Kotimaa

Soini tukijoineen erosi pe­rus­suo­ma­lai­sis­ta - uudessa ryhmässä 20 jäsentä ja lisää ehkä tulossa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on kriisissä puolueen uuden johdon ja hallitusyhteistyön päättymisen takia. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontuu tänään klo 13. MTV Uutiset seuraa tapahtumia eduskunnassa klo 12.40 alkaen.
Kotimaa 13.6.2017 11:55 | Päivitetty 13.6.2017 21:23
STT

Perussuomalaisten puolue halkesi tänään kahtia, kun Timo Soini ja enemmistö puolueen kansanedustajista ilmoittivat lähtevänsä perussuomalaisista.

Erkaantuneessa 20 kansanedustajan ryhmässä mukana ovat Timo Soinin lisäksi kaikki muut puolueen ministerit, muun muassa työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppaministeri Sampo Terho.

- Lauantain jälkeen meillä ei ollut poliittista kotia. Puoluetta nyt johtavat voimat eivät edusta äänestäjiäni, sanoo työministeri Jari Lindström.

Kansanedustajat perustavat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Soinin perustama ryhmä jatkaisi mielellään Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa entisellä ohjelmalla. Mikäli erkaantuneet kansanedustajat olisivat hallituksessa yhdessä keskustan ja kokoomuksen kanssa, hallituksella olisi yhteensä 106 kansanedustajaa.

Terho pitää puolueen perustamista hyvin todennäköisenä. Hän huomautti, että tilanne on kuitenkin vielä hyvin nuori eivätkä suunnitelmat ole vielä kovin pitkällä.

- On todennäköistä, vähintäänkin mahdollista, että uutta puoluetta ruvetaan pian rakentamaan, Terho sanoi tiedotustilaisuudessa tiistai-iltana.

Hänen mukaansa tähän palataan erillisessä tiedotustilaisuudessa jossain vaiheessa.

- Tai muiden tiedotustapojen kautta heti, kun saamme vähän lisää suunnitelmia valmiiksi.

20 jäsentä ja lisää tyrkyllä

Elo painottaa, että ryhmän jäseniä ovat ne 20 kansanedustajaa, jotka siihen tänään perustamiskokouksessa liittyivät. Elon mukaan kiinnostuneita on muitakin ja heidän hakemuksensa voidaan hyväksyä tai olla hyväksymättä vasta ryhmäkokouksissa.

Seuraava eduskuntaryhmän kokous on hänen mukaansa normaaliin tapaan torstaina iltapäivällä.

Elon mukaan perussuomalaisista erkaantuneet ovat raskain mielin joutuneet myöntämään, ettei perussuomalaiset enää ole se puolue, johon he liittyivät ja jota rakastivat. Päätös oli hänen mukaansa lopulta yllättävän helppo, koska he tänään päättivät siitä keitä ovat.

Kansanedustaja Veera Ruoho kertoo STT:lle aikovansa erota perussuomalaisista ja hakea Uusi vaihtoehto -ryhmään. Hän ei ole vielä ehtinyt tehdä virallista eronpyyntöä ja hakemusta.

Kansanedustaja Arja Juvonen on myös eronnut perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Hän ei ole kertonut uudesta ryhmästään.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävän tiistaina jättänyt Toimi Kankaanniemi kertoo tehneensä päätöksen eropyynnöstä sen jälkeen, kun 20 kansanedustajan joukko oli ilmoittanut irtaantuvansa ryhmästä. Kankaanniemi sanoo, että menettely oli ”niin käsittämätön”, että hän katsoi parhaaksi jättää tehtävän. Kankaanniemi ei tiennyt erkaantumisesta ennen tiistaiaamua.

Kankaanniemi sanoo nyt harkitsevansa, eroaako hän perussuomalaisista.

- Sanotaanko näin, että on monia ovia, jotka eivät ole takalukossa. Harkitsen nyt aivan rauhassa jatkanko (perussuomalaisissa) vai onko käytössä jokin muu järkevä vaihtoehto, Kankaanniemi kommentoi STT:lle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (90)

Uusi nimihän passaisi:Valehtelijoiden Herra-klubi.
Takki nurin,takki oikein,takki nurin,Näin kului Timon päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Takinkääntäjät tekivät hyvän tilin lähtiessään Kokoomuksen ja Keskustan kelkkaan joukon jatkoksi. Seuraavissa vaaleissa ei mahda kannattaa edes pyrkiä ehdolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerit saivat pitää paikkansa vaikka porukka on vain puolet entisestä, mutta te muut menitte uppoavaan veneeseen houkutusten mukana. Kukaan ei teitä pelasta. Tulee vain äänestäjien tuomio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesäteatterin maalaiskomedian toinen näytös on ohi. Näyttelijät ovat saaneet päiväkakkaransa. Käsikirjoittaja nauraa partaansa. Taas on kaikilla hyvä mieli paitsi niillä, jotka maksoivat lipustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen pesunkestävä ateisti mutta tämän Uusi Vaihtoehto ryhmän yllättävääkin ylättävämmän muodostumisen jälkeen kävi hetken mielessä josko jumala on sittenkin olemassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri päättyneessä a-studiossa mainittiin, että Jyväskylän puoluekokouksen liepeillä pyöri Hommafoorumin ja Suomen Sisun porukkaa. Halla-ahoa tervehdittiin siellä kuulemma natsitervehdyksin. Tästä on väitteen mukaan todistuksena valokuviakin.

Raskain väite oli se, että edellä mainittuihin järjestöihin kuuluneet henkilöt olivat olleet organisoimassa puolueen kaappausta. Paikalle oli ilmeisesti koottu mahdollisimman paljon saman mielistä ääriporukkaa. Jotenkin tässä tulee nyt mieleen vastaavat temput, jota taistolaiset harrastivat 1970-luvulla SKP:n puoluekokouksissa.

Tästä asiasta varmaankin saadaan tarkempaa tietoa tulevina päivinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten puheenjohtajavaali ei ole demokraattinen. Soinin luopumisilmoituksen jälkeen alkoi valtava someseikkailu jäsenten kalastamiseksi. Halla-ahon porukka keräsi uusia jäseniä pari sataa. Nämä muutama sata ihmistä 'edustivat' satoja tuhansia persuja äänestäneitä. Aivan koominen demokratiakäsitys. Vaali muistutti hirviporukan johtajan junttaamisvaalia. Kun kaappaus oli tehty, kansanedustajat vetivät omat johtopäätöksensä. Lähtijöiden huoli oli suuri, sillä puolue oli muuttunut mamu- ja ei eu-puolueeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä edes laillista että he pääsevät takaisin hallitukseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on persuille herkullinen tilanne kun voi yhtä aikaa istua hallituksessa ja räksyttää oppositiossa. Soinin ei tarvitse irtisanoutua mistää oppositiopersujen möläyksestä, hymähtää vain paljon puhuvasti. Vaalikamppailu mennään kaksilla rattailla mutta hallitusneuvotteluissa yhteinen sävel löytyy vaivatta. Eikä sille perusäänestäjälle ole niin nöpönnuukaa minkä sortin persua hän äänestää. Joka ukolle ja akalle oikea ehdokas kyllä löytyy. Yhteiskannatus ja ruutuaika tuplaantuvat, kansa tykkää. Hyvä Soini, hyvä Halla-Aho, mahtavaa persut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen sanoo osuvasti: "Jos itsensä pettää, mitä jää jäljelle? Kavaltamansa puolueen tukisäätiö. Mutta Timo sinun ja Juudaksen ero on se, että sinä et palauta edes hopearahoja."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevissa vaaleissa äänestän halla-aholaisia. Entistä porukkaa,ts soinilaisia,en äänestäisi enää muutenkaan. Soini möi köyhän kansan kenkäparista ja kaikki periaaatteensa. 42 v. olen äänestanyt SMP:ta ja PS:a. Nyt se on loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini ja perussuomalaisten järkisiipi teki isänmaallisen järkivedon ja pistää valtakunnan edun oman edun edelle. Hieno ele. Perussuomalainen puolue kun ei ole Suomi eikä se aja valtakunnan asiaa vaan omaa asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno veto Soinilta, ei muuta kuin uusi puolue pystyyn, 20-kansanedustajan äänestäjät takanaan on hyvä lähtökohta uudelle puolueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestäjät ja puolue on kylläkin Perussuomalaisten takana ei loikkareiden.
Et nyt rassu käsitä taas yksinkertaisintakaan asiaa, joten otan osaa puolestasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden kommenttien perusteella kyllä Halla-ahon kannattajia todella kismittää. Sitä saa mitä tilaa, ei olisi pitänyt lähteä soitellen sotahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on, että rahat on kaapannut Hommaforum ja Jussi Halla-aho. Onnea ja tsemppiä lähtijöille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tainnut Soini onnistua taktiikka jolla yritit estää puolueen jäseneksi pääsyn. Nyt olet itse tuuliajolla ja vailla puoluetta, mutta onhan se ministerin paikka makea ja se ulkomailla matkustaminen. Eihän sitä kehtaa kotimaassa naamaansa näyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei puolue sentään kahtia halennut. Ei ole kahta perussuomalaiset puoluetta. Puolueesta erosi 21 jäsentä ja 10000 jäi ja lisää liittyy nyt kun juudakset lähtivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (90)

Uutisvirta

15:43
Uudenlainen musiikkipedagogin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirkkomusiikin koulutuksen
15:24
Rovaniemeläinen Mika Pajuniemi toimittaa aterioita varakkaiden turistien yksityiskoneisiin – "Loman jälkeen halutaan kotoista ruokaa" Tilaajille
15:13
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
15:08
Kova tuuli sytytti Ra­nual­la tur­ve­au­man pa­la­maan
15:05
Filee­raus­veitsi näyttää tämän kalan rinnalla leikkikalulta – Timo sai jään alta itsenäi­syyspäivänä ­siian, joka yltää kahden tiskialtaan päästä päähän: "Nyt tuli rekordi!"
14:59
Puolitoista tuntia jonotusta puhelimessa – Verohallinnolle moitteita huonosta asiakaspalvelusta
14:55
Poliisi pyytää havaintoja kateissa olevasta 16-vuotiaasta pojasta
54
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
46
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
42
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
25
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin seurayhteistyö koko Suomessa"
18
Lakon vuoksi jumiutuneet lähetykset saapuvat uuden postin mukana – Posti pyrkii toimittamaan lähetykset jouluksi, mutta viimeiset kirjeet voivat saapua perille vasta tammikuussa
15
Kysyimme, mikä on Oulun budjettikirjaan ilmestynyt Oulu.com-sivusto ja mitä tapahtui Mun Oululle – "Nämä kaksi asiaa ovat menneet budjettikirjassa sekaisin"
13
Omenaakaan ei voi tuoda EU:n ulkopuolelta ilman kasvinterveystodistusta – kasvintuhoojien leviämistä ehkäistään kiellolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image