Kotimaa

Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tuomitsee teot jyrkästi. KUVA: Jenni Gästgivar
Kotimaa 25.8.2019 9:44 | Päivitetty 25.8.2019 16:18
Heikki Uusitalo

Viikonlopun aikana Suomessa on ammuttu kolmea poliisia. Poliisiasioista vastaavan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa koko yhteiskuntaa kohtaan.

-Viikonlopun aikana kolmea poliisia on ammuttu. Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan. Täysin tuomittavaa, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Lauantaina noin parikymppinen mies ampui ilma-aseella poliisia kasvoihin Jyväskylässä. Yksi aseen kuulista osui poliisia kasvoihin. Poliisilla ei ole hengenvaaraa. Ampujaa epäillään murhan yrityksestä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoossa kaksi poliisia loukkaantui ampumatapauksessa. Poliisit ovat sairaalahoidossa. Epäillyt ampujat olivat lauantaina aamulla vielä karkuteillä.

–Suomen poliisi tekee jatkuvasti töitä meidän jokaisen turvallisuuden puolesta. Toipumista poliiseille ja tekijät vastuuseen.

–Tapahtumat osoittavat poliisin työn haasteet, jotka vain kasvavat tulevaisuudessa. Suomalainen poliisikoulutus on huipputasoa. On tärkeää tarjota meitä turvaaville parhaat mahdolliset työvälineet ja kalusto työturvallisuuden tueksi, Ohisalo toteaa.

Myös pääministeri Antti Rinne (sd.) otti aiheeseen kantaa pääministerin haastattelutunnilla.

– Tämä henkii vakavasta muutoksesta yhteiskunnassa, että kaikkia kansalaisia suojelevaa poliisiorganisaatiota vastaan hyökätään, Rinne arvioi.

Kommentointi uutiseen on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (77)

Miten täällä silmittömästi haukutaan kaikki mahdolliset, kuvitellutkin ilmiöt vasta muutaman kuukauden istuneen hallituksen ja sen sisäministerin syyksi. Miettikääpä miltä tuo näyttää näin ulkopuolisen silmin!
Poliisvoimat johtajineen ovat ihan samat kuin edellisenkin hallituksen aikana. Mikä olisi edes voinut muuttua parissa kuukaudessa. Edellisen kerran vihreät olivat hallituksessa edellisen kerran monta monta vuotta sitten, eikä silloinkaan sisäministerinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan kuin olisi alkanaut sen shengenin sopimuksen mukaista toimintaa alkanut lisääntymään Suomen maankamaralla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa tuo oli yhteiskuntaa vastaan tehty teko vaikka kohdistui poliisimiehiin, ei ainakaan samalla tavalla kuin Turun toripuukotukset. Poliisin tiedotus oli kyllä täysin kökköä, meni alle arvostelun. Rivi "kaluunaherroja" istui tuppisuuna pää painuksissa kun toimittajat grillasivat tutkinnanjohtajaparkaa, joka ei esimiesten läsnä ollessa uskaltanut kertoa oliko yöllä kuutamo vai vesisade. Puheet tilanneorganisaatioista, yleisjohtajista, tutkintalinjoista yms. poliisitermeistä saivat tilaisuuden kuulostamaan hassulta Kummeliviihteeltä. Ihan vakavasti pitää kysyä minkä ihmeen takia Poliisi ei käytä näin tärkeissä tilanteissa Mediassa rutinoituneita viestinnän ammattilaisia. Jäisi yleisölle paljon parempi kuva kun Poliisiylijohtajan ohessa ammattilainen kertoisi selkokielellä tapahtumasta sen mitä Poliisin johto katsoo tarpeelliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohisalon ja koko hallituksen linja LISÄÄ tälläista touhua! Ole hyvä,ja eroa!! Kansalaisten turvallisuus on tärkeämpi,kuin sinun ideologiasi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisien määrää ei pidä lisätä vaan kohdentaa poliisin työ oikein! Kyllä poliiseja tässä maassa riittää, mutta poliisin työn ydin on hämärtynyt jo aikapäiviä sitten valtion budjettivaatimusten takia! Poliisit selvittämään ja torjumaan oikeita rikoksia eikä vaan kiusaamaan tavallisia kansalaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavalliset kansalaiset voisivat alkaa elää lakien ja sääntöjen mukaan, niin poliisin resurssit vapautuisivat törkeämpien rikosten tutkintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äsken oli loistava esimerkki poliisin järjettömästä ajan käytöstä Oulussa. Kävin katsomassa omia tulevia asuntoja rakennustyömaalla, enkä edes autosta poistunut. Kun lähdin ajamaan pois, tuli poliisimaija vastaan, kääntyi perään ja löi pillit päälle. Pysättivät ja kysyivät, että mitä siellä tein ja mitä kieltä puhun????? Manitsin, että eikö sa...na ole oikeita rosvoja tässä kaupungissa.... Uhkas antaa sakon, kun ei ollut ajokortti mukana....huhhhuh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen peruskansan parista tuntuu lusmuja löytyvän, turha syyttää hallitusta. Tämä aseistettu sakki ei välitä yhtään mistään, kiven sisään että heilahtaa ja kakkua tarpeeksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa pahaolo purkaantua, mutta onneksi poliitikot ovat järjestäneet kaverinsa hyväpalkkaisille viroille, ja puolueille muhkeat puoluetukikorotukset. Sehän on tärkeintä, että itse ja kaverit pärjää, muista viis.

OHISALO! EROA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet niitä, jotka tykkää syytellä muita omasta pahasta olostaan. Tietänet, mistä apua löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiat menee nyt omalla painollaan ja minä alan keskittymään painon hallintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun työvoimaa tulee ulkomailta, etenkin Itä-Euroopasta, siinä porukassa on monen alan "ammattilaisia".
Työn tekemisen ohessa voi puuhastella kaikenlaista.

Saati sitten ne, jotka käyvät keikoilla Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

elä syytä ulkomaalaisia kyllä suurella toen näköisyydellä täysin suomalaisa.toisin kalja,liima ja mitään tekemättömyys voinut pehmittää päät vai mitähän nuo teollisuus alueella aamu yöstä luuhaavat.minullakin ollut jo 18 vuotta ulkomaalainen töissä.minun mielestä erittäin hyvä työn tekijä ja elättää työllänsä perheensä täällä.tuo ulko maalaisten arvostelu on niitten höpinää jotka ovat kortistossa ja joilla mailma tyssää rivarin seiniin.mirehän ne tuolla muissa maissa pärjää ihan ilman suomalaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitin asiaa yleisellä tasolla, en tätä nimenomaista tapausta. Kun rajat ovat auki, sieltä tulee myös helpommin rikollista porukkaa.

Hyvä kun olet saanut hyvän työntekijän; ahkeran ja vähään tyytyväisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksipiippuisiin juttuihin.Tyyliin kun suosit ulkomaalaista syrjit suomalaista.Tai kumminpäin vaan.Tai tasavertaisuus ihmisten välillä ammatista tai virasta riippumatta.Kun jää vain ihminen ja ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

13:28
Oikeusasiamies: Poliisin virkamerkit loukkaavat kielten yhdenvertaisuutta – polis lukee pienemmällä kuin poliisi
12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
40
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image