Oulu

Kalevassa julkaistu mie­li­pi­de­kir­joi­tus synnytti Twitterissä kuor­ma­haas­teen – pyörän päällä kulkee sohva, viikon ruokaostokset ja oksasilppuri

Osalla haasteeseen osallistuneista on käytössään kolmipyöräinen laatikkopyörä, jonka edessä olevaan laatikkoon mahtuu suurempikin kuorma. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 11.1.2019 9:59 | Päivitetty 11.1.2019 12:21
Heidi Peltonen

Kalevassa eilen julkaistu mielipidekirjoitus on kirvoittanut Twitterissä leviävän kuormahaasteen.

Haaste sai alkunsa, kun eräällä Twitter-tilillä pyydettiin todistamaan mielipidekirjoituksen väite pyörällä kuljetettavista tavaroista vääriksi. 

Haasteen tekijää inspiroineessa lukijan kirjoituksessa todettiin sanatarkasti seuraavasti: "Tiedämme hyvin, että polkupyörällä tai jalkaisin asioiva henkilö voi kuljettaa mukanaan kenkäparin tai sukkahousupaketin lisäksi enintään huulipunapuikkoa."

Perjantaiaamuun mennessä tunnisteella #kuormahaaste on jaettu kuvia, joissa polkupyörällä kuljetetaan kauppakassien ja lasten lisäksi esimerkiksi sohvaa.

Osa twiittaajista kertoo kuljettaneensa pyörällä niin bändin kiertuekalustoa kuin joulukuustakin. Perjantaina aamulla kymmeneen mennessä ketjuun on tullut jo lähes 90 vastausta.

Osalla haasteeseen osallistuvista on käytössään suurempien tavaramäärien kuljettamiseen sopiva laatikkopyörä. Joukosta löytyy myös tavallisen kaksirenkaisen perään on viritetty peräkärry, jossa kulkevat viikon ruokaostokset.

Sukkahousujen ja huulipunapuikon sijaan polkupyörä taipuu haasteeseen osallistujien käytössä myös huonekalujen kuljettamiseen. Eräässä twiitissä taas kerrotaan, että oksasilppuri kulki kätevästi pyörän kyydissä, sillä se ei mahtunut autoon.

Millaisia tavaroita sinä olet kuljettanut pyörän kyydissä? Lähetä kuva omasta kuormastasi tunnisteella kuormahaaste joko viestillä numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta.

Voit myös osallistua haasteeseen Twitterissä tunnisteella #kuormahaaste.

Katso lukijoiden kuormakuvia kuvagalleriassa

Juttua muokattu kello 10.17: Lisätty muutama twiitti juttuun.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Mun mies kuljetti mut synnärille laatikkopyörällä kuopusta synnyttämään. Takaisin jouduin kävelemään, kun pieni ihminen ja isoveljensä valtasivat laatikon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poikani kuljetti ihanan morsiamensa tälläisella kuljetuspyörällä häihin :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hain 40 tuumaisen television liikkeestä polkupyörällä, toki taluttamalla. Laatikon alaosa polkimen päälle ja yläpuolelta "mustekalalla" kiinni pyörän takakorin alaosaan. Helppo homma, ajamaan ei kyllä pystynyt vaan ei haitannut kun sai uuden telkkarin kotiin ilman kuljetusmaksua. Huulipunaa ei tule käytettyä mutta olisi sekin mukana kulkenut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä kyllä kehtaisi. Autolla kuitenkin niin paljon helpompaa ja mukavampaa. Talvellakin lämmitys ja radio isommalle niin johan viihtyy ja tietenkin kaupan edessäkin auto käynnissä ettei vaan kylmä pääae sinään missään vaiheessa. No kyllä sillä pyörällä voi nättinä kesäiltana polkaista lähikuppilan patiolle oluelle, mutta siinä on kyllä kaikki mitä sillä kehtaa tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen nuo kuvatkin todistaa, että pyörällä voi kuljettaa muutakin kuin huulipunan, kyse on vain viitseliäisyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta miksi sillä pitäisi kuljettaa muuta.
Menet varmaan lomalle espanjaankin talvella pyörällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi ruokakassia sarvissa menee kyllä sarvissa helpostikin. Eli noin 3-5 päivän ruuat. Parilla kestokassilla vielä isompi satsi. Postista tulee haettua myöskin paketit ihan normaalilla pyörällä mutta toki telkkarin kokoiset hoitaa sitten kuljetusliike. Ja mitä nyt tuossa 15 vuoden työmatkapyöräilyn perusteella voisi sanoa niin ihminen on kekseliäs kun tavaraa täytyy siirtää kaksipyöräisellä. Tässä Oivan kirjoituksessa paistaa läpi se perusoululainen ajattelutapa tai pikemminkin sen puute.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämäkin kaikki kulkisi polttomoottorikäyttöisellä autolla huomattavasti helpommin eikä tulisi turhaan hiki. Autolla liikutaan aina autoa pidemmät matkat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään tomppelit kiitävät autolla pikkuasiatkin ylinopeutta, että ehtivät ajamaan sukkahousuissa leikkipyörillä tyhjänpäiväisiä lenkkejä mahdollisimman lujaa. Talvella samat tomppelit ajaa autolla kilometrin päähän hiihtoladulle hiihtämään ympyrää hampaat irvessä. Lihaskuntoa hoidetaan salilla 7 kertaa viikossa,mutta kauppakasseja ei jaksa kantaa 2 metriä pitempää matkaa ja ruohonleikkuun tekee robotti sillä aikaa, kun tomppelin ajaa lenkkipolun varteen juoksemaan ympyrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo vain Intian tai Kiinan polkupyöräilijöitä, niin huomaa, että pyörällä voi kuljettaa melkein mitä tahansa ja ns, maitokärryillä vieläkin enemmän! Sipilä on ottanut Bernerin kanssa ihan ilmastotavoitteeksi tuon kuljetusmuodon etenkin maaseudun ikäihmisten käyttöön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina 2-4 kauppakassia, joista ainakin 2 isoa painavaa sarvissa kulkee. Ja tarakalle vaikka vessapaperit. Ja reppuun lisää. Paljon puhutaan hyötyliikunnsta ja ympäristöstä, aika usea käy kyllä autolla kaupassa. Asiastatehen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä me suuret ikäluokat. Hengittelykin on jo suoritus... pienten ryhmien puuhastelua tuollainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaisi se hengittelykin helpottua kun joskus kulkisi jollain muulla kuin autolla. He joilla terveyden puolesta ihan oikeasti on perusteluja kulkea autolla, ovat pieni ja ikäryhmään liittymätön vähemmistö. Muille nuo on vainitsekkäitä tekosyitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että kulutusyhteiskunnan elintasokilpailuun kasvaneet ja tottuneet aikuiset ihmiset ovat ymmärtäneet kulutuskäyttäytymisen muuttamisen tärkeyden ja välttämättömyyden.
Kuormapyörä on hyvä kulkuneuvo järkevälle kuluttajalle: säästää luontoa, taloudellinen, kuntoa kohottava, näyttää esimerkkiä lapsille, nuorille ja aikuisille kanssaihmisille, vähentää stressiä, parantaa uskoa omaan kestävyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi on oma bemari niin ei tarvitse osallistua moisiin hullutuksiin. Jää enemmän ylimääräistä aikaa ryypätä ja syödä kebabbia kun köyhät polkevat samaan aikaan sateessa ja tuiskussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä muutin yksiön tavarat kilometrin päähän pyörällä ja kotikärryllä. Ei tässä maassa ole vähävaraisella vara pitää autoja, tai maksaa muuttofirmoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen puoli-invalidi jolla jalkaterän pikkumurtuma estää yli 30 min kävelyn ja yli 10 kg taakkojen kantamisen. Talvella olen käsilaukkuostaja jopa ruokakaupassa, mutta kesällä pääsen oikeasti shoppailemaan sillä voin lastata 30kg kissanhiekka-ja multasäkkipinkan tarakalle ja polokasta takaisin kotikolooni. Toki niitä joutuu kohteessa liikuttamaan sydänkohtauksen partaalla, mutta ilman polkupyörää taakka tappaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikamoista uusavuttomuutta väittää, ettei pyörällä voi kuljettaa tavaraa. Ennen vanhaan oli joka naisella pyörässään kori, ja onhan niissä takana tavaratelinekin. Nuoriso vaan ei taida näitä muistaa kun on pienestä pitäen kiikutettu autolla paikasta toiseen tai sitten pitää kiitää sukkahousut jalassa kilpapyörällä pitkin katuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

22:00
Oulussa voi taas hakea erikoisluokille – Myllytullin kuvataideluokalla pääsee mukaan isoihin projekteihin ja kokeilemaan uusia tekniikoita
21:53
Tyrnävä täydentää Murron alueen kaavaa
21:52
Oulun kaupunki esittää viisivuotiaiden varhaiskasvatuskokeiluun reilut miljoona euroa lisämäärärahaa
21:17
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
200
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
31
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
29
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
27
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
23
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image