Kotimaa

Kommentti: Immosen vastaus ei kestä merivettä

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 28.7.2015 14:08
Heikki Uusitalo

Kansanedustaja Olli Immonen, perussuomalaiset. Siinä mies, joka sohaisi kepillään ampiaispesää ja sai aikaan juuri sen, mitä varmasti halusikin.

On ikivanha keino yhdistää omia joukkoja maalaamalla kuvaa vihollisista. Tämä keino on hyvin tuttu myös historian fasistisista piireistä, joiden henkeä Immosen Facebook-kirjoituksen voi nähdä tavoittelevan.

Tiukimmissa tulkinnoissa Immosen tekstin on nähty yllyttävän jopa väkivaltaan. Immosen englanniksi kirjoitetun tekstin voi kuitenkin kääntää oikein mainiosti niin, ettei siinä ole suoraa kehotusta.

Immonen on itse julkisuudessa sanonut, että kyse ei ollut väkivaltafantasiasta.

"Saa olla aika vainoharhainen ja kärsiä suhteellisuudentajun puutteesta, mikäli lukee tuon Facebook-päivitykseni joksikin väkivaltafantasioinniksi", Immonen totesi maanantaina Lännen Medialle.

Kommenteissa rotusotaa ja niskalaukauksia

Otetaanpa tämä väittämä tarkempaan puntarointiin ja tutkitaan, miten Immosen omat kannattajat ovat tulkinneet kirjoitusta, ja minkälaisia viestejä he ovat Facebookissa jättäneet sen perään.

Immosen rooli keskustelussa ei ole lainkaan passiivinen - päinvastoin. Hän vaikuttaa pikemminkin lietsovan keskustelijoita.

Yksi Immosen faneista kirjoittaa näin: "Sillä ei ole enää väliä, mitä Soini sanoo. Sota on tulossa ja me teemme, mitä meidän täytyy tehdä."

Henkilö määrittelee vihollisiksi islamin "sekä sitä peesaavat kulttuurimarxistit".

Immonen vastaa tälle henkilölle: "Mikään ei voi pysäyttää ideaa, jonka aika on tullut."

Yksi henkilö ihmettelee, minkälaisia kirjoituksia keskusteluketjussa on. Hän kirjoittaa näin: "Aikamoisia on puheet. En uskalla antaa mielikuvitukselle valtaa mitä tapahtuisi jos saisitte päättää."

Tälle henkilölle Immonen vastaa: "Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvin keskuudestamme nousee kunniaan."

Varmaan tässä vaiheessa on jo aika selvää, missä hengessä Immosen kirjoitus tulkittiin hänen omissa joukoissaan. Otetaan kuitenkin pari esimerkkiä vielä.

Eräs henkilö kirjoittaa näin: "Rotusota on tulossa!!!"

Myöhemmin keskustelusta löytyy muun muassa tällainen hengentuotos: "Sitten kun niskalaukaukset tulee taas muotiin tiedän mistä aloitetaan. Kaivetaanko jo saunan taa kuoppa valmiiksi vihervassareille?"

Nyt Immonen voi seuravaaksi selittää meille, ovatko hänen omat tukijansa vainoharhaisia vai käännetäänkö tämä tälläkin kertaa jonkinlaiseksi vitsiksi. Että ihan läpällään puhuttiin rotusodasta ja niskalaukauksista.

 

Osa lainauksista oli kirjoitettu englanniksi, ja ne on käännetty suomeksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (132)

Olli Immonen on kertonut, että hän aikoo poliittissilla keinoilla setviä monikulttuurisuudessa piileviä ongelmia. Onko tässä toimittajalle nyt jotain epäselvää?

Mikäli tämä ei hänen kannattajilleen kelpaa, niin he eivät enää Immosta kannata. Simple as that. Kun toimittaja on kerran tähän asiaan niin paljon aikaa valmis laittamaan, voikin hän nyt seurata silmä kovana tuomitsevatko kannattajat Immosen petturiksi hänen facebook sivuillaan tai poistavatko kaverilistalta. Jään mielenkiinnolla odottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, sanoo putinkin että ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

Toimittajien työ on paljastaa jos Putinin tai Immosen väitteitä on syytä epäillä epärehellisinä. Tätä Kalevan toimittaja tässä tekee kunniallisesti ja ehkä Immonen jääkin ensi vaaleissa rannalle - valitettavasti venäjällä vapaita toimittajia ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaavasti tiedustelen kuinka monta vapaata toimittajaa on yhdysvalloissa. Siellä mediamafia omistaa toimittajien sielut samalla lailla kuin muissakin diktatuureissa. Vapaat toimittajat voivat olla vapaita vain omissa blokeissaan ja muilla nettisivustoilla. Netti on toistaiseksi kohtalaisen vähän sensuroitu ja hakkeroitu, sen sijaan youtubea manipuloidaan jatkuvasti "tili suljettu, tekijänoikeuksien loukkaus tai tekijä poistanut jutun" keinoilla. Seuraavat kuusi suuryhtiötä omistaa 90% amerikkalaisesta mediasta, GE, NEWS-CORP, DISNEY, VIACOM, TIME WARNER, CBS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustelut puolestaan kestävät merivettä ja kaikkia muitakin aineita erinomaisesti. Olemattomaan kun on varsin vaikea vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkää Immosen Facebook-sivulle niin voitte lukea miehen ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä ilman median suodatusta. Saatte todellisemman kuvan siitä mitä siellä keskustellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Immosen islamtaustainen mamu-vaimo sopii tähän hänen itsestään luomaan "puolustan suomalaisuutta"-kuvaan?

Taitaa olla koko Immosen facebook-ulostulon tarkoituskin vain hämätä äänestäjiä, ettei puheiden ja tekojen ristiriitaisuus paistaisi niin räikeänä.

Ja mikä parasta, Immonen on lähtenyt vaimoineen ulkomaille lomailemaan ja jättänyt nämä uskolliset alamaisensa tänne itseään puolustelemaan. Taitaa herraa naurattaa, ja mikä ettei. Kansanedustajan palkka juoksee ja aurinko paistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan kansanedustajan omasta fb-päivityksestä nuo niskalaukaukset ja rotusodat tuli havaittua. Kansanedustaja ei niitä alkanut torumaan vaan hyväksyi ne ja jatkoi jopa samalla linjalla. Onko tämmöinen asiallista sanailua kansanedustajalta? Kansanedustajan tulee ehdottomasti kieltää vähäinenkin väkivaltaan yllyttäminen. Eli ei tässä ole paljoa tarvinnut median suodatusta väliin. Kansanedustaja itse asiat kirjoittanut ja antanut muiden kirjoittaa mitä sattuu. Kalevan juttu esittää ne aivan oikeassa asiayhteydessä, joten väärään kontekstiinkaan ei voi vedota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin pitää tehdä pj:nä selkeä linjaus, Sipilän vaadittava Soinin kannanottoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin kommenteillako Suomi pelastuu? Eikö Sote, Kreikka ja harmaan talouden pois kitkeminen olisi paljon tärkeämpiä asioita? Mutta tämä Immosen ja Soinin kimppuun käyminen kertoo näistä viisastelijoista, että ettekö pysty käsitteleen paljon tärkeämpiä asioita kuten ne edellä mainitut. Niillä sentään ratkaistaan paljon paljon enemmän meidän kansalaisten tärkeitä asioita. Immosen sanomisilla ei ole Suomen kuntoon saattamisen kannalta mitään merkitystä. Eikö järki pelaa teillä turhan räkyttäjillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistetaan nyt mistä tämä tämänhetkinen soppa sai alkunsa. Se lähti kansanedustajan fb-päivityksestä.

Erittäin huolestuttavaa on se, ettei kansanedustaja puuttunut näihin väkivaltaa tihkuviin kirjoituksiin vaan tuntui vain lisäävän vettä myllyyn. Kansanedustajan olisi pitänyt viheltää peli poikki ja kieltää tällainen väkivallan lietsominen. Miksi kansanedustaja ei tätä tehnyt? Olihan kysymys sentään kansanedustajan fb-sivuista.

Kansanedustaja edustaa suomalaisia. En usko, että kovin moni perussuomalaisia äänestänyt haluaa edustajakseen henkilöä, jonka sivuilla saa retostella rotusodalla tai niskalaukauksilla. Lisäksi kansanedustaja poseerasi aiemmin uusnatsien kanssa ja kun tämä yhdistetään kirjoituksiin, niin ei ole ihme, miksi vastareaktio on ollut näin voimakas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Ihan turhaa selitellä mustaa valkoiseksi nyt. Siellä hänen Facebook -seinällään jopa hänen kannattajansa pyysivät häntä tarkentamaan, ettei hän tarkoittanut väkivaltaan yllyttämistä jne. Olli ei näin tehnyt vaan lietsoi vaan lisää. Miksi hän todellakin antaa kannattajiensa kirjoitella tuommoista, jos ei itse muka ajattele samoin. Niskalaukaukset ja rotusodat eivät ole sananvapautta!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olli olet out. Lapselliset puheet mieheltä, joka ei ole edes suorittanut varusmiespalvelustaan loppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän nämä perussuomalaisiksi itseään kutsuvat sodan julistajat ovat? Olisivat opiskelleet edes hieman Pohjois - Euroopan tai edes Suomen asutushistoriaa, niin tietäisivät, että tällaista ryhmää ei ole, eikä historia sitä tunne. Suomi koostuu useista eri kansoista, jotka poikkeavat toisistaan geneettiseltä taustaltaan ja kulttuuriltaan huomattavasti. Sodan julistaminen monikulttuurisuutta vastaan on lähes sama kuin julistaisi sodan suomalaisia vastaan. Itse en ainakaan moiseen Immosen lanseeraaman joukkoon voisi koskaan kuvitella kuuluvani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan mediallakin nyt peiliinkatsominen - ainakaan minä en ole ennen tätä päivää kuullut koko monikulturismi-käsitteestä ideologiana (saati että joku puolue sitä ajaisi). Mikä puolue perussuomalaisten mukaan ajaa tuota ideologiaa? Minä en ole tietoinen yhdestäkään.
Solidaarisuus on aivan eri asia kuin perussuomalaisten pelkäämä monikulturismi-ideologia. Solidaarisuutta kai kannattavat perussuomalaiset itsekin. Ainakin Tynkkynen niin sanoo.

Kiitos YLEn A-studiolle maanantaina - teidän ansiostanne tämä asia minulle selvisi. Kiitos ja kumarrus. Keskustelu alkakoon. En siis ole ymmärtänyt perussuomalaisten vastustavan monikulturalismi-ideologiaa vaan olen kuvitellut heidän olevan muukalaisvastaisia. Onkohan medialla jotain tekemistä tämän kuvan kanssa? Kaipa on? Ehkä? Tai sitten perussuomalaisten artikulointi on vaan heikkoa ja peittyy aina heidän omaan älämölöönsä. Asia-argumenttein puolue pääsisi pitemmälle, sanokaa minun sanoneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ehdotus. Medikalisoidaan pahantahtoisuus (eli luokitellaan se sairaudeksi ja tehdään moniammatillinen käypähoitosuositus) ja tutkitaan sen jälkeen kuin suuri osa suomalaisista on terveitä. Eikö olisi mielenkiintoinen koe?

Ja harjoitus.

Sen jälkeen voisi vaikka kaikki TE-toimistot valjastaa kuntoutustukipisteiksi. Maailmasta tulisi tällä tavoin huomattavasti nykyistä parempi ja tarkoituksenmukaisempi ja TE-toimistojen työntekijät tekisivät nykyistä mielekkäämpää työtä yhteiskunnan muuttamiseksi parempaan suuntaan. Kaikki voittaisivat.

Minusta tässä olisi ajattelemisen aihetta ja ideaa. Miksemme tekisi maailmasta parempaa kaikin mahdollisin keinoin? Meidänhän tämä yhteiskunta on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä yhden hyväksytyn mielipiteen Suomi tosi ahdasmielinen maa. Nyt Magneettimediaa morkanneet vihaiset ihmiset ovat saaneet uuden vainon kohteen. Joukkopsykoosi vie porukkaa kuin NKP mediaa ennen vanhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (132)

Uutisvirta

19:20
Ettan hopeajoukkueessa loistaneiden Ronkaisen ja Jokelan siirroille sinetti – "Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin"
19:00
Lapissa makea maistuu enemmän kuin missään muualla Suomessa – kaamoksella ja turismilla näppinsä pelissä Tilaajille
18:30
Museokortin kesäkampanjan seikkailija saapuu Oulun museoihin – "Jos näet minut livenä, tule juttusille"
18:00
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
17:49
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vierailee Oulun pääkirjastossa elokuun lopulla
17:28
Pappa-Tuntureilla pohjoisen tuntureille – läpi Suomen mopoilla matkaavat miehet pysähtyivät Oulun Heinätunturilla
17:25
Pappa-Tuntureilla Heinätunturin huipulle
89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
30
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
27
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image