Oulu

Ja­lan­kul­ki­joil­le annettu syksyn ensimmäinen liu­kas­tu­mis­va­roi­tus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita

Kalevan lukija lähetti kuvan, kuinka tienpinnat ovat paikoin liukkaita. KUVA: Oulu 20.10 / Lukijan kuva
Oulu 20.10.2019 8:24
Heidi Peltonen

Oulussa jalankulkijoille on annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus. Varoitus lähetettiin tekstiviestitse sunnuntaiaamuna seitsemän aikaan. Varoitus lähetetään kaikkein vaarallisimmilla keleillä viestin tilanneille. 

Kulkuväylät ovat muuttuneet paikoin erittäin liukkaaksi ilman pakastuttua lauantaisten sateiden jälkeen. Sääennusteiden mukaan lämpötila pysyttelee sunnuntaina pitkälti pakkasella tai nollan tuntumassa. 

Viime talvena oululaiset saivat varoitusviestin liukkaudesta yhteensä 11 kertaa. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Pyörätiet ihan jäässä ja ei yhtään oltu hiekotettu. Hyvältä näyttää kaupungin toiminta talvea ajatellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmatieteenlaitos antoi jo eilen varoituksen jäätyvistä tienpinnoista alueelle. Mitä tekee Oulun kaupunki? Ei niin yhtään mitään. Nukutaanko siellä vai onko kyse siitä että tulee liian kalliiksi laittaa hiekoittajat liikkeelle sunnuntaina. Esim. merikoskensillat kuten muutkin sillat ja alikäytävät olivat aivan jäässä kuten moni muukin, varsinkin varjoinen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi tuota meuhkaamista. Ilmatieteenlaitos ei varmaankaan hiekota joten panehan piikit kengän pohjiin ja jätä hiekotus asiat ammattilaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiekotus_asiat kuuluvat varsinkin käyttäjille, jotka yrittävät kulkea vaarallisia väyliä pitkin. Ajattelitko että vain hiekoitusalan ammattilaisilla on tässä asiassa puheoikeus? Tavallinen kulkijaa ottaa nöyränä vastaan sen mitä annetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan ne täältä lukee että nyt pitää hiekottaa. Ilmoita oulun sähköiseen palautejärjestemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs sms ilmoituksen voi tilata? Ei selvinnyt jutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Baanan kunnossapito loisti poissalolollaan sunnuntaina puolenpäivän jälkeen kirkkaasti kilpaa auringon kanssa, todella vaarallisessa ja inhottavassa kunnossa. voin sanoa että polemisointi punasen pinnan liukkaudesta on joutavaa sunnuntaiaamun kaltaseen iljanteisuuteen verrattuna. jos tiedossa oli että yöllä tulee räntää joka sitten jäätyy niin miksei ajoissa toimittu ????????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on vuodesta toiseen toistuva ihmetyksen aihe minullekin. Miksi liukkaudentorjunta ei lähde liikkeelle kun pitää? Eilen illalla lämpötila laski ja vesisade muuttui rännän kautta lumeksi. Mitä muuta voi seurata kuin jäätä teille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitaakaa kaikkin katuihin ilmainen lattialämmitys niinkuin Rotuaarilla jo on, niin säästystään liukkauden aiheuttamilta murtumilta. Jokainen taloyhtiö maksakoon omalla kohdallaan kadun ulkolämmityksen. Tällainen edityksellisen ajattelu sopisi varamaan hallituksen ympäristöministeri Krista Mikkosellekkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liukasta oli. Pitääpä laittaa vielä palautesivujen kautta toive hiekoittamisesta. Tuntuisi järkevältä, että jos laitetaan liukkausvaroitus, niin automaattisesti sitten lähtisi hiekoituskalusto liikkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin asian pitäisi olla, kun liukkaudesta tiedetään varoittaa, pitäisi hiekottaminen olla jo käynnissä. Jostakin kumman syystä joku luulee pääsevänsä kunnossapitovastuusta pelkillä tekstiviesteillä. Nyt oikeesti, teiden kunnossapidon kuluille pitää saada vastinetta, valvonta kuuluu tilaajalle, ei riitä että ajelee pyöräteitä autolla läpi, ja toteaa niiden olevan liukkaita, samalla ajamisella niitä vois jo hiekottaakkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menee nyt rahat punaisiin pyöräteihin ja pyöriin🤷🏿‍♂️
HussoJasen kans laitetaan korkeita torneja Ouluun🤘🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuli talvifiilis kun ensimmäinen kelivaroitus oli aamulla herätessä puhelimessa. :) Aikaisessa ollaan, 2016-2018 ei näin aikaisin ensimmäisiä liukkaita tullut ainakaan viestien perusteella.

Minulla on palvelu ollut käytössä monta vuotta, olen kyllä tykännyt. Niistä viesteistä tulee aina sellainen voi ei-fiilis, mutta osaapahan varautua ennen kuin nokkaa ovesta ulos edes työntää. Välillä on iloinen yllätys kun tiet ei niin pahat olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä oikeastaan kiteytyy ihmisen uusavuttomuus kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mikä on kohderyhmä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image