Kotimaa

Kesän suurtapahtuma siirtyy kahdella vuodella, Suviseuroista ja Jukolasta päätökset viimeistään huhtikuun puolivälissä

Seinäjoen Farmarin vierailijamäärä nousi kesällä 2017 lähes sataantuhanteen. KUVA: Matti Hautalahti
Kotimaa 26.3.2020 11:49
Virpi Niemistö

Farmari 2020 maatalousnäyttely siirtyy koronaviruksen vuoksi kahdella vuodella vuoden 2022 heinäkuun alkuun. Näyttelyn pitopaikkana säilyy Mikkeli.

– Teimme vastuullisen päätöksen kuunneltuamme laajasti eri tahoja. Emme voi olla varmoja, että koronavirusepidemia on ohitse rajoitteineen tulevan heinäkuun alussa. Näyttelykävijöiden ja -asettajien turvallisuus on tämän päätöksen pohjana, toteaa näyttelyä järjestävän ProAgria Etelä-Savon toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo.

Mikkelin Farmariin 2.-4. heinäkuuta odotettiin jopa noin 75 000 kävijää.

Farmarin kanssa vuorovuosina järjestetään myös maatalouteen keskittyvä Okra-näyttely, jonka pitopaikkana on Oripään lentokenttä. Seuraavan Okran vuoro on kesällä 2021.

Farmari järjestettiin viimeksi 2017 Seinäjoella, jonka jälkeen Farmarin ja Okran välillä sovittiin vuorovuosista. Seinäjoen Farmari houkutteli 94 000 vierailijaa.

Suviseuroista päätetään huhtikuun puolivälissä

Viikko juhannuksen jälkeen pidettävät vanhoillislestadiolaisten uskonnolliset kesäjuhlat eli Suviseurat keräävät vuosittain noin 60 000-90 000 kävijää.

Tänä kesänä Suviseuroihin on tarkoitus kokoontua Reisjärvelle 26.-29. kesäkuuta.

Huhtikuun aikana päätetään, voidaanko Suviseurat pitää koronaviruksen vuoksi. Suviseurojen järjestelyorganisaation hallinnon työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15. huhtikuuta ja tiedottaa sen jälkeen päätöksistään.

– Valmistelemme Suviseuroja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Valmistelujen kannalta keskeistä on ihmisten terveys. Koronavirustilanteen vuoksi maassamme on poikkeusolot, joten seuraamme huolellisesti valtakunnallisesti annettuja linjauksia, Reisjärven seurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kuvaa tilannetta.

Aluetta on rakennettu talkootöillä syksyn ja talven aikana, mutta seura-alueella tarvitaan vielä paljon työtä rakenteiden pystyttämisessä.

Järjestäjien mukaan kenttätalkoot pitäisi päästä aloittamaan viimeistään toukokuun puolivälissä, jotta juhla-alue saadaan valmiiksi ennen Suviseurojen suunniteltua alkamista.

Vuodesta 1906 järjestettyjä Suviseuroja on jouduttu perumaan vain harvoin. Vuoden 1915 suviseurat Ruotsin Nederkalixissa peruuntuivat lavantauti-epidemian vuoksi. Vuosina 1941 ja 1944 Suviseuroja ei pidetty virallisesti jatkosodan vuoksi.

Jukola avaa monella kesän

Kesän ensimmäisiä suuria yleisötapahtumia Suomessa on perinteisesti suunnistuksen Jukolan viesti. Jukola suunnistettaisiin tänä vuonna Napapiirillä Rovaniemellä 13.-14. kesäkuuta.

Takarajaksi päätökselle Jukolan järjestämisestä on kerrottu 17. huhtikuuta.

Jos viestejä ei voida kesäkuun puolivälissä koronan vuoksi suunnistaa, ykkösvaihtoehto paikallisille järjestäjille on tapahtuman siirto joko myöhemmäksi tänä kesänä tai ensi kesään.

Kesän suuret festivaalit, kuten heinäkuun alussa järjestettävä Ruisrock ja kesäkuun lopun Provinssi ovat ilmoittaneet jatkavansa toistaiseksi normaalisti tapahtumien valmisteluja, mutta seuraavansa samalla aktiivisesti koronatilannetta.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tämmöinen pitää voida sanoa heti ettei mitään seuroja järjestetä itse kukin voi kotonaan veisata ja kuunnella radiosta jos on niin tarvis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden siirto on minimiaika ja kaksi todennäköisin kaikille massatapahtumille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi kahdella – tapauksia koko maassa yhteensä 2769 kappaletta
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
11:00
Kipujen mies ja sairauden tuttava – oululainen pastori Kauko Uusila kärsi vuosikausia kroonisesta kivusta ja lukee nyt kärsimyksestä kertovia raamatunkohtia uusin silmin Tilaajille
11:00
Perhe rakensi 35 neliön talon ja viihtyy pienissä tiloissaan: "Moni on sanonut tämän tuntuvan isommalta kuin neliöt antaisivat ymmärtää" Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
17
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image