Kotimaa

Laura Huhtasaari ja Sebastian Tynkkynen lähtevät EU-vaa­lieh­dok­kaak­si – pe­rus­suo­ma­lai­sil­ta nuorekas lista ulos

Sebastian Tynkkynen edustaa perussuomalaisten nuorekasta vaihtoehtoa EU-vaalilistalla.
Kotimaa 18.4.2019 11:58
Anita Simola

Perussuomalaiset julkaisi torstaina listansa eurovaaleihin. Heillä on täysi 20 ehdokkaan lista.

Listalta pomppasi heti silmille yllätys. Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on mukana. Hän uusi valtakirjansa myös eduskuntaan sunnuntaina muhkealla potilla. Porilainen 40-vuotias Huhtasaari keräsi Satakunnan vaalipiiristä 12 986 äänen saaliin. Hänen osuutensa vaalipiirin kaikista hyväksytyistä äänistä on peräti 10,4 prosenttia.

Listalta löytyy myös kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Tunnettuja nimiä ovat myös Sebastian Tynkkynen ja nykyinen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner. Eduskuntaan uusina valitut Minna Reijonen ja Veikko Vallin löytyvät myös ehdokaslistoilta.

– Jokaisella puolueella pitää olla oma dosentti. Meilläkin on sellainen ja hän on tutkija Arto Luukkanen, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi.

Hän korosti, että lista on hyvin nuorekas. Keski-ikä on reippaat 46 vuotta.

Puoluesihteerin mukaan olisi ollut hyvä, jos eduskunta- ja eurovaalit olisi pidetty samaan aikaan. Näin olisi saatu äänestysaktiivisuutta nousemaan. Äänestysprosentti on eurovaaleissa yleensä alhainen. Viisi vuotta sitten se oli reilut 40 prosenttia.

Perussuomalaisilla on parlamentissa nyt kaksi edustajaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan kaksi parlamentaarikkoa on tavoitteena tälläkin kertaa, vähintään.

– Jos saamme liikkeelle kansaa, niin meillä on mahdollisuus kasvattaa määrää, puheenjohtaja totesi.

Perussuomalaiset esittelivät samalla laajan vaaliohjelman eurovaaleihin. Halla-aho tähdensi, että tavoitteena on vakuuttaa EU-kriittiset äänestäjät.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Kelpasipa Huhtasaarellekin EU:n hyväpalkkainen hillotolppa. Siellähän se on hyvä 15000 e palkalla vastustella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkö se alko persujen takinkääntö? Suomen asiat kunto eiku Euroopan.. takki kääntyy ja tolpat vilistää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa täällä hiljaista sakkia nyt kun tietyt puolueet hölmöilee! Kyllä ennen ek-vaaleja pidettiin ääntä ja oltiin huolissaan Suomen tilanteesta. Ei voi kun todeta, että rahan ja vallan perässä näyttää nämä porukat vain juoksevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa sakkia, Persut, vasurit ja vihreät. Äänestäjien pettäjiä. Eduskuntavaalien alla Huhtasaari, Tynkkynen, Sarkkinen ja muut ilmoittivat, että heitä tarvitaan eduskunnassa korjaamaan maan asioita. Nyt eurovaaleihin. Ei sitten heitä ilmeisesti tarvittu eduskunnassa, joten voi vain sanoa, että eduskunta pärjää hyvin ilman näitä

Veikko Vennamon sanoin: Seteliselkärankaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko tuo Hra Tynkkynen kerätä eduskuntavaali mainoksensa valotolpista ja samalla kerätä puoluetoverinsa puolesta muutkin pois. Jos ei jaksa sotkujaan siivota niin mitä se kertoo tulevista tavoista hoitaa asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämä persuilta ja vasemmistolta suoraa äänestäjien huijaamista. Ei ihme, että luotto politikkoihin nollassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne ne meni lupaukset, että laitetaan Suomen asiat kuntoon. Kovasti alko eurot tilillä kiinnostamaan. Eikä kukaan voi lähteä ehdolle sanomalla että en tiedä menenkö jos minut valitaan. Samasta puusta on näköjään persutkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se helppoa. Kun saa käden yhden hedelmäpuun oksaan kiinni, aletaan saman tien kurkottamaan seuraavaan, hedelmällisempään puuhun. Toivottavasti kaverillesikin riittää banaaneita, Sebu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevaisuudessa vaalikoneisiin seuraava kysymys mukaan: kansanedustajaksi päästyäsi aiotko lähteä ehdolle EU-vaaleihin.

Tympii tämä molempiin paikkoihin hinkuamiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa ole mitään ongelmaa. Eduskuntaan tulee samasta puolueesta tai vaaliliitosta varaedusta, ja EU-vaaleissa valituksi tullut voi keskittyä MEP-tehtäviinsä. Mutta aivan oikea ongelma on siinä, että mini kansaedustajaksi valittu jatkaa tehtäviään kunnanvaltuustossa, kunnanhallituksessa tai muussa luottamustoimessa. Tässä suhteessa Arkadianmäellä toimii kymmeniä "äänestäneitä pettäneitä", jotka siis käyttävät huomattavan osan ajastaan muuhun kuin eduskuntatyöhön, jotkut jopa vaarantamalla oman terveytensä. Heitä saattaa olla jopa toista sataa, käytännössä kaikista puolueista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sanottava tietysti se sama, mitä Vasemmistoliiton vastaavasta tempusta. Äänestäjät ovat äänestäneet heidät eduskuntaan, sinne menkööt, laki ei tietysti heitä kiellä mepiksi yrittämästä, mutta äänestäjät muistanevat seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Tynkkynen sinua äänestin ja äänestän myös eurovaaleissa. Kyllä olet paikan ansainnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on vastuu äänestäjille? Muiden puolueiden vastaavan liikun tehneitä persukannattajat haukkuvat minkä ehtivät. Loogista? Toivottavasti Huhtasaari ja Tynkkynen valitsevat europarlamentin, niin ovat vähemmän sotkemassa Arkadianmäellä. Tosin pitäähän sinne Brysseliin ensiksi päästä. Hillotolppa siis kiinnostaa näitäkin sorretun kansan edustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin tätä Tynkkystä ja se oli muuten ensimäinen kerta kun minun äänestämä ehdokas pääsi eduskuntaan. Olen keski-ikäinen.

Eli mitäpäs tuota voittavaa vetoa vaihtamaan. Toinen ääni siis tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin petkutetaan eduskuntavaaleissa äänestäneet, tosin lyhytaikaisesti, koska todellista tarkoitusta ei olekaan lähteä Eu:hun. Sitten petetään Eu-äänestäjät, kun ei otetakaan meppiä vastaan. Kolmanneksi petkutetaan koko poliittinen uskottavuus, koska todellisena tarkoituksena onkin saada paljon ääniä omalle puolueelle ja sitä kautta joku eduskunnasta poisjäänyt takiainen mepiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöinen touhu vie kyllä halun äänestää eurovaaleissa! Enpä ihmettele enää, että James Bond saa paljon ääniä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten EU-parlamenttaarikot, jos nämä nyt läpi menevät, tulevat yllättämään muun parlamentin osanottajat kielitaidollaan. Erityisesti Hakkarainen tulisi nopeasti julkkikseksi muiden parlamenttarikkojen joukossa sujuvalla Viitasaaren Suomi-aksentillaan. Kokonaan toinen juttu olisi heidän mahdollisuuutensa toimia koko Suomen hyväksi, mutta ilmastonmuutoksen ja maahamuuton kielteisyys tavottaisi varmaan muutaman samanmielisen. Sitten ne EU:n muut asiat, joista eniten taitaisivat olla pihalla itse nämä persujen parlamenttaarikot, niistä vastuu jäisi varmaan äänestäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

10:00
"En halunnut tehdä pitkää kiekkoa, joten lähdin ylittämään keskialuetta kiekon kanssa" – Se kostautui ja pysyy kärppävalmentaja Toni Sihvosen mielessä ikuisesti Tilaajille
10:00
Tanssikansaa pursusi parketilla ja meno äityi hurjaksi Nuijamiesten lavan kulta-aikana – Nyt 60 vuotta täyttävälle tanssilavalle tullaan tanssimaan ei tappelemaan Tilaajille
9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
9:00
Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä, oululaisprofessori: "Mielikuva hirrestä on muuttunut modernien talomallien myötä" Tilaajille
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
29
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
6
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
6
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image