Kotimaa

Porvoon ampujat ovat vaarallisia, mutta poliisin mukaan konkreettista uhkaa sivullisille ei ole – karkuteillä olevia epäiltyjä on kaksi, molemmat miehiä

Lehtitietojen mukaan kiinniotto-operaatiossa oli mukana´panssariajoneuvoja (kuvassa) sekä helikopteri ja veneitä. Arkistokuva. KUVA: Arttu Laitala
Kotimaa 25.8.2019 8:10 | Päivitetty 25.8.2019 18:43
Jami Jokinen, Janne-Pekka Manninen, Heikki Uusitalo

Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Porvoon ampumatapauksesta epäillyt ovat vaarallisia ja aseistautuneita. Sivullisilla ei kuitenkaan pitäisi olla erityistä syytä huoleen.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole mitään akuuttia uhkaa, KRP tiedottaa Twitterissä.

Porvoossa sattui yöllä ampumavälikohtaus, jossa loukkaantui kaksi virkatehtävissä ollutta poliisia.

Tekijöitä ei ole saatu kiinni, vaan etsinnät jatkuvat edelleen. Poliisin tämän hetken tiedon mukaan epäillyt eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Ampuminen tapahtui pienteollisuusalueella Porvoossa Koneistajantiellä noin kello 00.30 aikaan. Partio oli saanut poliisin mukaan tavanomaisen hälytystehtävän hätäkeskuksen kautta kello 0.22. Kun poliisit pääsivät paikalle, heitä uhattiin aseella lähes välittömästi ja pian tämän jälkeen heitä ammuttiin.

– Olemme päässeet kuulemaan loukkaantuneita poliiseja ja tapahtumien kulku on pääpiirteissään poliisin tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho.

Poliisi etsii useita rikoksesta epäiltyjä aktiivisesti, mutta heidän olinpaikkansa ei ole poliisin tiedossa.

– Pyydämme kaikista havainnoista yöllä Koneistajantien läheisyydessä. Alue on yleensä yöaikaan hiljainen, eli siellä on liikennettä hyvin vähän. Jokainen havainto jalan tai autolla liikkuvista henkilöistä tuohon aikaan on kiinnostava, Huhta-aho sanoo.

KRP kaipaa tapahtumasta myös yleisövihjeitä. Niitä voi lähettää sähköpostitse osoitteella rikosvihje.krp@poliisi.fi. 

STT kysyi Huhta-aholta, epäilläänkö Porvoon tapahtumien liittyvän järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

–  Teon vakavuus ilman muuta antaa viitteitä siihen suuntaan, Huhta-aho vastasi.

Loukkaantuneet poliisit ovat olleet sairaalahoidossa. Toinen heistä on päässyt pois sairaalasta. Toinen on yhä sairaalassa, ja hän on loukkaantunut vakavasti. Hänellä ei ole kuitenkaan hengenvaaraa.

– Tutkintatoimien ja epäiltyjen tavoittamisen lisäksi erittäin tärkeää on myös se, että loukkaantuneet poliisimme saavat paitsi sairaalahoitoa, myös psyykkistä jälkihoitoa. Käymme tilanteen läpi myös avoimesti oman henkilöstömme kanssa ja poliisilaitos tarjoaa tarvittaessa jälkihoitoa henkilöstöllemme, kertoo poliisipäällikkö Kari Rantala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Tapahtumien seurauksena käynnistyi mittava poliisioperaatio.Eri medioiden mukaan operaatiossa on ollut Karhu-yksikkö kuin Hevi-panssariajoneuvokin.

Ilta-Sanomien mukaan Porvoossa on ollut käytössä lisäksi helikopteri sekä poliisin ja rajavartiolaitoksen venekalustoa.

Poliisi oli aamun aikana vaitonainen tapauksesta. Aamukymmenen aikaan poliisi julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi, että Keskusrikospoliisi tutkii tekoja murhan yrityksinä.

Ampumatapauksen tapahtumista poliisi oli yhä niukkasanainen, kun se piti tiedotustilaisuuden kello 17. Tutkinnanjohtaja painotti, että poliisin on turvattava näyttö ennen kuin tapahtumia voidaan kuvata yksityiskohtaisemmin.

Poliisi ei kertonut tarkempia yksityiskohtia loukkaantuneiden poliisien vammojen laadusta. Myöskään epäillyistä ei kerrottu muuta kuin, että kahdesta miehestä on kysymys.

Kommentointi uutiseen on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (21)

Jos poliisilla on jo tiedossa ampuja/ampujien henkilöllisyys, niin nimet ja kuvat julki, yleisen turvallisuuden vuoksi. Joku lain pykälähän sen tietenkin kieltää, mutta kyllä suurin osa ihmisistä sen varmaan hyväksyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollisuus ja varsinkin kovanluokan rikollisuus, kuten talous- ja huumerikollisuus on lisääntynyt. Poliiseille lisää toimintavaltuuksia, seurantaa, kuuntelua, peitetoimintaa jne. Rosvoillahan ei ole minkäänlaisia rajoja, ei niiden tarvi puhua ja varsinkaan puhua totta. Tämänkaltaiset rikolliset joitka nyt pakoilee, pitäisi istuttaa vankimielisairaalaan, eivät he ole yhteiskuntakelpoisia, vaikka jotku ns "ymmärtäjät" niin väittävät, kyllä he ovat parantumattomia rikollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollisten aseelliseen toimintaan tulisi puuttua erittäin kovalla kädellä. Nyt mopo on jo karkaamassa käsistä ja länsinaapurin suuntaan mennään. Miksi rikollisten annetaan ottaa valta käsiinsä? Kuka siitä hyötyy? Vankeinhoitoon liittyen uutisoidaan siitä, kuinka rikollisjengit ohjailevat asioita kiven sisällä. Sisäministeri voisi kertoa, kuinka hallitus aikoo puuttua asiaan.

(Luvattomien) aseiden kanssa hihhulointi alkaa olla varsin yleistä. Pimeiltä markkinoilta löytyy ja saa liian helposti jos jonkinlaista tussaria. Tällaisten tapausten yhteydessä ruvetaan yleensä puhumaan aselakien ja lupamenettelyn tiukennuksista eli sanktioidaan luvallisten aseiden haltijoita luvattomien aseiden väärinkäytöstä. Tosiasia kun kuitenkin on, että luvattomat aseet ja niiden käyttö rikollisessa tarkoituksessa ovat ne ongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on mahdollista, että ylläolevan kaltaiset kommentit pääsetään julki? Ei ihme, että käsiteltävänä olevan kaltaiset tapaukset lisääntyy, kun ei modekaan enää tee tehtäviään! Asialliset kommentit kyllä poistetaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisten ja vastaavien rikosten tekijöiden oikea paikka ei ole koskaan vankila vaan vankimielisairaala. Vankimielisairaaloihin liittyvää lainsäädäntöä tulisi pian korjata. Vaaralliset potilaat eivät saa koskaan päästä lomalle ilman vartijaa. Nythän se taitaa olla vielä mahdollista.

Vankila ei rikollisten piirissä ole koskaan ollut kunnollinen rangaistus. Sehän on lähinnä ansiomerkki. "Hullun kirjat" sen sijaan on jotain mitä harva rikollinenkaan itselleen haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaista paikkaa kun vankimielisairaala ei ole enää olemassa. Se on nykyään Psykiatrinen vankisairaala Turun Saramäessä jossa hoidetaan ihan tervejärkisinä tuomittuja vankeja joilla kakkua istuessa on alkanut viiraamaan päässä. Ja on kaksi valtionmielisairaalaa (Niuva ja Wanha Vaasa) johon lähetetään oikeasti mielisairaaksi todetut jotka on jätetty sen tähden syyntakeettomana vankeusrangaistukseen tuomitsematta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä Suomi taida sittenkään olla turvallinen maa?,mitä viellä tulevaisuus tuo tullessaan rikollisia piistaa maankamaralla.
Onko tämä sitä liian lepsua ja hölläkätisyyttä,eli paapotaan ja puolustelaan vaan rikollisia.
Toivotavsta jäävät kiinni.
Suomen ja koko virkavallan on otettava tiukemmat oteet rikollisa vastaan kun joutuvat erinäisiin selkkauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma ja Suomi menossa siihen suuntaan että kohta millään ei ole mitään väliä. Jokainen saa toteuttaa omia mielihaluja sekä elää kuin sika vatukossa.
Missä on vanhan ajan kasvatus, kuri, lain / esivallan kunnioitus, toisten kunnioittaminen, käyttäytymissäännöt, Suomalaiset perusarvot?
Onko tosiaan niin että globalisaation, netti-, internetmaailman, yksilöllisyyden ylistämisen, yliymmärtämisen, paapomisen ym. höpinän myötä yhteiskunnan, sekä sen yksilöiden moraali rapistuu.
Nyt tarvitaan ryhtiliikettä yhteiskunnan joka osa-alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nykyään se tuntuu olevan enemmän takuu tienaamismahdollisuuksista ja rikosten jatkamisesta, kun vankila mahdollistaa toiminnan jatkamisen vankilasta käsin. Järjestelmä ei pysty estämään kiristyksiä ja omaisten uhkailuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vain oikeuskin ymmärtäisi, että hyökkäys poliisia kohtaan, on hyökkäys yhteiskuntaa vastaan.
Tahtonut viime aikoina unohtua oikeudelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vakavaa, kun viranomaista ja varsinkin turvallisuusviranomaista vastaan hyökätään. Tämmöinen väkivallanteko on mahdollisimman nopeasti selvitettävä. Poliisin ei pidä antautua tämänmoiseen hyökkäykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Poliiseja lisää kiitos. Valvontaa tarvittais metsästys ja kalastus puolelle ja joutuin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

12:33
Liike Nyt on kerännyt kannattajakortit puolueen perustamiseksi, luovuttaa kortit oikeusministeriöön ensi perjantaina
12:27
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta
11:56
Mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin puukepillä ja hehkuvalla terällä – oikeus antoi rangaistukseksi vuoden ja seitsemän kuukautta vankeutta
10:47
Uusi Suomi: Luksustuotteita myyvä oululainen Balmuir lopetti yhteistön kohutun intialaisyhtiön kanssa
10:30
Nivalalainen Teppo Polvi taisteli käsipyöräilyn MM-pronssia – "Aamulla en olisi uskonut"
10:28
Etlan ennuste: Hallituksen työllisyystavoite tuskin toteutuu – "Hallitusohjelmalta putoaa pohja, kun maailmantalouden kasvu hidastuu"
10:27
Polkupyöräilijä kuoli Australiassa variksen hyökättyä hänen kimppuunsa
37
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
33
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
24
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
14
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
12
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
11
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image