Kulttuuri

Pohjoinen va­lo­ku­va­kes­kus avasi korona-aikaan net­ti­gal­le­rian – juuri nyt esillä oleva näyttely Football Landscapes kuvaa jalkapalloa maiseman, arjen ja havaintojen kautta

Harri Heinonen: Liverpool. 2010. Mikko Auerniityn ja Harri Heinosen näyttely Football Landscapes kuvaa jalkapalloa maiseman, arjen ja havaintojen kautta. KUVA: Hannu Heinonen
Kulttuuri 25.3.2020 11:36
Kaleva

Oulussa toimiva Pohjoinen valokuvakeskus on avannut nettigallerian. Tiistaina virtuaaligalleriassa avautui Mikko Auerniityn ja Harri Heinosen näyttely Football Landscapes.

Auerniityn ja Heinosen yhteisnäyttely kuvaa jalkapalloa maiseman, arjen ja havaintojen kautta.

Näyttelyn teokset esitellään nettigalleriassa taiteilijoiden tarinoiden siivittämänä.

Football Landscapes on jatkoa vuonna 2011 julkaistulle samannimiselle näyttelylle ja julkaisulle. Uudessa tuotannossa jalkapallo on läsnä pieninä viittauksina ja vihjeinä, huomion kiinnittyessä itse maisemaan ja sen esittämiseen, sekä maisemankulttuurisiin kerrostumiin. Kiinnostus on siirtynyt jalkapallosta kohti luonnon ja kulttuurin rajapintaa, epäselvään vyöhykkeeseen, ei kenenkään maalle, jossa sivilisaatio kasvaa yli reunojensa. Uusi näyttely avaa eurooppalaista mielenmaisemaa ja kollektiivitajuntaa.

Tekijät lähestyvät teemaa Shane Baumin Leasure Society -tematiikan kautta, jossa elämän keskiössä ovat ajan viettäminen perheen ja ystävien kanssa sekä autuas joutilaisuus. Taiteilijat tutkivat teostensa kautta kulutusyhteiskunnan romahdusta, jossa tavaratuotannosta on siirrytty palveluiden ja elämysten tuottamiseen.

Mikko Auerniitty (s. 1971) asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hän toimii siellä sijaitsevan Luovan valokuvan keskuksen puheenjohtajana.

Valokuvataiteilija Harri Heinonen (s. 1967) on Mikkelistä. Heinonen on julkaissut myös jalkapalloa käsitteleviä tieteellisiä julkaisuja kuten Jalkapallon lumo (2005) sekä artikkeleita.

Neljän seinän sisältä virtuaalikierros

Myös Kuukauden kuvat -ohjelmiston Polaroidized Armenia-valokuvanäyttelystä järjestetään virtuaalikierros. Valokuvaaja Jarno Vuorinen kutsuu neljän seinän sisällä pysyvät valokuvataiteen ystävät mukaan näyttelyn virtuaaliselle esittelykierrokselle.

Taiteilija itse järjestää esittelykierroksen näyttelystään Facebook Liven kautta Kuvavuorinen.fi – valokuvaaja Jarno Vuorinen -sivulla keskiviikkona 25. maaliskuuta kello 18.

– Kierroksella kerron näyttelystäni yleisesti ja esittelen näyttelykuvat niin sarjojen kuin yksittäisien teosten näkökulmista, Vuorinen sanoo.

Polaroidized Armenia on sekä kommunikaatioprojekti että valokuvaprojekti. Vuorisen debyyttinäyttelyssä Armenian karu kauneus kohtaa kielimuurin ylittävät ihmiskontaktit. Näyttely koostuu tilanteista, joissa yhteistä kieltä harvoin löytyy edes yksittäisten sanojen vertaa.

Näyttelynäkymiä molemmista gallerioista tuodaan esille valokuvien muodossa Pohjoisen valokuvakeskuksen sosiaalisen median kanavissa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Mihin on kadonnut persujen uho 30 jopa yli 50 prosentin tulevista kannatusluvuista? Lue lisää...
?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image