Kotimaa

Tytti Tuppurainen: Ruotsin ra­ja­tar­kas­tuk­set murheellinen kuva neu­vot­to­muu­des­ta pa­ko­laisk­rii­sis­sä

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) KUVA: Mirja Niemitalo
Kotimaa 11.11.2015 22:59
Kaleva

Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) pitää Ruotsin ilmoitusta rajatarkastusten aloittamisesta hätkähdyttävänä uutisena, joka antaa murheellisen kuvan. Tuppurainen kertoi kantansa Twitterissä keskiviikkoiltana.

MTV3:n politiikan toimittaja Timo Haapala peräsi twiittiketjussa Tuppuraiselta käytännön ratkaisua.

Tuppuraisen vastaus on pakolaisleirien lisärahoitus ja kiintiöpakolaisten suurempi määrä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Tässä tyyppiesimerkki henkilöistä jotka ruusunpunaisine laseineen aiheuttavat haittaa tälle maalle. Pikakäännytykset ja rajojen sulkeminen HETI olisi täydellisen järkevää ja rationaalista, mutta sitten ovat nämä kukkahattutädit jotka jarruttavat ja tekevät mahdottomiksi kaikki oikeat päätökset. No kunhan täällä on muutama satatuhatta pakolaista ja maa on totaalisessa kaaoksessa, niin ehkäpä sitten (no en kyllä usko, eivät nämä ihmiset opi millään).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää rahaa??? Juuri, tyypillinen SD ratkaisu. Jos rahaa olisi, niin ei kai tässä mitään ongelmaa enää olisikaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkään edustaja Tuppuraista, koska uskon, että hän on valmis pitämään kiinni arvojensa taulusta hintaan mihin hyvänsä: niiden suhteen hänellä ei ole lainkaan rajoja. Tämä johtuu siitä, ettei hän arvioi arvojensa ARVOA sinällään. Hän ei nähtävästi kysy: mitä seuraamuksia arvoillani on? Tai: jos asetan tässä ja nyt arvoni maailmaan, mitä seuraa?

On täysin uskomatonta, että hän esittää ja hänen vieläpä annetaan esittää vuodesta toiseen olevansa täysin tietämätön maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista. Hänen täytyy tietää, mitä on tapahtunut esim. Rankassa, Iso-Britanniassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Tutkittua tietoa on todella paljon! Ihan oikeasti, tutkittua tietoa on paljon!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

päinvastoin rajatarkastukset ovat juuri oikea tapa reagoida, kaikille joilla ei ole paperit kunnossa ja oikeaa asiaa tulla maahan Stop merkki vaan. Ei ole Euroopan ja Pohjoismaiden asia elättää koko maapalloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä asia Tyttiä tässä uutisessa hätkähdytti, ja miksi se on niin murheellista? Eikö Tytin mielestä maahnatuloa pidä hooitaa hallitusti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kiinnostava tietää kuinka paljon niitä kiintiöpakolaisia Tuppuraisen mielestä pitäis olla jotta se muodostaisi kaikin puolin kestävän ratkaisun tälle ongelmalle vuosikymmeniksi eteenpäin. Tai kuinka paljon ja kenen rahaa pakolaisleireille pitäisi syytää. Mutta nämähän nyt tietysti ovat vain pieniä käytännön sivuseikkoja joita Tupparaisen kaltainen idealisti ei vaivaudu edes pohtimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiläkö se päättää että meillä ei ole rajatarkastuksia niinkuin nyt ruotsissa. Jos näin on että pääministeri päättää niin se tulee hetin vaihtaa. Sipilä on yksi niistä jonka syyksi voi laittaa tuon pakolaisvirran. Kehtasi köyhä esitellä maailmalle että hänen mökin saa pakolaiset. Tämän jälkeen koko maailma puhuin tuosta mökistä ja meille alkoi virrata pakolaisia. Noita elintasopakolaisia jotka on hyväkuntoisia nuoria miehiä. Niistä näkee että niillä ei ole ollut mitään hätää. Mistä sipilä tietää kuinka paljon ruotsissa on sellaisia pakolaisia joita ei ole rekisteröity siellä. Nämä voivat nyt tulla ihan vapaasti suomeen. Sieltä saattaa tulla porukkaa aivan samanlailla vaikka ruotsi tarkistaa nyt tulevat. Sipilä kehtasi vielä melkein ehdotta että jos ne tulee veneellä. Tämä hallitus ei ole saanut mitään aikaan tässä pakolaissotkussa. Kaikki seisoo eikä mitään päätöksiä saada aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä murheellista siinä on? kaikki tulijat pyritään käsittelemään kontrolloidusti. Ei siinä ole mitään järkeä, etä väki lappaa sisään omia aikojaan, tekee mitä huvittaa ja poistuu jos poistuu. Mistä tiedätte, että onko suomessa jo 1 kaupunki lisää jossain keskellä korpea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neuvokkuttahan tuo juuri osoiottaa. On ongelma ja siihen ratkaisu. Ruotsalaisten näkökulmasta asia menee juuri noin ja kukaan muu kun ruotsalaiset ei sitä saa ratkaistua. Täältä on turha antaa hyviä neuvoja, varsinkin kun samassa liemessä ollaan itsekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaakonsaarikin jakelee niin maailmaasyleileviä lausuntojaan monikulttuurisuudesta omasta suojatyöpaikastaan. Ei ihme kun katsastin hänen tulonsa verotiedoista. Kun ei ole itsellä mitään hätää (työttömyyttä jne) niin on helppo opastaa heikompia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin totta. Ns parempiosaiset eivät tajua, että suomeenkin tulevat kymmenettuhannet "turva"paikanhakijat tulevat kilpailemaan puolen miljoonan kantasuomalaisen kanssa niistä harvoista työpaikoista. Päättäjät puhuvat suu vaahdossa miten tulijoista suurin osa työllistyy muutamassa vuodessa kun samaan aikaan yli miljoona suomalaista taistelee elämästään köyhyysraja alapuolella. Satojen tuhansien vuosiansioilla on helppo syleillä maailmaa - vai mitä Liisa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tämä puolue (sosiaalidemokraatit) on viimeisimpien kannatuskyselyjen valossa Suomen toiseksi suurin puolue. Miettikää nyt ihmiset vielä kerran, kuunnelkaa mitä tuppuraisilla ja jaakonsaarilla on sanottavana. Todellisuudesta ei voi enempää irtaantua. Ja Suomi nousisi kyllä ilman leikkauksia! Hohhoijjaa, uskoo ken haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas täällä keskustelussa muutettiin kansanedustajan vastaus maahanmuuttomyönteiseksi! Hänhän vastasi kun kysyttiin; Euroopassa ollaan neuvottomia pakolaiskriisissä ja että pakolaisleireille lisää rahaa etteivät tulisi tänne asti, vastasi juuri niin kuin poliitikko vastaa (mukaan lukien Sipilä) muttei vaatinut mitään sen kummemmin puolueensa kuin muidenkaan puolesta. Kommenttien laatijat edustavat sitä ääripäätä että rajat kiinni mutta eivät huomaa että heidän omat ministerinsä ovat hallituksessa hoitamassa ja varsinkin päättämässä maahanmuuttoasioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö osaa lukea tai et ymmärrä lukemaasi? Tuossahan Tytti vaati lisää pakolaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytti ei siis vieläkään tiedä, että schengenin sopimuksen sen Schengen sopimukseen kuuluvan maan on suoritettava ulkopuolelta tulevan rajatarkastus, jos paperit ovat kunnossa ok jatkakoon matkaa, jos eivät on tulijan haettava turvapaikkaa. Nyt Ruotsin on viimeinkin ruvennut toimimaan hyväksymänsä sopimuksen mukaisesti. Kreikka, Italia, Espanja, Saksa, Itävalta jne mitä he ovat tehneet ne ovat koko ajan rikkoneet sopimusta, koska ovat antaneet pakolaisvirran vai valua alueidensa kautta eteen päin. Tällä leväperäisyydella on ruokittu ihmissalakuljettajien raha pusseja miljardeilla, jotka ovat pois kehitysmaiden kansantaloudesta pysyvästi. Näillä leväperäisyyksillä on annettu lisää pontta lähtöä suunnitteleville ja vähän niinkuin sanottu: "Tervetuloa ovi on auki ja palvelut pelaa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka oletkin kyllästynyt viranomaisiin niin hallituksen ministereiden määräykset ovat laki, taitaa olla samaa sakkia kuin Sinäkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin olen sitä mieltä, että kaikille pitäisi antaa tarpeeksi rahaa sosiaalisdemokraattisesti. Se on niin monen mielestä niin hyvä ratkaisu ongelmiin, että sillä saisi varmasti ääniä eduskuntavaaleissa. Jos kaikki olisivat äänestäneet yhtä fiksusti vaaleissa, niin eipä olisi meillä huolen häivää, vaan kaikilla rahaa riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

19:39
Kaupunginhallitus nuiji pöytään asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen painopisteet – "hyväntuulisten asukkaiden kaupunki"
19:31
Koulusihteeripalvelut siirtyvät Monetralle – Siirrolla tavoitellaan palvelujen "kehittämistä ja tehostamista"
19:29
Oulu päätti lähteä mukaan arktiseen verkostoon Arctic Mayors Forumiin
19:00
Näkökulma: Politiikan harjalla lasikatot murtuvat rytinällä – Valtaavatko naiset johtopaikat seuraavaksi yrityksissä?
19:00
Verokorttiuudistus sotkee kuntien taloudenpitoa – verokertymässä satojen miljoonien tilitysvaje, Oulussa jäädään nyt 20 miljoonaa miinukselle Tilaajille
18:00
Kärppien ja Sportin kohtaaminen Raksilassa poiki rikosilmoituksia ja vei järjestyksenvalvojan sairaalaan – kysyimme, miten katsomoväkivalta voidaan estää Tilaajille
17:49
Buuaukset saattelivat Boris Johnsonin kotimatkalle – Britannian pääministeri jätti saapumatta tiedotustilaisuuteen Luxemburgissa
86
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
65
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
28
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
26
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
19
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
19
Oulun kaupungin johdolta toivelista kansanedustajille: Kaksoisraide ja Poikkimaantie kärjessä
14
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

148 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image