Oulu

Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä

Elektrobitin vuonna 2014 perustettu Oulun yksikkö kuuluu yhtiön suurimpiin tuotekehitysyksikköihin jo nykyisellä 240 henkilön väkimäärällä. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 18.11.2019 14:37 | Päivitetty 18.11.2019 14:42
Mirko Siikaluoma

Autoteollisuuden ohjelmistoihin erikoistunut Elektrobit kertoo hakevansa yli 60 uutta työntekijää Oulun yksikköönsä vuoden 2020 loppuun mennessä. Yhtiön vuonna 2014 perustettu Oulun yksikkö kuuluu yhtiön suurimpiin tuotekehitysyksikköihin jo nykyisellä 240 henkilön väkimäärällä.

Yhtiö perustelee rekrytointitarvettaan autoteollisuuden ohjelmistojen markkinan nopean kasvun luomalla osaajakysynnällä.

– Oulussa kehitämme innovatiivisia ohjelmistotuotteita globaaleille autoteollisuuden markkinoille ketteriä menetelmiä hyödyntäen. Osaajamme työskentelevät tiiviisti johtavien autonvalmistajien ja brändien kuten BMW, Ferrari, Ford, Volkswagen kanssa sekä muiden Volkswagen Groupin brändien kanssa, Elektrobit Finlandin toimitusjohtaja Veli-Matti Ihme kertoo.

Elektrobit kertoo hakevansa Oulussa töihin kokeneempia ja junior-tason ohjelmoijia ohjelmistojen kehitykseen ja asiakasprojekteihin. Uusia työntekijöitä tarvitaan muun muassa projektipäälliköiksi, testausinsinööreiksi ja ohjelmistosuunnittelijoiksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

voisin mennäkkin, mutta viimeksi eivät tarjonneet kunnon palkkaa kun kävin haastattelemassa. sinänsä autoala on kiinnostava ja jos ulkomaankomennuksiakin / asiakkailla käyntejä onnistuisi niin se olisi eeppistä. mutta kun ruvetaan satasista pihtaamaan jo haastattelussa niin ei kerro mielestäni hyvää jatkon kannalta. säästä palkassa muutama satanen tai ehkä jopa tonni, mutta palkkaa sitten 5 kaveria tekemään samaa ja et koskaan saa vastaavaa tulosta kuin yksi joka osaa ja tietää. ihan paras logiikka siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai ihan "junior osaajia" haetaan. Tämä tarkoittanee, että täytyy olla kokemusta 10+ vuotta useista eri ohjelmointikielistä ja katkeamaton työura ohjelmointialalla. Käytännössä avoimet paikat koskevat vain jo nyt työssä olevia työpaikanvaihtajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaikkien pitää kääntää Kalevan keskusteluissa positiiviset jutut negatiiviseksi. Olisi kohta parempi jos keskustelut olisi poistettu kokonaan verkkolehdestä, turhaan ruokitaan negatiivista ilmapiiriä. Kannustavampi ilmapiiri keskusteluihin. kiitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa ihmettelen. Olen ajatellut niin, että nämä palstat on muutamille sellainen henkireikä mihin voivat kaataa pahan olonsa, turhautumisen ja pettymyksen omaan elämäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, yli viiskymppisten ei kannata hakea. Nuorempia saa halvemmalla eivätkä he osaa pitää puoliaan niin kuin kokeneemmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuppaa olemaan autopuolella sellainen meininki, että kun kaveri saadaan kustannuspisteelle niin muuta tukea ei sitten tulekkaan.
Lähetetyt eli komennusmiehet ja naiset ovat 100% oman onnensa nojassa.

Jos jotain tukea kysyt niin työkaveritkin sylkee naamalle.
Kiire on hirveä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On suuri tuhlaus jättää rannalle kokeneet koodarit ja osaajat, joilla on tullut elämänkokemusta ja työkokemusta.
Siten itse fm:na ja tietojenkäsittelyn osaajana en aio taas kerran kuulla tulkintoja: "olemme jo löytäneet sopivat kanditaatit".
Sopii miettiä, kuka tässä menettää eniten - yhtiö vai henkilö?

Veikkaan yhtiön menettävän eniten - vahinko ettei se ymmärrä sitä. On myös turha alkaa valitamaan "ette ole osaavia työntekijöitä". Niitä kyllä on, mutta ensiksi pois ikäsyrjntä ja toiseksi; palkkataso kohdalleen. 2500 /kk ja "lelut päälle" ei ole arvoa kohottava ansio.

Niin - entäs ne valitsijat, jotka itse ollenevat ~30 :pin ikähaarukan kahta puolta pelkäävät, että heidät syrjäytetään jos taloon tulee "liian osaavaa henkilökuntaa. Kannattaa nyt miettiä ettei mene homma kerralla mönkään. Katoavat osaajat eikä takaisin tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin kun koodauksen ulkopuolinen osaaminen - liiketoiminta, johtaminen, taloushallinto, fysiikka, yritysoikeus, kielitaito - luetaan dismeriitiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Elektrobit: kun haluat 2000 euroa kuukausipalkkaa asiantuntijatehtävistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wikipediasta: "Ketterä ohjelmistokehitys (engl. agile software development) on joukko ohjelmistotuotantoprojekteissa käytettäviä menetelmistöjä, joille on yhteistä toimivan ohjelmiston ensisijaisuus, suora viestintä ja nopea muutoksiin reagointi."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketterä, ketteryys, nämä tuntuvat yleistyvän koko ajan. Tämä tarkoittaa käytännössä vuokratyövoimaa tai määräaikaisten palkkausta, joista voidaan hankkiutua helposti eroon. Parempi sekin tietysti, että ei palkata ketään. Ällöttää silti, kun asiat yritetään esittää savuverhon takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EB/Bittium on malliesimerkki Nokiasta periytyneestä palkkaa-irtisano -periaatteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin viimeksi ollut yt-neuvottelut kummassakaan firmassa? Muistini mukaan joskus 2010-2012 välisenä aikana. Se on todella hyvin kun kattelee muita Oulun alueen firmoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se että ei ole ollut yt-neuvotteluja ei välttämättä kerro toimintatapojen pehmentymisestä. Tulos tai ulos toimii mutta enämpi piilon puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tulos tai ulos ole loppupeleissä ihan ok toimintatapa?

Miten itse toimisit omassa firmassasi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"
Milloin viimeksi ollut yt-neuvottelut kummassakaan firmassa? Muistini mukaan joskus 2010-2012 välisenä aikana. Se on todella hyvin kun kattelee muita Oulun alueen firmoja.
"

Nokialla oli isot YT-neuvottelut Oulussa huhtikussa 2019!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä yrityksellä ei ole enää mitään tekemistä Elektrobitin kanssa eikä Hulkonkaan, joka kyllä alkujaan osti ja sitten myikin firman, kuten usean muunkin perustamansa tai hankkimansa yrityksen. Sellainen on kuitenkin aivan eri bisnestä kuin mihin nyt työntekijöitä haetaan ja mitä ylipäänsä enimmäkseen harjoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image