Oulu

Fennovoima ei halua viivästystä ydin­voi­ma­la­hank­keen ra­ken­ta­mis­lu­paan

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström. KUVA: Teija Soini
Oulu 13.6.2018 21:20
Pasi Klemettilä

Fennovoiman projektijohtajan Minna Forsströmin mukaan Fennovoiman tavoitteena on saada tämän vuoden puolella kaikki Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen perusaineisto rakentamislupaa varten toimitettua Säteilyturvakeskukseen (STUK).

Forsströmin mukaan aineisto halutaan saada mahdollisimman hyvään kuntoon ennen sen toimittamista STUKille.

– Tavoite on saada rakentamislupa vuoden 2019 loppuun mennessä. Dokumentit ovat tekniseltä sisällöltään hyvinkin pitkällä, sanoo Forsström.

STUK on todennut, että tärkeää aineistoa puuttuu paljon, mutta Forsström toivoo, että he pääsevät positiivisesti yllättämään STUKin tässä asiassa jo lähiaikoina.

Fennovoiman mukaan suomalainen tapa suunnitella ydinvoimalaa on aiheuttanut haasteita venäläiselle laitostoimittajalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

toivottavasti ei tuu lupaa koskaan paras lupa olisi häivy pois heti hanhikiveltä suunnitteleva laajan merenmyrkyttäjä heti pois on miljoonien ilo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ne eri säännöt näköjään näille yhtiöille, kuin tavalliselle kansalaiselle. Jos omalle pihalle meinaat jotain pientä kyhätä, niin pitää olla monenlaiset kupongit viimesen päälle. Nuo saa tuhota kokonaisen niemen, ennen kuin luvasta tietoakaan. Arvatkaa vaan kyselenkö mitään keltään seuraavalla kerralla, kun jotain rakentelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennustyöt on keskeytetty saimme lukea pari päivää sitten. Puuttuu suunnitelmia ja reaktorimontun maantutkimus kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei halua tätä poliittista farssia jatketavan. Olisi suomalaisten etu, jos rakennustyöt keskeytettäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä STUK, pitäkää huoli siitä, että tulee turvallista jälkeä ja etukäteen on ne tiedot, jotka tulee olla rakentamista varten. Firmat aina yrittävät jollakin tavalla "fuskata", mutta siinä tarvitaan virkamiehen kanttia, että se pitää. Ihmetellä täytyy, jos valmistaja ei ole halukas yhteistoimintaan, koska sehän on kaikkien etu, myös firman. Tässä tulevassa laitoksessa ei kestä olla yhtään "vuotoa" niin kuin sitä oli esimerkiksi Talvivaarassa.

Hivenen tässä ihmettelen, että voimayhtiön toimitusjohtaja vähän väliä on täällä julkisuudessa toivomassa, että ehkä kohta ne paperiasiat tulevat kuntoon ja jne. Eikö pitäisi energia laittaa täysin siihen, että on kaikki paperit kasassa, mitä pitää ollakin. Jotenkin tällä tavalla tämä hommaa "haisee", vaikka siihen ei olisi mitään syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimalahan on jo miltei puoliksi tehty eikä lupia vielä haettukaan. Varmaankin jossakin vaiheessa sanotaan, ettei sitä enää voi pysäyttää kun valtiokin on niin paljon satsannut siihen rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaan tekemässä veronmaksajille vuosi kymmeniä kestävää miljardien laskua. Ja rahat menevät Putinin taskuun. Ja keskusta/ Rehn on tämän hyväksynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä projektijohtaja on unohtanut mistä kiikastaa. Aivan kuin olis kieliseikoista ja kansion sisälmysten järjestämisestä uuteen uskoon kysymys.
Ei hyvältä kuulosta tarinointi noinki korkealta tasolta kun puhutaan kuitenkin ydinvoimarakentamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän onnistuu: STUK vaatii tietoja ja Rosatom salailee niitä. Se kun on venäläinen normitapa aina ja ikuisesti ollut, pitää salata kun karu totuus ei paljastamista kestä.

Tuleekohan reaktorille latauslupaa ikinä? Ja kun ei tule, niin mitähän sitten? Tuleeko muutama kymmenen tuhatta Pientä Vihreää Lataajaa?

Ihme on, jos Hanhikivi tosiaan joskus käynnistyy ja tuottaa sähköä. Miksipä tätä siis edes vastustaa, nehän hoitavat senkin itse...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olli Rehnin kertoi meille suomalaisille, että jos Fennovoima rakennetaan niin Suomesta tulee ydinvoiman ulkomuseo. Kuitenkin halusi loppujen lopuksi sen rakennettavan - söi sanansa ja valittiin Suomen Pankin johtajaksi. Kummallista, eikö tottä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tpdellisuudessa kukaan ei halua mitään ydinvoimalaa valmiiksi sen tuottaman sähkön liian kalliin hinnnan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka käy maakunta uudistuksen myötä kun kuntia lopeetaan jotka on fennovoimaan sitoutuneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AurinkoSähkö & TuuliVoima tuottavat koko ajan halvempaa sähköä.
Aurinkokenno-teknologia kehittyy hurjaa vauhtia ja se polkee sähkön hintaa tulevaisuudessa.
Valitettavasti FennoVoima & Hanhikivi ei tuota koskaan sähköä kilpailukykyiseen hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Englannissa juuri raportotiin, että tuulivoima ei ollut tuottanut 9 päivään yhtään mitään. Teoreettista kapasiteettia on monen ydinvoimalan edestä. Onneksi ei ollut talvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko lupa pitää perua. Homma ei toimi ja on kannattamaton. Yhteinen etu ei täyty, lisäksi turvallisuus kulttuuri on leväperäistä eikä osaamistaso riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä mahtaa olla laitoksen takaisinmaksuaika kun tekniikka kehittyy yhä vähemmän sähköä kuluttavaksi ja aurinkovoimaloiden tehot kasvaa ja tuottaa energiaa yhä vähemmällä paisteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ikinä tee voittoa. Lisäksi jätteet aiheuttaa kuluja yhteiskunnalle vielä 10000000v päästäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image