Oulu

Äänestä: Mikä on Lam­mas­saa­rel­le paras käyt­tö­tar­koi­tus: teatteri, puisto vai tanssipaikka?

Lammassaarelle on piirretty kolme suunnitelmaa, ylhäältä lukien tanssipaviljonki, kesäteatteri ja puisto. KUVA: JK-Arkkitehdit
Oulu 13.1.2019 7:00
Kaleva

Lammassaaren kehittäminen on nyt niin sanotusti tapetilla kaupungin suunnitelmissa. Vaihtoehtoja on kolme: Kuksa eli teatteri, Tango eli tanssipaviljonki ja Puisto, joka tarjoaisi näköala-, käyskentely- ja hiljentymispaikan.

Teatteri ja tanssipaviljonki vaativat yksityisiä investointeja. Puistoksi parannettava Lammassaari tulisi kunnan varoin toteutettavaksi.

Kaupunki on laatinut kolme vaihtoehtoa. Miten sinun mielestäsi Lammassaarta tulisi kehittää? Miten se saataisiin lähemmäs kuntalaisia? Äänestä allaolevista vaihtoehdoista parasta jutun lopussa olevalla lomakkeella ja perustele valintasi.

1. Kuksa

Yksi Lammassaaren visioista olisi, että sinne tulisi Meri Oulun teatteri. Suunnitelman nimi on Kuksa. KUVA: JK-Arkkitehdit

2. Tango

Tanssipaviljonki Tangon taustalla on ajatus uudesta tanssipaikasta sen jälkeen, kun Kuusisaaren tanssipaviljonki purettiin. KUVA: JK-Arkkitehdit

3. Polku

Polku-suunnitelmassa Lammassaaresta tehtäisiin puistoalue, jonne tehtäisiin käytäviä ja näköalapaikkoja. Lammassaari toimisi hiljentymispaikkana. KUVA: JK-Arkkitehdit

Äänestys on päättynyt.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Lavatanssipaikka ilman muuta. Olisi jo viimein aika saada Hietasaaren vuonna 2010 palaneen lavan tilalle uusi tanssilava, olisi pitänyt saada jo vuosia, vuosia sitten! Rakennus voisi olla ihan perinteinen suorakaiteen muotoinen. Tosin en usko, että Oulu tässä asiassa osaa toimia edelleenkään, joten idea on ihan vapaasti Kempeleen kunnan käytettävissä - siellähän on ihan erilainen draivi päällä ja asiat etenevät yleensä ripeästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan kivoja ajatuksia. Joku kaupungilta voisi esittää kuitenkin jonkun realistisen laskelman teatterin tai paviljongin ajatellusta käyttäjämääristä ja tapahtumien määrästä. Ainolaan tulee jo nyt teatteri. Monellekko on oikeasti käyttöä? Nytkään ei kukaan ole järjestänyt tapahtumia, teatteri tai tanssi. Vaikea kuvitella, että nyt rakennettavat kaksi samankaltaista rakennusta toisivat jostain yhtäkkiä valtavan määrän tarjontaa. On turha rakentaa seisomaan pääasiassa käyttämättömänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lammassaareen ei kannata rakentaa mitään ainakaan maan alle. 50 - 100 vuoden tähtäimellä vesivoiman tilalle tulee muita energialähteitä, joten aikanaan Merikoski entisöidään lähes ennalleen (voimalaitoksen paikalle voidaan rakentaa pienvenekanavan sulku tms). Ottaen huomioon, että jokisuisto mataloituu maankohoamisen ja liettymisen seurauksena, Merikosken vaivaksi palautuvat muutaman vuoden välein toistuvat tulvat ja rajut jäidenlähdöt. joita tosin voimalaitoksen ylä- ja alakanavan käyttö pienvenekanavana ja tulvien "ohituskanavana" jonkin verran hillitsee. Tämä tarkoittaa, että Lammassaaren, "Teatterisaaren", Kiikelin ja Toppilansaaren/Hietasaaren rakennusten kellaritilat ovat vaarassa viimeistään v. 2100. Siis Lammassaareen luontopolku ja vain kevytrakenteisia rakennuksia kuten tanssilava, eikä missään tapauksessa paikoitusluolia eikä sisäänkäyntiä Kivisydämeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaunis ja houkutteleva puisto, johon voisi lähteä haistelemaan kukkien ja yrttien tuoksuja, ostaa paikalla olevasta pienestä kahvila-leipomo-kukkamyymälästä kimpun vuodenajan mukaisia kukkia kotiin ( syksyllä omansa, joulun ajan ihanuudet, kevään värikimput jne..). Olisipa paikka jossa voisi istua puiden ja pensaiden katveessa ja nauttia ympäristön rehevyydestä ja kauneudesta sekä hiljaisuudesta. Olisipa tällainen keidas joskus Oulussakin. Jaksaisi kulkea noita kivikatuja ja kivetettyjä puistoja sitten paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnnasaari on niin pieni ettei tuonne saa tehtyä ajoneuvoliittymää alle 5 000 000 €:lla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä viitti,siellähän oli messutkin 1968.
Autoja oli silloinkin jos et vielä tiennyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajaa täytemaaksi johonki hyödyllisempään paikkaan vaikka Hailuodon pengertielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puisto/virkistäytymisalue, jossa on polkuja ja hiljentymispaikkoja, mutta myös lava, jossa voidaan järjestää juhannustanssit ja tarvittaessa muokattavissa teatteri-esityksen näyttömäksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puisto puistona, kiitos! Puustoiset alueet toimivat myös kaupungin keuhkoina, puhdistavat ilmaa. Ja miten paljon ihanampaa on kävellä puiden ja pensaiden keskellä kuin niin sanotussa rakennetussa ympäristössä. EIkä sitten mitään värivaloja - onhan se jo nähty, miten esim. Laanaojan viehätys on pilattu reunat laatoittamalla ja rumilla valoilla.

Yypänaho kehuu, että teatterivaihtoehtoa ajatellen Kivisydän on kävelymatkan päässä. Mikä tahansa on kävelymatkan päässä, jos siihen puuhaan ryhtyy, mutta kas kun Kivisydämellä ei ole tuolla alueella kuin sisäänajoramppi, ei ylösnousua jalkaisin. Tämähän on jo esim. nykyisen teatterin ja kirjaston kannalta nähty paha epäkohta alusta alkaen.

Lisäksi, oletettavasti, Kuksa ja Tango olisivat maksullisia paikkoja, kun taas Polku-puisto ilmainen kaikkien käyttää, eikö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toi Ruskotunturin irroitus ja tuonti kumolleen käännettynä on selkeästi paras vaihtoehto, kannatan tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaa olla tuollaisenaan. Nyt siellä voi järjestää tässä-ja-nyt-tapahtumia lähellä keskustaa tyyliin juhannus- ja pääsiäiskokot, jotka eivät rakennetussa ympäristössä oikein toimi. Tiedän, että on ihmisiä, joita rakentamattoman ympäristön näkeminen sattuu päähän, mutta minä ja uskoakseni moni muukaan ei kuulu heihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueelle tulisa rakentaa tyylikäs puisto. Esim "patsaspuisto" alueelle tulisi sijoittaa taiteilijoiden tai kuntalaisten tekemiä parsaita tai taideteoksia. Suunnittelussa määriteltäisiin paikat ja tyylit teoksille esim , matala laakea, pysty. Teokset vois valita esim kaupunkikuvatyöryhmä vahvistettuna yhdellä kulttuuri henkilöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lammassaareen pitäisi rakentaa Oulun työväennäyttämöä ja muita varten kunnon perinteinen kesäteatteri, sellaisen tapainen kuin mitä Hupisaarilta purettiin, eikä mitään funkkis-sontaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai jos tanssipaliljonki, niin joku sen palaneen tyylinen, tai Kuusisaaren - nuo modernit painajaiset on tosi rumia, ihan hirveitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi kesäteatterihan on pitkälle jo rakennettu sinne Hupisaarille missä entinenkin oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään tapauksessa teatteria, tässä live-elämässä sitä on jo liiankin kanssa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti Lammassaareen on rakennettava 32-kerroksisia taloja 4 - 5 kappaletta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tuokaan aivan huono ajatus ole. Varsinkin, jos niistä tehdään fiksuja eikä ”piristetä” ilmettä fuksianpunaisilla ja limenvihreillä muoviplekseillä. Kaupunki saisi rahaa ja voitaisiin tehdä jotain vielä parempaa vaikka Raksilan markettien paikalle tai tehdä Hietasaareen museokortteli, jonne siirretään Oulun seudun vanhoja rakennuksia ja tehdään osasta asuttavia tiukalla kaavalla. Sopisi hyvin Pikisaaren jatkoksi ja pitäisi Pohjois-Pohjalaista kulttuuria elävänä. Tänne kaivataan kivoja kävely- ja pyöräilyreittejä, joiden varrella on jotain kaunista katseltavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image