Kotimaa

Pääministeri kommentoi viranomaiset yllättänyttä tilannetta len­toa­se­mal­la: "Hallitus ei aina onnistu täy­del­li­ses­ti"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myönsi torstaina eduskunna kyselytunnilla, ettei ulkomailta Suomeen palaaville annettu riittävän selkeitä ohjeita. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 26.3.2020 20:53
Aki Taponen

Perussuomalaisten Riikka Purra hiillosti pääministeri Sanna Marinia (sd.) eduskunnan kyselytunnilla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myönsi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei Helsinki-Vantaalle ulkomailta palaavien suhteen annettu riittävän selkeitä ohjeita.

Kukaan ei ohjannut karanteeniin lentokentälle saapuneita 200 000 ihmistä. Osa heistä tuli koronaviruksen riskialueilta ja jatkoi matkaansa junalla tai bussilla altistaen suuren määrän ihmisiä tartunnalle.

– Minä en voi sanoa, että hallitus tulee onnistumaan täydellisesti kaikissa toimissa, mitä teemme. Elämme epävarmuudessa ja päivä kerrallaan, Marin myönsi.

Perussuomalaisten Riikka Purran mukaan rajoitustoimet eivät auta, kun virus leviää ulkomailta.

– Finavia ei voi tehdä viranomaisten toimia. Rajavartiolaitoksella ei ole valtuuksia. THL:n asiantuntijoille ihmiset tulivat kuulemma yllätyksenä ja ministeriössä oli tietokatkos, Purra hiillosti.

Tilanteeseen on puututtu

Marinin mukaan maahan tulijan pitää itse asettaa itsensä kahdeksi viikoksi karanteeniin. Hallitus on niin linjannut.

– Tilanteeseen on nyt puututtu. Terveydenhuoltohenkilökuntaa on ohjattu paikalle ja matkustajille jaettu selkeitä ohjeita.

Marinin mukaan ohjeistuksen on tästä lähtien oltava selkeätä.

– Teemme parhaamme, että tautia saadaan hillittyä ja ihmishenkiä pelastettua ja että suomalaiset voivat luottaa siihen, että terveydenhuollon kantokyky säilyy.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (126)

Näitä vastuuttomia kansalaisia on onneksi vain se pieni mitätön vähemmistö, jotka ei välitä säännöistä, säännöt on kaikilla varmasti tiedossa, siitä on jauhettu mediassa jatkuvasti, korvista tulee jo ulos, tiedotettu kaikille, minäkin sen päivänselvästi tiedän vaikka en ole matkalla, lentokoneessa jo kerrotaan, sitten lentoasemalla jne....
Ilmeisesti ulkomailta tulleet vastuuntunnottomat niskurit pitäisi laittaa kuriin diktatuuri valtion tyyliin, mikä käytännössä täysin mahdotonta.
Ministeriön järjestämät lennot ovat vasta tulossa, vaikka asemalla on hoitajat, mikään ei varmasti muutu tarpeeksi, yksilön vapautta käytetään väärin.
Hallitus on antanut yhdessä terveysviranomaisten kanssa selkeät ohjeet, joita operatiivinen johto Helsinki-Vantaalla ei ole hoitanut niiden mukaan????
Johtuuko eri toimijoiden yhteistyön täydellisestä puutteesta kansainvälisellä kentällä, tämä on niin Helsinkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta nämä hallitus-tädit ovat toimineet mallikkaasti. Joka paikkaan ei ehdi, mutta onhan meillä valtion virkamiehiä ja -erikoisosastoja pitkä liuta, jonkun pitäisi tietää, että matkailijat palaavat maailmalta suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä on kymmeniä tuhansia valtion virkamiehiä.
Organisaatiossa on ensin isojohtaja, jolla alaisina muutamia johtaja, joilla taas kymmeniä osaston johtajia, joilla on sitten alaiset, on myös sivuosastoja.....
Ministeri luo vain isot linjat, esim. ulkoministöriössä on 2600 työntekijää palkattuna, sosiaaliministeriötä en tarkastanut mutta varmasti 10 000 kynän pyörittäjää palkattuna veikkaisin.
Virkamieskuntaa pitää vähentää tuntuvasti, ministerillä pakollista olla nämä erityisavustajat, siksi nyt toimii vaikka ollaan kauheassa kriisissä maassa, pientä viilausta vaan kiireessä tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jotenka vaatimus on se, että hän todellakin johtaa. Nyt kävi niin, että Marin ei saanut aikaiseksi hallituksensa kanssa kolmeen viikkoon tarvittavia päätöksiä, jotta koronaviruksen leviäminen olisi estetty. Tuollaista pääministeriä ja hallitusta me emme tarvitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei aina onnistu täydellisesti? Onko se koskaan onnistunut? Kylläpä on marinoitua puhetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

19.03.2020 Tultiin Espanjan Alicantesta. Lentokoneessa informoitiin että kaikki Helsinkiin jäävät menevät takaovesta busseihin, etuovesta kaikki jatkolennoille menijät.Siinä sitten ängettiin 10 cm turvaväleillä puoli konetta käytävää pitkin tuubiin. Takaovesta menijät ahdettiin ylitäysiin busseihin, todella upeaa.Helsinki vantaa oli lähes tyhjä eikä minkäänlaista informaatiota ollut saatavissa. Hieno yksityiskohta kun katseli kentän siisteyttä oli pylväät jotka olivat rasvaisia sormenjälkiä täynnä , olisi pitänyt ottaa kuva. On nyt oltu vapaa-ehtoisessa karanteenissa ja pysytään se 14 vrk.
Hienoa toimintaa THL ja hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiesit turvavälistä josta kaikki toitottaneet ja olisit voinut kieltäytyä menemästä täpötäyteen bussiin jo oman turvallisuuden vuoksi. Jokin tässä ei täsmää kun osa saanut ohjeita jo koneessa osa ei vaikka samassa koneessa olleet. Aikuisella ihmisellä pitää olla omaakin kontrollia miten menetellään, olihan lähtömaassakin epidemia päällä ja sielläkin tiedettiin taudin vaarat ja oli menettely ohjeita taudin johdosta. Sen verran olen ulkomailla matkustellut että suomen uutiset iltalehti/iltasanoma ym lehdet on seuratuinta aineistoa kotimaasta, joten tiedon puutetta se ei ole missään nimessä, sitä on ollu saatavissa kun on vaan halunnut ymmärtää sen sisällön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lukemaa edes yrität ymmärtää, ei menty sinne bussiin. Mutta miten noudatat lentokoneessa turvavälejä, kerro? Varsinkin jos porukka seisoo käytävällä ja yrität päästä tuubiin. Väkivalta on ilmeisesti vieläkin kielletty joten ilman sitä ei sinne etuovelle ilman lähikontakteja olisi päästy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitseeko kaikkien yhtä aikaa nousta käytävälle seisoon ei niistä ovista kaikki yhtä aikaa mahdu ilmeisesti paniikki mieliala vallitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen ohjeet oli lentokoneeseen mennyt perille, kentällä oli valmius tehdä ohjeiden mukaan, mutta henkilökunta epäonnistui, informaatiota ei sillä kertaa saanut, vaikka muulloin on kuulutettu.
Hyvä, että näitä kirjoituksia matkalaisilta tulee.
Hallitus on toiminut tässäkin asiassa täydellisesti samoin THL, lentokentän toiminnassa ollut isoja puutteita, siisteys, turvavälit, informointi puuttunut tulijoille, jotkut on saaneet, jotkut ei, voi Helsinkiä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulin 17.3.2020 Helsinkiin, Japanista. Olin ilmoittanut ulkoministeriöön matkustamisesta, joten minulle tuli puhelimeen UM:stä selkeä ohje 14 vrk karanteerista. Ja lentokoneessa jaettiin Thl: n ohje koronatilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä.
Näin ollen aikuisen ihmisen pitää ymmärtää toteuttaa ohjeen mukaiset toimenpiteet. Edelleen täällä karanteerissa eletään.

Mutta välinpitämättömyys, omaan napaan tuijotus ei välitetä kanssaihmisistä eikä uskota että tauti voi kohdata itseä.
Toivottavasti opitaan tästä myös kansalaisina ja pidämme huolta toisistamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa epäonnistumisessa on varmaan monia instansseja, esim. THL : n asiantuntijat olivat ehkäpä hiukan " jälkijunassa" kun eivät ottaneet esim.Italiassa vallitsevaa tilannetta vakavasti ja hallitus monta kertaa infotilaisuuksissa vetosivat THL asiantuntemukseen. No menneet ovat menneitä nyt eletään tässä ja nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vajaa viikko sitten oli lentoasemalla selvät kuulutukset tuon tuostakin ulkomailta tuleville. Jo lähtömaassa oli hyvin selvää miten Suomeen tullessa on meneteltävä, ainakin niillä jotka vähänkään seuraavat uutisointia.
Itse tulin Kanarialta jossa vielä ei ollut sairastuneita kuin 1/5000 eli vähemmän kuin Uudella maalla. Yhtään lähempää ihmiskontaktia ei ollut viikkoon ennen matkaa paitsi lentokoneessa. Helsingistä tultiin Ouluun heti ensimmäisellä koneella millä pääsi. Eristetyssä tilassa lentoasemalta suoraan karanteenipaikkaan monen viikon ruoat mukana.
Ei mitään epäselvää ollut ohkeissa missään vaiheessa. En ymmärrä mitään aihetta kritisointiin, hyvin hoidettu asia kun vain itse noudattaa annettuja ohjeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa lukea oikeita tietoja matkustajien kertomana.
Hallitus on tehnyt kaiken oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuossa tilanteessa olisi ollut joku äijämies, ei hän olisi virhettään tunnustanut. Kyllä Sanna saa synninpäästön meiltä kansalaisilta. Kiitos Sanna hyvästä työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (126)

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image