Kotimaa

SDP:n Näkkäläjärvi valehteli puolueelle – allekirjoitti paperin, jossa vakuutti kertoneensa mahdollisesta tuomiosta

Mikkel Näkkäläjärvi kertoi tuomioistaan ja vaikeista vuosistaan Facebookissa. KUVA: Olli Miettunen
Kotimaa 20.5.2019 18:21 | Päivitetty 20.5.2019 22:22
STT
 

Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi valehteli SDP:lle rikostuomioistaan. Ehdolle asettuessaan Näkkäläjärvi allekirjoitti suostumuslomakkeen, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle mahdollisesta rikostuomiosta. Näin Näkkäläjärvi ei kuitenkaan ollut tehnyt.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi maanantaina, ettei puolue ollut tietoinen Näkkäläjärven rikoshistoriasta. Rinne luonnehti tekoja nuoren miehen erittäin ikäviksi hölmöilyiksi, joista Näkkäläjärvi on rangaistuksensa kärsinyt.

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että viiden eduskuntapuolueen ehdokkailla on tuomioita vuosilta 2004–2019. Perussuomalaisten ehdokkaista neljällä on tuomioita. SDP:n, keskustan, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien osalta puhutaan jokaisessa yhdestä.

Löi kissaa lapiolla ja ajoi humalassa

Näkkäläjärvi kertoo, että HS:n selvityksen nähtyään hän soitti SDP:n puoluesihteerille Antton Rönnholmille ja kertoi tuomioistaan.

– Pahoittelin myös silloin puoluejohdolle, etten ollut heille tästä asiasta kertonut, Näkkäläjärvi kertoi STT:lle.

Eli tarkoittaako tämä, että valehtelit puolueelle?

– En ollut kertonut kaikkea historiastani puolueelle.

Miksi lomakkeen täyttäessäsi et ollut kertonut näistä asioista puolueelle?

– Se on erittäin hyvä kysymys kyllä. En ollut osannut kertoa.

Näkkäläjärven mukaan tuomioissa on kyse nuoruudessa tehdyistä asioista. Hän kokee, että voi jatkaa ehdokkaana.

Näkkäläjärvi toi rikostaustansa julki Facebookissa sunnuntaina. Näkkäläjärvi kertoi, että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta. Lisäksi hän on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

– 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa. 20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään.

HS:n näkemän vuonna 2006 annetun tuomion mukaan Näkkäläjärvi tunkeutui kolmen muun pojan kanssa kissanomistajan mökkiin. Pojat tappoivat kissan, ja Näkkäläjärvi myönsi tuomiossa lyöneensä kissaa lapiolla.

Näkkäläjärvi sanoo eläneensä rankan nuoruuden, johon liittyi veljen kuolema ja vanhempien ero.

Keskustakaan ei tiennyt ehdokkaan tuomiosta

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen sanoi, että rikoksesta tuomittu ehdokas on puolueen ja luultavasti myös laajemman yleisön tiedossa, sillä tapauksesta uutisoitiin aikanaan laajasti.

Eurovaaliehdokas Kimmo Sasi (kok.) sai vuonna 2007 sakkoja kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuomioon johtaneessa liikenneturmassa Ylöjärvellä kuoli 70-vuotias mies.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi, että hänellä on osa rikoksesta tuomituista puolueensa ehdokkaista tiedossa, mutta ei kaikkia. Julkisuudessa ovat olleet esillä ainakin Teuvo Hakkaraisen ja Sebastian Tynkkysen tuomiot.

Keskustan puoluesihteerin Riikka Pirkkalaisen mukaan puolueelle tuli HS:n selvityksestä uutena tietona, että yksi keskustan ehdokas on saanut rikostuomion. Pirkkalainen sanoi STT:lle, ettei tiedä, kenestä on kyse.

Hän kertoi, että jokaisen ehdokkaan kanssa käytiin keskustelu, jossa kysyttiin, onko jotain mitä puolueen olisi syytä tietää ehdokkaasta. Pirkkalaisen mukaan hänelle ei tullut tietoa yhden ehdokkaan tuomiosta.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoi, että puolue ei selvitä ehdokkaiden taustaa, sillä he ovat usein tuttuja kasvoja puolueessa.

 

Helsingin Sanomat on tehnyt tänään jutun liittyen eurovaaliehdokkaiden saamiin tuomioihin julkistamatta ehdokkaiden...

Julkaissut Mikkel Näkkäläjärvi Sunnuntaina 19. toukokuuta 2019
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Entäs ne rikokset, joista ei satuttu jäämään kiinni? Pitäisikö niitäkin tunnustaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demareiden palkitut politiikot törttöilee. Yks haukkuu juutalaisia ja toinen lyö kissaa. Persuista on tottunut tällaista kuulemaan, mut näyttää kansanmaisuus tarttuvan muihinkin. Sikäli erikoista että vanhat asiat nostetaan esiin. Politikotkin ovat ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla passeli politiikkaan, hyvin osaa valehtelun taidon ja osaa työntää omat rikkomuksensa porukan ja kotiväkensä syyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kotirauhan rikkominen on aikasen raskas rikos. Raskaampi kuin rattijuopumus tai kissan tappo. Ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman oudoksuttaa, ettei kuitenkaan kertonut menneistä ajoistaan, totuus kuitenkin aina kaikki kaikessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OK, nuoruuden virheet on sovitettu. Nyt on silti valehdeltu. Kun jää kiinni, näemmekö tässä ryhdikkään anteeksipyynnön vai jotain muuta:

"Eli tarkoittaako tämä, että valehtelit puolueelle?

– En ollut kertonut kaikkea historiastani puolueelle.

Miksi lomakkeen täyttäessäsi et ollut kertonut näistä asioista puolueelle?

– Se on erittäin hyvä kysymys kyllä. En ollut osannut kertoa."

Miksi ei voi edes suoraan myöntää valehdelleensa ja miksi ei voi olla siitä pahoillaan? Siis nuoruuden mokista ollaan pahoillaan, mutta ei siitä, että johdetaan äänestäjiä ja omaa puoluetta harhaan valehtelemalla. "En ollut osannut kertoa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin pidän tästä Näkkäläjärvestä erityisesti, vaikken ole koskaan demareita äänestänyt. Valehtelusta huolimatta erinomainen nousu vauhtia väärään suuntaan menneeltä nuorelta mieheltä. Moni ei onnistu tai edes yritä palata huonoilta poluilta. Taidan äänestää sittenkin miestä ja veilä demaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinusta valehtelu on siis ok? Sekö on oikea suunta? Ainakin se on Näkkäläjärven nykyinen erinomaiseksi nousuksi kutsumasi suunta. Ei ole mies vieläkään löytänyt huonolta polulta oikealle polulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
57
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
56
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
54
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
31
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image