Oulu

Kärkkäiselle ei valituslupaa korkeimmalta oikeudelta – yritys maksaa yh­tei­sö­sak­kon­sa

KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 25.5.2015 9:45 | Päivitetty 25.5.2015 11:39
Kaleva

Korkein oikeus ei nähnyt aiheelliseksi myöntää J. Kärkkäinen Oy:lle valituslupaa yhtiölle aiemmin langetetusta tuomiosta, joten 45 000 euron yhteisösakko pysyy voimassa.

Korkein oikeus antoi päätöksensä maanantaina.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi J. Kärkkäinen Oy:n 45 000 euron yhteisösakkoon Magneettimedia-lehdessä ja sen verkkosivuilla julkaistuista juutalaisvastaisista kirjoituksista.

Yritys ja sen toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen valitti tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen, joka ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Kärkkäinen valitti vielä korkeimpaan oikeuteen asti, mutta korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Siten Rovaniemen hovioikeuden päätös jää voimaan ja asian käsittely oikeusistuimissa on päättynyt.

Yritys tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kärkkäinen henkilönä tuomittiin samasta asiasta 90 päiväsakkoon.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo sitaatti ei ole todellisuudessa peräisin filosofi Voltairelta, vaan yhdysvaltalaiselta uusnatsilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on ihan hyvä lähtökohta ettei usko kaikkea mitä kirjoitetaan. Toivotaan että samaa rataa vähintään 96% ei uskoisi "vaihtoehtomediaan", tai ainakaan kaikkeen siihen humpuukiin ja vihakirjoitteluun mitä sellaisen nimikkeen alla suolletaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha tätä on kaunistella/puolustella.
Töppi tehty, ja sakot tuli.
Pulinat pois.
Hoida hommasi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän alan kauppiaan kannattaisi muistaa että ne samat tavarat pystyy ostamaan ihan hyvin muualtakin, ja negatiivinen julkisuus laskee suoraan asiakkaiden käyntikertoja ja sitä kautta yrityksen myyntiä. Kalliimmaksi tuli tämä kaplakka kokonaisuudessaan kuin mitä nuo sakot olivat (myynnin lasku, oikeudenkäyntikulut, käytetty työaika jne).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole sananvapautta. Sananvapaus tarkoittaa sitä, että jokainen saa sanoa mitä haluaa ilman että joutuu hallinnon tuomitsemaksi. Sanomisistaan jokainen toki kantaa vastuu esimerkiksi siten, että muut ihmiset pitävät tyhmänä. Mutta silloin kun hallinto näin voimakkaasti rajoittaa sitä mitä me saamme sanoa ja mitä emme, niin sananvapautta ei ole.

Muistutan, että myös Pohjois-Koreassa saa sanoa ihan vapaasti jos vain sanoo hallinnon hyväksymiä asioita. Pohjois-Koreassakin joutuu vaikeuksiin jos sanoo asioita jotka eivät miellytä hallintoa. Suomessa on parempi katsoa mitä sanoo tai saattaa joutua pahimmillaan vankilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rikos ja siihen syyllistyy mustamaalaamalla nitä tahansa ryhmää, ei pelkästään juutalaisia. Sananvapaudellakin on rajansa, muutenhan esimerkiksi kunnianloukkaus pitäisi poistaa rikoslaista ja antaa kaikkien herjata toisia ihan vapaasti. Suomessa ei kuitenkaan vangita esimerkiksi hallitusta arvostelevia henkilöitä tekaistuilla syytteillä kuten esimerkiksi itänaapurissa. Juutalaisviha ei ole hallituksen arvostelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs tykkäisit, jos vaikkapa ex-työnantajasi kertoisi täytenä totena sinusta jotakin, joka vahingoittaa mainettasi ja estäisi uuden työpaikan saamisen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi syyttäjä tai tuomarit eivät todistaneet, että lehdessä valehdeltiin? Syö aika paljon oikeuslaitoksen uskottavuutta, että tuomio annetaan sellaisten asioiden kertomisesta, joiden todenperäisyyttä edes tuomarit eivät pysty kumoamaan. Surullista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On eri asia mitä kerrotaan, ja miten se kerrotaan. Myös totuudella voi kiihottaa kansanryhmää vastaan. Jättää vaan sopivasti osan asiasta kertomatta. Se mitä sanotaa on kyllä totta, mutta täyttää vaikka solvauksen tai herjauksen merkit. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu. Ei sananvapaus sitä tarkoita, että voit julkaista ihan mitä tahansa etkä saa siitä seuraamuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä todisaa taas sitä että ei suomessa oikeasti mitään sananvapautta ole vaikka kuinka sitä aina hehkutetaan. Jos olet muuta mieltä valtamedian kanssa, saat tuomion.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sananvapaudellakin on oltava rajansa. Jos Kärkkäinen kustantaa lehteä joka suoltaa ulos ihan silkkaa valhetta niin kyllä siinä joku vastuu on oltava. Kärkkäinen on tämän vuoksi pysyvästi boikotissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just näin.
Toivottavasti asia viedään ratkaistavaksi EU-tuomioistuimeen... mutta rahanvaltahan se kyllä sielläkin jyllää, joten mahdollisuus saada oikeutta on sixtyfifty, Mattia mukaillen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sananvapauteen kuuluu myös se, ettei sen varjolla voi alkaa herjaamaan muita. Vapauteen liittyy myös vastuu. Se tuntuu monesti unohtuvan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti samat säännöt koskee kaikkia ihmisryhmiä koskevassa uutisoinnissa. Ihan tärkeä ennakkopäätös siinä mielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä soopaa. Tuomio ei todellakaan tullut siitä, että olisi ollut eri mieltä valtamedian kanssa. Se tuli siitä, että se oli lainvastaista ja sen mukaiset olivat tuomion perustelut. Niissä ei ollut eikä voikaan olla riviäkään mistään eri mieltä olemisesta. Suomeen nyt on säädetty kyseiset lait ja niitä on noudatettava. Jos on eri mieltä, niin laillinen tapa vaikuttaa lainsäädäntötyöhön on vaikka kansalaisaloite. Sen sijaan mielenosoitus lakia rikkomalla on yksinkertaisesti rikos, josta kuuluu tuomio. Toki mediahuomiota saa tällöin, mikä lienee Kärkkäisenkin tavoite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi totuuden kertominen on rikos? Miksi sionistien valtaa ei saa tuoda esille? Miksi amerikkalaisten poliitikkojen kirjoitusten suomentamisesta tehdään rikos?

Ymmärtäisin tuomion jos kyse olisi ollut valheiden levittelystä mutta tästä ei ollut kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

45
Tarjoilijoista on pulaa Oulussakin – jopa nuoret alan työttömät epäilevät oman työkyvyn riittävyyttä raskaassa ammatissa
20
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
17
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
13
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
10
Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa
10
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
8
Hailuodon lautan kantavuus on muuttunut, Merisilta-lautta huollossa useita viikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Leipäjonossa kuultua

Kommentoija argumentoi perinteisellä liturgialla, joka toki hänelle suotakoon. Faktaa kuitenkin on, että erittäin harva ... Lue lisää...
Peruspekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image