Kotimaa

Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Kaikkonen al-Holista Ylellä: Sydän sanoo, että vähintään lapsia pitäisi auttaa –  vähemmän ymmärrystä löytyy naisten auttamiseen

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo, ettei Suomi ei vie puolustusmateriaalia sotaa käyviin tai ihmisoikeuksia polkeviin maihin. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 14.12.2019 13:21
STT

Kaikkonen sanoi ymmärtävänsä vähemmän sitä, että leirillä olevia naisia autettaisiin.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan hallitus käy lähipäivien aikana neuvotteluja yhteisestä linjasta Syyriassa al-Holin leirillä olevien suomalaisten tilanteeseen. Kaikkonen kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa.

Kaikkonen totesi asiaa vaikeuttavan, että kyse on leirillä olevien aikuisten ohella myös lapsista. Mediatietojen mukaan leirillä on kymmenkunta suomalaista naista ja noin 30 lasta. Kaikkonen kertoi, että hänen tietojensa mukaan lapsista yli puolet on alle 5-vuotiaita.

–  He ovat tietysti täysin syyttömiä osaansa. Kyllä sydän sanoo, että vähintäänkin heitä pitäisi pystyä auttamaan. Vähemmän itse ymmärrän sitä, että näitä naisia sitten pitäisi Suomen valtion verovaroilla auttaa, Kaikkonen sanoi.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mielestä pitäisi etsiä oikeudellinen perusta sille, että al-Holin leirin äidit ja lapset voitaisiin tarvittaessa erottaa toisistaan. Tällöin leirillä olevia lapsia voitaisiin auttaa ilman heidän vanhempiensa auttamista.

Kulmunin mukaan Isisin alueille terroristiseen toimintaan vapaaehtoisesti lähteneitä äitejä ei tulisi auttaa paluussa.

–  Suomalaisten turvallisuutta ei haluta vaarantaa, Kulmuni sanoi Ylen A-studiossa keskiviikkona.

Hallitus vastaa välikysymykseen tiistaina

Oppositiopuolueet jättivät tällä viikolla hallitukselle yhteisen välikysymyksen al-Holista ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta asiassa. Haavisto kävi torstaina hallituspuolueiden eduskuntaryhmien kuultavana al-Hol-kysymyksestä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus vastaa opposition välikysymykseen eduskunnan täysistunnossa tiistaina. MTV:n mukaan hallitus tekee maanantaina poliittisen linjauksen siitä, miten se aikoo suhtautua al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin lapsiin ja naisiin.

Kaikkosen mukaan hallituksen pitää al-Hol-kysymyksessä valita huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Hän kertoi toivovansa, että hallituksen toimintalinja vastaa siihen, miten osaansa syyttömät ja vaikeissa olosuhteissa olevat lapset saadaan pois leiriltä.

Kaikkonen ei osannut sanoa Ylen haastattelussa päivämäärää, jolloin suomalaisten kotiuttaminen al-Holista voitaisiin toteuttaa.

–  Toivoisin, että saisimme kohtuullisen pian asian etenemään, hän sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Toivottavasti Suomen eduskunnalta löytyy nyt v. 2019 enemmän halua auttaa Al-Holin vankilerillä olevia suomalaisnaisia kuin v 1918 jälkeen Hennalan vankileirillä.
Tuolloin Hennalassa harrastettiin jonkinasteista rotuoppia ja naisvihaa eikä lastenkaan kohtalo ollut päällimmäisiä huolenaiheita, jos historiantutkimukseen on luottamista. Kirjausten mukaan vankileirille suomalaisten toimesta vietiin yli 13000 henkilöä joista nuorin on vietäessä ollut 3 kk ikäinen. Leirillä myös syntyi lapsia.
Teloitusten yhteydessä päitä leikattiin irti vankileirin lääkärin toimesta ja kallotutkimusten perusteella hän yritti selvittää ja todistella millaiseen rikokseen henkilö olisi syyllistynyt jos häntä ei olisi teloitettu.
Isisin teot voivat olla karmaisevia mutta ei meidänkään uskontomme ole veretön vääräuskoisia kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ja Venäjän Hallinnon lainsäädännön perusta on yhtenevä, molemmat siis 1700- luvun Ruotsista kopioituja.

Ympäristö luo ihmisen ja ihminen kantaa 3 sukupolven taakkaa, itse sitä tiedostamatta.

Liian usein tuntuu, että Suomalaisten käyttäytyminen pohjautuu edelleen ja liian usein Neuvostoliiton kanssa yhteneviin koulutuksiin Länsimaista paremmin.

Talvisota ja puheissa sallittu 1800-luvun Kriminsota mielessä kannattaisi kunnioittaa kansainvälisiä sopimuksia, vaikka ne eivät yhteneväisiä nyky Venäjän akateemisten tulkintojen kanssa olekaan.

Se, että viisauden määrä on rajallinen mutta tyhmyyden ei, tuskin oikeutta Suomessakaan ohittamaan Kansainvälisiä sopimuksia, mikäli halutaan Oikeusvaltiossa elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoli Miljoonaa Evakkoa ja yli 1/2 miljoonaa rintamahenkilöä, vieläpä eri uskontokunnista ja eri kielistä, uudelleen sijoittanut Suomi-Finland luhistui Totaalisesti 11 uskontoaan harjoittavan lesken edessä.

Jokainen Tulee Uskossaan Autuaaksi...

Verorahojen sijaan lento lippuihin 11 kpl * a 200€ naisten ja lasten 30 * 200€ palautuksissa voisi käyttää myös Keskustan Nuorisosäätiön tai RAY:n Poliittisten Nuorisojärjestöjen avustus momentin- avustavaa kättä.

Herrat Upseerit: Upseerien malja, Suomi on Jääkiekon-95 Maailmanmestari?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeusministeri Antti Häkkänen 5.4.2018

"Suomen kannalta erityisen vaarallista on se, että joku palaa tai muuten matkustaa tänne tehdäkseen täällä terrorismirikoksen. Tällä hetkellä rangaistavaa on matkustaminen Suomesta ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten, mutta matkustaminen sellaisen rikoksen tekemistä varten Suomeen ei ole. Tämä aukko on syytä tilkitä."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse hakea terroristeja Suomeen, kun ei edes turisteja haeta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen hyvin huolissani siitä, että poliitikot eivät näytä ymmärtävän, tai eivät halua ymmärtää, että puhe lasten siirrosta vaarantaa vakavasti lasten turvallisuuden leirillä tässä ja nyt. Äiti, joka antaa lapsensa lähteä Suomeen, antaa samalla ymmärtää, että hän on luopunut uskostaan kalifaatin syntymiseen. Sellainen on hengenvaarallista tuolla leirillä tällä hetkellä. Nämä naiset eivät ole tunteneet armoa jesidilapsia kohtaan, eivätkä näytä tuntevan armoa omiakaan lapsiaan kohtaan - hehän ovat vieneet lapsensa kestämättömiin olosuhteisiin. He eivät näe lapsiaan samalla tavalla, mitä keskiverto äiti näkee. Luuletteko, että näitä lapsia päästetään sieltä lähtemään? Hengissä siis.

Äideillä ei ole mitään menetettävää jos heidät tuomitaan, koska tuomion pituus ei siitä tule merkittävästi muuttumaan tekivät he mitä tahansa, mutta paljon voitettavaa, jos leiri hajoaa ja he pääsevät karkaamaan. Silloin heitä odottaa omassa yhteisössään korkea asema siitä hyvästä, että tekivät uskonsa vuoksi äärimmäisen uhrauksen.
Meillä on ihan kotimaassakin surullisia ja järkyttäviä esimerkkejä siitä, mitä lapsille voi tapahtua esimerkiksi eroriitojen yhteydessä, tai lapsen yrittäessä irtautua kunniakulttuuria tunnustavasta perheestään. Nämä lapset elävät nyt aivan äärimmäisen kunnia - ja häpeäkulttuurin piirissä. Jos äiti kokee, että hänen kunniansa, uskonnon kunnia ja yhteisön kunnia on vaarassa, voi lapsen hyvinvointi olla erittäin suuressa vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonnollisen ideologian ja kiihkon radikalisoimat lapsetkin ovat uhka elleivät ole alle 2 vuotiaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanooko Kaikkosen ja Keskustan väen sydän mitään Suomen kansan pelastamiseksi terroristeista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtää että pelätään radikalisoitumista ja isis rintaman syntyä suomeen. Mutaa voidaanko tuomita ketään ja olla auttamatta. Yksinkertaisesti tukitoimet suomeen naisten isis toimista vieroittamiseksi ja jos eivät rikolliselta tietältä löydä pois niin kyllä suomessa paikkoja löytyy jossa naiset voivat valvottuna viettää aikaa jos ei paluu suju ja eivätkä yhteiskuntaan sopeudu. Kumminkin ei pitäisi naisilta viedä toivoa vaan mahdollisuus vielä omiin lapsiin ja kertoa, että tuetaan suomessa siihen että pääsevät uuteen alkuun jos vain ovat valmiita muuttumaan. Kaikki kumminkin lähtee kaikista itsestä, että ei ketään saada muuttumaan pois isiksen ajatuksesta jos eivät siitä halua pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeri ja ei tunne lakeja. Ei tämä asia ole mielipidejuttu. Lait velvoittavat Suomen auttamaan lapsia, jotka ovat vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen toiminta ei riitä toimimaan yli rajojen. Suomessakin on lapsen huostaanotossa pitkä prosessi kun lapset ja lapsen vanhemmat ovat suomessa. miten voidaan sanoa, että lapset ovat vaarassa jossa ovat leireissä ja joissa perheet saavat ruuan sekä ylläpidon. Siellä missä lapset ja naiset ovat ei ole enää sotaa. Ainoastaan isis hommaan lasten vaarallisuus iskostetaan. Jos kaikki radikaaliseen uskoon perustuvat ihmiset katsottaisiin vaarallisiksi niin aika monet maailmassa pitäisi erottaa lapsistaan. Aika paljon maailmalla on koraaniin uskojia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko leirillä olevat suomalaisnaiset edes pyytäneet pääsyä Suomeen ja apua kuljetuksessa? Vai ollaanko tässä pakkoauttamassa? Kotimaassa olisi avuntarpeessa iso läjä lapsia ja vanhuksia mutta eipä poliitikot ole kiinnostyneita kun ei ole vaalit lähellä. koko Al-holin leirin hässäkkä näyttää epäilyttävältä hässäkältä. Mistä tässä on kysymys? Tällä intensiteetilä ei olla ikinä pelastamassa ulkomailla pulassa olevia suomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista nähdä millaisen päätöksen tällainen Suomen hallitus saa aikaan tällaisessa asiassa, jossa vihreät ja vasemmistolaiset toisivat Suomeen ihan ketä vain ja kun toisaalta hallituksessa on esim. Keskustan riveissä sitä mieltä, että tuotaisiin vain orpolapset ja mahdollisesti muita lapsia, mutta ei vanhempia, jos näihin tuomisiin olisi lainmukainen mahdollisuus? Pääasia minun ja monen muunkin mielestä on se, että sieltä tuotaisiin vain lainmukaisilla perusteilla sellaisia ihmisiä, jotka haluavat tulla Suomeen ja joiden osalta ei olisi terrorismiin suuntautumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomainen keino levittää terrorismia. Tuokaa vain äidit ja lapset Suomeen takaisin. Jös äly ei riitä tämmöisen asian hoitamiseen niin on parempi pitää myös tunteet kurissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tässä muitakin ongelmia. Äidit ruukaa tehdä lisää lapsia, eli suunnitellaanko tästä ikuisuusprojektia? Jos äidit eivät halua luopua lapsistaan, tuonne telttakylään on helppo piiloutua, turha siellä on Haaviston portilla huudella "onko täällä Suomalaisia"! Entäpä isät, miten ne lasten tapaamisoikeudet suomessa järjestetään, hyvällä vai pahalla? Eli lapset haetaan niiltä äideiltä jotka niin haluaa, ja adoptoitaviksi! Marinin Hallitus on pian lujilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terroristeilla pitkät tulevaisuuden suunnitelmat !
Yritetään asuttaa Suomi heidän haluamillaan henkilöillä ja tehdään Suomalaisten kanssa lapsia sekä hakeudutaan korkeisiin virkoihin .Ei kauan mene kun meidän virkamiesten päätöksillä on saatu Suomi sotatilaan ulkomaisten tulijoiden kanssa.
Rakas Isänmaamme on vaarassa tuhoutua ,virkamiesten päätösten takia!

Eikö keskustasta löydy vahvoja Suomalaisten puolustajia?
Vain Kaikkonen sydänjuttuineen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kyllä ihmeellistä että oltas vaikka rahaa laittaan niiden pelastamiseksi,mutta miten pelastetaan suomen vanhukset hoitokodeissa ja miten sairaanhoitajia lisää ja siihen rahaa että jaksavat hoitaa kaikki sairaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä vuoksi sieltä aikuisia pitäisi takaisin tuoda, kun ovat vapaaehtoisesti ja tiettyyn tarkoitukseen sinne menneet. Niistä on vain vaaraa Suomessa, hehän voivat olla terroristeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image