkien busseissa pysty maksamaan kortilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kortin saa netistä tilattuna noin kahdessa viikossa. Siinä voi jäädä pari lääkärikäyntiä välistä korttia odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image