Kotimaa

Suomessa on todettu yhteensä 958 la­bo­ra­to­rio­var­mis­tet­tua ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – 24 potilasta on tehohoidossa

Suomessa on todettu torstai-iltapäivään mennessä yhteensä 958 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL.
Kotimaa 26.3.2020 15:33 | Päivitetty 26.3.2020 15:37
Kaleva

Suomessa on todettu torstai-iltapäivään mennessä yhteensä 958 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista on ollut lieviä. Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu yhteensä 894 tapausta. Tapauksista 54 prosenttia on miehiä ja 46 prosenttia naisia.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 96, joista 24 on tehohoidossa. Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä.

Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 43 tartuntaa

Pohjois-Pohjanmaan alueella on todettu 43 koronavirustartuntaa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Viimeisen vuorokauden aikana positiivisia näytteitä otettiin kolme kappaletta. Tartuntalähteitä ja henkilöiden kontakteja selvitetään parhaillaan.

Neljä potilasta saa hoitoa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Potilaista yksi on tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirin alueella on analysoitu yhteensä noin 1 700 näytettä. Viimeisen vuorokauden aikana näytteitä analysoitiin noin 300 kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri painottaa, että OYS ei ole merkittävästi kuormittunut koronaviruksen takia. Osaavaa henkilökuntaa, lääkkeitä ja hoitotarvikkeita on toistaiseksi riittävästi. Sairaala valmistautuu varsinaiseen epidemiaan yhteistyössä alueen kuntien kanssa.

Suomessa on todettu viisi koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taudin kantajista suurin osa on oireettomia.

On koko järjestelmän kannalta erittäin vaarallista jättää oireettomat testaamatta. Päivittäisten uusien sairastumisten määrä kasvaa useita viikkoja.

Testauskapasiteetti Suomessa ei ole vielä kunnossa.

Näyttää siltä, että Suomessa THLn testauskapasiteetti ei riitä hoitohenkilökunnan oireettomien testaukseen. THLn laboratorio keskittyy lääkäreiden ja hoitajien testaamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meitä on 5 miljoonaa. Prosentuaalinen osuus on pieni tartunnan saaneista. Alle tuhat ihmistä virallisesti saanut covidin. Jos luku olisi pari nollaa isompi, olisin jo hieman huolestuneempi.
Elän ja olen normaalisti. Kotihiiri aina ollut. Töissä sairaalassa ja huomaan ettei tämä häslinki ole vaikuttanut mihinkään. Samaa rataa mennään sielläkin. Vain muu kansa, media ja poliitikot hössöttää ja höpöttää ja aiheuttaa suurta hämminkiä väärinkäsityksineen. Siitä olen tosi pahoillani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siis tänään testattu 300 henkeä. Testattavaksi pääsee vain kunnon oireilla, lähinnä ollessaan sairaalahoidon tarpeessa. Ja silti näistä 300 näin sairaasta ihmisestä vain kolme oli koronapositiivisia. Ei siis hätää mitään koronan laajasta leviämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tässä mahtanee käydä. 5 miljoonasta vasta murto-osa sairastunut, ja tehohoitokapasiteettia on vain vaivaiset 400 paikkaa, josta jo näin pienellä määrällä sairastuneita on 24 käytössä. Keskimääräinen sairaalassa oloaika tehohoidossa 7-14 päivää. Siitä voi laskea, miten kauan ne paikat riittävät kun yksi sairastunut varaa paikan pahimmillaan kahdeksi viikoksi. Ehkä ne ovat onnellisia, jotka sairastuvat jo tässä vaiheessa ... Epidemia räjähtäessä käsiin ei mene sitten ihan yhtä hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs laittaa ulkonaliikkumis kielto voimaan. Työt seis, kaikki mitkä mahdollista (kuten rakennusfirmat/tehtaat) ne ei todellakaan ole välttämättömiä, nämä porskuttaa niinkö ei olisi koronaa olemassakaan, esimerkkinä Lehto, mitä he ovat tehneet sen estämiseksi, muuta kun pesseet käsiä, sekös riittävää, tehdastyössä on yleensä paljon ihmisiä töissä ja tauti leviää kulovalkean tavoin, olisiko lomautukset järkevintä, on oltava järkipäässä ja ajatella niitä heikoimpia, eikä menestystä ja kunniaa, ihmishenget on kyseessä. välttämätttömät on lääkärit/sairaanhoitajat/muut hoito-alalla olevat, rekat kuuluu tärkeisiin mm lääkkeet/hoitotarvikkeet kulkee niiden välityksellä, palokunta on toimittava,kaupat(ruokakauppa auki per kunta), polisiit ja muut mitkä ovat todella tärkeät, esim kouluruokailu niille joilla ei mahdollista kotona ruokailla, eli "keittäjät" tässä voitaisiin miettiä laajemmin, mikäli Kunnasta on kyse, voisiko mahdollisesti siellä vanhusten hoivakodin keittiöllä valmistaa näille muutamille pakollisille koululaisille ja päivähoidossa oleville päivän ruoka, ettei nyt olisi niin että joka keittiöllä oltaisiin töissä täydellä työ joukolla.

Jakakaa vaan niitä lomautuslappuja, eiköhän siitä konkurssista selviä, ihmishenkiä ei korvata, mutta ihminen pysyy vähemmällä maallisella mammonallakin hengissä, vai mitä, häh?? Tarvi kokoajan ostaa jotaki ja matkustella..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa siltä, että virus on irti Oulussakin. Kannattaa olla varuillaan nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun emme yhtään tiedä, paljonko tartuntoja todellisuudessa on, kuinka voimme arvioida immuniteetin tasoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
110
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
20
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
14
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image