Kotimaa

Laura Huhtasaari ja Sebastian Tynkkynen lähtevät EU-vaa­lieh­dok­kaak­si – pe­rus­suo­ma­lai­sil­ta nuorekas lista ulos

Sebastian Tynkkynen edustaa perussuomalaisten nuorekasta vaihtoehtoa EU-vaalilistalla.
Kotimaa 18.4.2019 11:58
Anita Simola

Perussuomalaiset julkaisi torstaina listansa eurovaaleihin. Heillä on täysi 20 ehdokkaan lista.

Listalta pomppasi heti silmille yllätys. Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on mukana. Hän uusi valtakirjansa myös eduskuntaan sunnuntaina muhkealla potilla. Porilainen 40-vuotias Huhtasaari keräsi Satakunnan vaalipiiristä 12 986 äänen saaliin. Hänen osuutensa vaalipiirin kaikista hyväksytyistä äänistä on peräti 10,4 prosenttia.

Listalta löytyy myös kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Tunnettuja nimiä ovat myös Sebastian Tynkkynen ja nykyinen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner. Eduskuntaan uusina valitut Minna Reijonen ja Veikko Vallin löytyvät myös ehdokaslistoilta.

– Jokaisella puolueella pitää olla oma dosentti. Meilläkin on sellainen ja hän on tutkija Arto Luukkanen, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi.

Hän korosti, että lista on hyvin nuorekas. Keski-ikä on reippaat 46 vuotta.

Puoluesihteerin mukaan olisi ollut hyvä, jos eduskunta- ja eurovaalit olisi pidetty samaan aikaan. Näin olisi saatu äänestysaktiivisuutta nousemaan. Äänestysprosentti on eurovaaleissa yleensä alhainen. Viisi vuotta sitten se oli reilut 40 prosenttia.

Perussuomalaisilla on parlamentissa nyt kaksi edustajaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan kaksi parlamentaarikkoa on tavoitteena tälläkin kertaa, vähintään.

– Jos saamme liikkeelle kansaa, niin meillä on mahdollisuus kasvattaa määrää, puheenjohtaja totesi.

Perussuomalaiset esittelivät samalla laajan vaaliohjelman eurovaaleihin. Halla-aho tähdensi, että tavoitteena on vakuuttaa EU-kriittiset äänestäjät.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Kelpasipa Huhtasaarellekin EU:n hyväpalkkainen hillotolppa. Siellähän se on hyvä 15000 e palkalla vastustella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkö se alko persujen takinkääntö? Suomen asiat kunto eiku Euroopan.. takki kääntyy ja tolpat vilistää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa täällä hiljaista sakkia nyt kun tietyt puolueet hölmöilee! Kyllä ennen ek-vaaleja pidettiin ääntä ja oltiin huolissaan Suomen tilanteesta. Ei voi kun todeta, että rahan ja vallan perässä näyttää nämä porukat vain juoksevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa sakkia, Persut, vasurit ja vihreät. Äänestäjien pettäjiä. Eduskuntavaalien alla Huhtasaari, Tynkkynen, Sarkkinen ja muut ilmoittivat, että heitä tarvitaan eduskunnassa korjaamaan maan asioita. Nyt eurovaaleihin. Ei sitten heitä ilmeisesti tarvittu eduskunnassa, joten voi vain sanoa, että eduskunta pärjää hyvin ilman näitä

Veikko Vennamon sanoin: Seteliselkärankaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko tuo Hra Tynkkynen kerätä eduskuntavaali mainoksensa valotolpista ja samalla kerätä puoluetoverinsa puolesta muutkin pois. Jos ei jaksa sotkujaan siivota niin mitä se kertoo tulevista tavoista hoitaa asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämä persuilta ja vasemmistolta suoraa äänestäjien huijaamista. Ei ihme, että luotto politikkoihin nollassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne ne meni lupaukset, että laitetaan Suomen asiat kuntoon. Kovasti alko eurot tilillä kiinnostamaan. Eikä kukaan voi lähteä ehdolle sanomalla että en tiedä menenkö jos minut valitaan. Samasta puusta on näköjään persutkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se helppoa. Kun saa käden yhden hedelmäpuun oksaan kiinni, aletaan saman tien kurkottamaan seuraavaan, hedelmällisempään puuhun. Toivottavasti kaverillesikin riittää banaaneita, Sebu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevaisuudessa vaalikoneisiin seuraava kysymys mukaan: kansanedustajaksi päästyäsi aiotko lähteä ehdolle EU-vaaleihin.

Tympii tämä molempiin paikkoihin hinkuamiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa ole mitään ongelmaa. Eduskuntaan tulee samasta puolueesta tai vaaliliitosta varaedusta, ja EU-vaaleissa valituksi tullut voi keskittyä MEP-tehtäviinsä. Mutta aivan oikea ongelma on siinä, että mini kansaedustajaksi valittu jatkaa tehtäviään kunnanvaltuustossa, kunnanhallituksessa tai muussa luottamustoimessa. Tässä suhteessa Arkadianmäellä toimii kymmeniä "äänestäneitä pettäneitä", jotka siis käyttävät huomattavan osan ajastaan muuhun kuin eduskuntatyöhön, jotkut jopa vaarantamalla oman terveytensä. Heitä saattaa olla jopa toista sataa, käytännössä kaikista puolueista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sanottava tietysti se sama, mitä Vasemmistoliiton vastaavasta tempusta. Äänestäjät ovat äänestäneet heidät eduskuntaan, sinne menkööt, laki ei tietysti heitä kiellä mepiksi yrittämästä, mutta äänestäjät muistanevat seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Tynkkynen sinua äänestin ja äänestän myös eurovaaleissa. Kyllä olet paikan ansainnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on vastuu äänestäjille? Muiden puolueiden vastaavan liikun tehneitä persukannattajat haukkuvat minkä ehtivät. Loogista? Toivottavasti Huhtasaari ja Tynkkynen valitsevat europarlamentin, niin ovat vähemmän sotkemassa Arkadianmäellä. Tosin pitäähän sinne Brysseliin ensiksi päästä. Hillotolppa siis kiinnostaa näitäkin sorretun kansan edustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin tätä Tynkkystä ja se oli muuten ensimäinen kerta kun minun äänestämä ehdokas pääsi eduskuntaan. Olen keski-ikäinen.

Eli mitäpäs tuota voittavaa vetoa vaihtamaan. Toinen ääni siis tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin petkutetaan eduskuntavaaleissa äänestäneet, tosin lyhytaikaisesti, koska todellista tarkoitusta ei olekaan lähteä Eu:hun. Sitten petetään Eu-äänestäjät, kun ei otetakaan meppiä vastaan. Kolmanneksi petkutetaan koko poliittinen uskottavuus, koska todellisena tarkoituksena onkin saada paljon ääniä omalle puolueelle ja sitä kautta joku eduskunnasta poisjäänyt takiainen mepiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöinen touhu vie kyllä halun äänestää eurovaaleissa! Enpä ihmettele enää, että James Bond saa paljon ääniä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten EU-parlamenttaarikot, jos nämä nyt läpi menevät, tulevat yllättämään muun parlamentin osanottajat kielitaidollaan. Erityisesti Hakkarainen tulisi nopeasti julkkikseksi muiden parlamenttarikkojen joukossa sujuvalla Viitasaaren Suomi-aksentillaan. Kokonaan toinen juttu olisi heidän mahdollisuuutensa toimia koko Suomen hyväksi, mutta ilmastonmuutoksen ja maahamuuton kielteisyys tavottaisi varmaan muutaman samanmielisen. Sitten ne EU:n muut asiat, joista eniten taitaisivat olla pihalla itse nämä persujen parlamenttaarikot, niistä vastuu jäisi varmaan äänestäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

3
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image