Kotimaa

Mie­le­no­soit­ta­ja Iso H: ”Olen onnellinen, että Elastinen sai kutsun Linnaan”

Iso H osallistui mielenosoitukseen Linnan ulkopuolella itsenäisyyspäivänä. KUVA: Joel Maisalmi / Lännen Media
Kotimaa 6.12.2014 21:55
Juha Vainio, Mikko Pulliainen

Siinä missä räppäri Elastinen (Kimmo Laiho) juhlii itsenäisyyspäivää presidentinlinnassa, hänen kollegansa Iso H (Henrik Rosenberg) osoittaa mieltään sen ulkopuolella.

– Olen poliittisilta näkemyksiltäni anarkisti, ja mielestäni Suomen poliittinen eliitti on mennyt liian pitkälle, Iso H kertoo.

Hänen mukaansa tavallisia kansalaisia kuristetaan liian voimakkaasti, ja on väärin juhlia veronmaksajien rahoilla itsenäisyyttä, joka menetettiin jo EU:hun liittymisen yhteydessä 1995.

– Ristiriita on liian suuri, että olisin vain kotona.

Anarkistina Iso H ei pidä edes valtion kaltaisen entiteetin olemassaolosta.

– Valtioon kuuluvat ne, joilla on suurimmat pyssyt ja eniten rahaa, Iso H perustelee.

– Ero mafiaan ei ole suuri, ja ainakaan mafia ei teeskentele.

Hän toivookin, että entistä suurempi osa ihmisistä jalkautuisi mielenosoituksiin protestoimaan nykyistä asiaintilaa vastaan.

Iso H arvostaa veteraaneja

Iso H korostaa kuitenkin, että ei ole kommunisti.

– Anarkismia on monenlaista, itse kannatan yksityisomistusta. Mutta se, että yhteiskunnassa on omistava luokka, joka ei tuota mitään, on negatiivista.

Taiteilijaa harmittaa, että moni kuvittelee mielenosoittajien protestoivan esimerkiksi sotaveteraaneja vastaan. Päinvastoin:

– Se itsenäisyys, jonka veteraanit ostivat kalliilla hinnalla, on myyty. Me teemme oman osamme tulevan vapauden eteen.

Elastisen kanssa yhteistyö Rähinä Recordsissa sujuu edelleen ongelmitta, vaikka toinen onkin tänään sisällä ja toinen ulkona.

– Muutamat läpät heitimme aiheesta. Molemmat tiedämme, mitä mieltä olemme asioista, sulassa sovussa.

Iso H kertoo olevansa onnellinen siitä, että kaveri sai kutsun presidentinlinnaan.

– Uskon, että se merkitsee hänelle paljon, räppäri perustelee.
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

H on oikeassa, valtion olemassaoloa ei voi pitää perusteltuna. Kukaan ei ole vapaaehtoisesti luovuttanut valtiolle verotusoikeutta tai ylintä päätäntävaltaa, vaan kaikki ovat pakotettu tähän väkivallan uhalla. Kuninkaat korkeintaan sopivat serkkujensa kanssa, kuka saa verottaa missäkin ja sitten piirrettiin rajat karttoihin. Eduskunta ei tee tässä poikkeusta, vaikka vaikka jotkut käyvät näitäkin äänestämässä, saadakseen tätä kautta itselleen laillisia etuoikuksia.

Valtio kyllä tarjoaa joitain palveluja verotusta vastaan. Tämän se tekee taatakseen eturyhmien kannatuksen omalle vallalleen, ei tuottaakseen hyvinvointia. Jos valtio koittaisi taata mahdollisimman hyvät palvelut, anataisi se ihmisten itse valita, keneltä he palvelut hankkivat ja paljonko mitäkin palveluita hankkivat. Sen sijaan valtio pakottaa käyttämään valtion itsensä tuottamia, tai yhden ammattiliiton tai yhden yrityskartellin palveluita, samalla estäen parempien, killpailevien palveluiden tuottamisen. Lisäksi valtio pakottaa rahoitamaan itse päättämänsä määrän veroista. Jos joku ei katso tarvitsevansa jotain palvelua, on sen tuottamisesta kuitenkin pakko maksaa, mutta jos jotain palvelua haluaisikin enemmän, ei sitä ole mahdollista hankkia lisää. Tämä näkyy esim. koulutuksessa, terveyspalveluissa, taksiliikenteessä, bussiliikenteessä, meri- ja lentoliikenteessä, teiden ja rautateiden rakentamisessa, tietoliikenteessä, TV- ja radiolähetyksissä, maataloustuotannossa, energiantuotannossa, ulkomaankaupassa, vähittäiskaupassa, pankkitoiminnassa, vakuutustoiminnassa, lakipalveluissa, rakennus- ja kiinteistöalalla ja monessa muussa. Valtion lonkerot ulottuvat vielä jopa ihmisten avioliittoihin, perhesuhteisiin ja uskontoon.

H ei kuitenkaan ymmärrä "omistavan luokan" tuottoa yhteiskunnalle. Omistaminen ei usein ole pelkän rahakasan päällä istumista, vaan omistajalla on vastuu käyttää omaisuuttaan niin, että pystyy löytämään sijoituskohteita, jotka luovat uusia yöpaikkoja ja parempia palveluita kuluttajille edullisemmin. Omaisuus harvoille tulee myöskään lottovoittona, vaan useimmat ovat tehneet töitä tämän eteen, ja sen sijaan että ovat pistäneet rahat juhliin ja makeaan elämään, ovat säästäneet ja turvanneet taloudellisesti omat eläkevuotensa, samalla luoden uutta tuotantoa.

Tietenkin on myös niitä rikkaita, jotka ovat saaneet rikkautensa poliittisen korruption kautta, joko suoraan verorahoista, tai lobbamalla omalle liiketoiminnalleen valtiolta erityissuojelua kilpailua vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa? Älä naurata. Kyllä tämän maan ongelmat tuolla tasolla on kuule oikeasti pieniä, totea itse peruspäivärahalla elävä. En totisesti ymmärrä tuollaista toimintaa, älytöntä. Enemmän minua huolettaa se, että peruspäivärahastani otetusta verosta saattaa mennä jotain noiden tyyppien elättämiseen.

Sillähän linnan juhlat televisioidaan, että ne ovat sitten meidän jokaisen juhla. Noilla anarkisteilla järki ja ihmisyys loistavat yhtä kirkkaasti kuin sammakko avaruuden mustassa aukossa. Ei yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä antaa poliitikolla liikaa päätäntävaltaa aivan sama onko oikeistoa vai vasemmistoa, kapitalisti vai kommunisti siinä missä poliisille ei pidä antaa liikaa toimivaltaa ... hommat menee poskelleen lopulta ja valtaa käytetään väärin vaikka hyvät perustelut onkin vallan antamiselle keksitty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla joku vertasi mafiaa ja valtiota veroasain tiimoilta. Jos mafia ottaisi tuloista 10 % , niin mitähän se antaisi ihmisille vastineeksi. Näyttää, etteivät ihmiset huomaa, mitä he saavat verojensa vastineeksi. Kuka maksaa koulut, kuka tekee tiet, kuka hoitaa sairaat pientä maksua vastaan , yms. Se on valtio ja kunta niillä verorahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just tasan näin. Mutta tuon älyämiseen vaaditaan aivot. Sanopa se noille tuolla aivonsa porukan mukaan antaneille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tukka pois.
armeijaan siellä tehdään miehiä. (tytöistä tulee poikia).
koulutus ja kunnon ammatti.
turha notkuilu ja länkyttäminen pois, tee jotain tuottavaa.
jokainen tienaa itse oman paikkansa ja omaisuutensa, ei sitä varasteta toisilta, ei säretä jos ollaan kateellisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Iso-H on itse niin älyttömän tuottava tyyppi. Kuluttanut mm. vankilan penkkejä aseistajakieltäytyjänä ja päivätyökseen tekee tuottavaa räppiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä, itsenäisyyspäivän ''vihamielinen ja äärimielinen'' masinointi on jälleen täydelllä höyryllä käynnissä. Viime vuonna poliisijohdolle oli jälkeenpäin täysin merkityksetöntä se kuka organisoi 'Kuokkavieras' -toiminnan Tampereella... Miksiköhän näin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elastinen, taitaa olla ainoa mies suomessa, joka tosiaan hymyilee ja leveästi. Mörököllit menkööt kellariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on raja minkä jälkeen kuuluu tähän paheelliseen omistavaan luokkaan? Ja miten heitä pitäisi rankaista? Joku progressiiviinen vero jonka jälkeen rahat menee valtiolle? Anteeksi, anarkistit ei usko valtioon, joten rahat menisivät suoraan kansalle. Miten ne sitten kansalle menisivät? Pankit taitavat olla heille pahempi kuin valtio, joten niitäkään ei olisi. Ilmeisesti haluavat palata aikaa, missä ei ollut rahaa, vaan kaikki hoidetaan palveluksina toisilleen. Tervemenoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on tasa-arvoinen yhteiskunta kaikille. Meillä on jokaisella mahdollisuus koulutukseen, terveydenhuoltoon ja jokainen todellakin on 'oman onnensa seppä'. Meillä pidetään huolta sairaista ja jokainen joka jossain vaiheessa 'kompastuu' saa kyllä yhteiskunnalta apua.

Ei ole yhtään seikkaa mikä puolustaisi näiden äärivasemmisto-anarkistien tekemisiä. Yhteiskuntana olemme tuominneet äärioikeiston käyttäytymisen ja meillä tulee olla täysin sama tahto tämän äärivasemmiston kanssa.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Kalevan lukijoille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa voitaisiin mennä barrikadeille, kun hallitus tekee tämän alueen etujen vastaista politikkaa. Helsingissä ei kannata mennä siellä eletään valtion rahoittamana kuten Rautavaaralla, Hailuodossa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin joo. Kuinka paljon tuohon nyt edes voi olla erimieltä? Minä tuskin olen Elastisen tai Iso H:n kanssa poliittisesti samalla aallon pituudella, mutta selvää on se, että meidän kansalaisten asioihin ja elämään puututaan aivan liikaa. Vertaus mafiaan sai minut miettimään, että nythän me maksamme maailman kovimpina veroina ja muina maksuina melkein puolet rahoistamme hallinnolle tavallaan "suojelurahaa" sillä jos et maksa, niin joudut takuuvarmasti vankilaan ja hyvin pitkäksi aikaan.

Mikäli puhdas mafia pyörittäisi maatamme, niin en todellakaan usko, että rahoistamme menisi enempää kuin 10% mafialle. Mafiahan toimii siten, että esimerkiksi yritykset maksavat suojelurahaa ja muut maksavat aina sen mukaan mitä elämässään tekevät ja palveluja tarvitsevat.
Suomea tällä hetkellä pyörittävä poliittinen mafia nappaa sellaiset 40-50% kaikkien kansalaisten rahoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä iso h... itsekkin olisin siellä jos olisin päässyt lähtemään... työt vaan kutsuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image