Kulttuuri

Tilaajille

Kari-Pekka Toivonen kertoo nyt, miksi irtisanoutui Oulun teatterista: "Koin, että työni mitätöitiin ja jatkoni tehtiin mah­dot­to­mak­si"

Kari-Pekka Toivonen kokee voineensa tehdä Oulussa näyttävää ja elämyksellistä teatteria. Viime vuonna teatterin hallituksen vaihduttua alkoi hänen mielestään kuitenkin taantumuksen aika. KUVA: Janne Körkkö/arkisto
Kulttuuri 19.5.2019 7:00
Hanna Kuonanoja

Oulun teatterin taiteellisena johtajana lopettanut Kari-Pekka Toivonen lähestyi Kalevaa viestillä, jossa avasi lähtönsä syitä. Hän kertoi, että toisin kuin mediassa on esitetty, hänen kädenjälkensä näkyy Oulun teatterin syysohjelmistossa enää osittain ja että teatterissa maaliskuusta lähtien toiminut ohjelmistotyöryhmä on suunnitellut muun muassa osan syksyn vierailuesityksistä. Toivosen mukaan hänen taiteelliseen työhönsä on puututtu jo viime syksystä lähtien.

Toivonen vastasi Kalevan kysymyksiin sähköpostitse.

Kerrot, että teatterin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja ovat puuttuneet taiteelliseen suunnittelutyöhösi. Miten tämä konkreettisesti tapahtui?

Hallituksen puheenjohtaja Matti Karhula puuttui operatiivisen johdon toimintaan jo keväällä 2018, jolloin Oulun teatterissa toimiva niin sanottu kahden johtajan malli hajosi. Pyrkimykseni pitkäjänteiseen suunnittelutyöhön katkaistiin syksyllä 2018. Tästä aiheutui muutoksia jo kevään 2019 ohjelmistoon. Räikeimpänä esimerkkinä ohjelmistoon puuttumisesta on Merja Larivaaran kehittämän Seniorisoppa-konseptin hylkääminen. Ehdin kuitenkin vielä sopia Oulu Sinfonian kanssa vuoden 2020 oopperan aikataulusta. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

75
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
50
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
14
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image