Kotimaa

Katso Oulun ää­nes­ty­sa­luei­den sekä Oulun vaalipiirin kuntien suosituimmat puolueet ja ehdokkaat

Kotimaa 26.5.2019 22:58 | Päivitetty 26.5.2019 23:36
Anna Leinonen

Oulun vaalipiirissä suurimman äänipotin keräsi keskustan Mirja Vehkaperä. Äänet eivät kuitenkaan riittäneet europarlamenttipaikkaan. Sunnuntain vaalien myötä Vehkaperä putosi parlamentista. Hän nousi europarlamenttiin viime kesänä, kun Paavo Väyrynen siirtyi eduskuntaan.

Vehkaperän suosio näkyi myös Oulun äänestysalueilla. Hän oli suosituin ehdokas koko kaupungin alueella. Paikallisista ehdokkaista myös Hanna Sarkkinen (vas.) keräsi paljon ääniä. Heidän lisäkseen suuria äänimääriä saivat koko maassa hyvin menestyneet Eero Heinäluoma (sd.), Ville Niinistö (vihr.) sekä Laura Huhtasaari (ps.)

Keskusta kärsi sunnuntain vaaleissa selvän vaalitappion vuoden 2014 europarlamenttivaaleihin nähden. Sen kannatus putosi Oulun vaalipiirissä 5,8 prosenttiyksikköä vuoden 2014 eurovaalein verrattuna.

Vaalitappiosta huolimatta keskustan suosio oli vankkaa Oulun vaalipiirissä. Se oli suosituin puolue kaikissa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnissa.

 

Myös Lapin vaalipiirissä keskusta sai Inaria ja Utsjokea lukuun ottamatta suosituin puolue.

Katso europarlamenttivaalien läpimenijät sekä kaikkien ehdokkaiden äänimäärät vaalipiireittäin.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vaalitulos pitäisi Suomen osalta mitätöidä, koska äänestysprosentti jäi reilusti alle 50 prosentin. Ei voida siis sanoa, että mepeillä olisi Suomen kansan valtuutus hoitaa meidän asioita EU:ssa. No omia etujaanhan he sinne menevätkin ajamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnin junia etelä-Suomeen,niin sinnehän nuoret muuttavat töiden perässä.Suomi menee poikki Oulun korkeudelta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhan aikaista ajatella että maalaiset ja kaupunkilaiset. Tämän nykyien luokkajako on kaupungin vasemmiston ja sosialistidemokraattien keksimä pönkittääkseen valtaansa SAK,ay;n kautta. Suomalaiset haluaisivat elää yhdessä ja rakentaa yhteiskuntaa yhdessä mutta vasemmisto sosialisteineen ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi jo tunnustaa että maalaisliitto-keskustan agraarisuomen aika on jo ohi. Kaupungeissa on maamme tulevaisuus, ei maaseudulla. Maakuntien hallintohimmelipyrkimys olisi vain tekohengitystä väistämättömään muutokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä ne kaupungit työllistävät kaikki maalta muuttajat, jos vain kaupungeissa on elämää? Kuitenkin Suomi elää viennistä ja ne vientituotteita valmistavat yritykset saavat raakaaineensa maaseudulta. Ihmeellistä ajattelua kaunkilaisilta. Jos kaikki uttavat kaupungeihin niin kukapa se siten passaa ja paapoo sitä ihmismassaa, joka loma-aikoinaan ja juhlapyhinä ryntää passattavaksi maaseudulle ja Lapin hiihtokeskuksiin. Nyt järki käteen kaikille. Yhteispelillä se sujuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se nähdään, kuinka järkevää olisi erottaa maaseutu kaupungista. Oli aikanaan virhe yhdistää ympäryskuntia Ouluun. Eivät kulje käsi kädessä, molemmilla omat missionsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se missio pitäisi olla koko pohjoisen yhteinen. Tässä nähdään, miten käy, kun paskotaan yhtenään omaan pesään. Tätä ovat tehneet pohjoisessa muut puolueet vuosikymmeniä. Nyt eduskunta- ja eu-vaaleissa myös keskusta on tullut jo sampoille linjoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä kuolevaa maaseutua enää mikään pelasta, siinä ei itkut auta. Kaupunkilaiset ei vain halua lappaa tolkuttomia määriä rahaa tähän puuhasteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ainakin asun maaseudulla mielelläni. Lapset tykkää , on tilaa, on rauhaa, on puhdas luonto, on tarhat ja koulut lähellä, on kavereita, on jokia uistella ja uida, kävellä pihalta rantaan ja metsään marjaan ja kuunnella luonnon ääniä. On lapsilla paikka missä tutustua ympäristöön, kasvattaa omat puut ja seurata niiden kasvua. Opiskelupaikkaan pääsee isompana linja-autolla ( kouluvuorot kulkevat) tai junalla. Matkalla voi torkahtaa tai tehdä koulutehtäviä. Mikä ihanuus. Saa kasvattaa omat vihannekset , marjat,kasvattaa perunat, syöttää hevosta, ratsastaa. Syöttää lampaita tai metsän eläimiä riistapellolla. Lämmittää pihasauna ja nauttia saunan jälkeen luonnon rauhasta istuen pihakoivun alla kahvitellen. Vanhemmat kulkevat työssä kauempanakin, mutta eihän 1/2 -1 tunnin ajomatka ole mitään. Kimppakyyti toimii tarvittaessa. Etkö haluaisi sinäkin maalle. Kaikilla ei tietenkään ole siihen mahdollisuutta. Vanhukset ovat lähellä ja kertovat lapsille elämänviisauksia ja kokemuksiaan. Tämä on vain minun oma näkemykseni. Sehän on täysin vapaaehtoinen valinta kullakin. En halua asumaan ruuhkaan ja liian kiireiseen hymyttömään kaupunkiin. Maaseudulla on kultturiharrastuksia vaikka muille jakaa, vierailevia taiteilijoita, oma kylän tai kunnan kerhoja , näytelmä-, tanssi- ym piirejä, lapsille myös. Urheilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:32
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
19:29
Lumo-festivaali levittäytyy keskustan ja Hupisaarten lisäksi viiteen eri kaupunginosaan
19:06
Oulun Vesi suunnittelee uutta vesilaitosta Oulujoen rantatörmälle – kesämökki, asuinrakennus ja asukastupa joutuisivat väistymään sen tieltä Tilaajille
18:32
Aluesyyttäjä selvittää poliisin kiinniottamien kuolemia Oulussa – toiseen henkilöön käytettiin etälamautinta ja toinen henkilö kuoli päivien päästä sairaalassa Tilaajille
18:26
Iivo Niskasen tavoitteena on normaalimatkojen maailmancup - "Fischer on kiistatta ykkösmerkki"
18:13
Ex-pääministeri Paavo Lipponen avautuu nyky-EU:sta ja tyrmää uusien jäsenien ottamisen: "Ensin täytyy saada asiat unionissa kuntoon"
17:33
Armeijan tiedusteluleirit ovat vaikuttaneet Anita Korvan treeniohjelmaan – kiiminkiläistaustaisen hiihtäjän katse on erityisesti sprinttikisoissa
108
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
51
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
40
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
35
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
33
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
26
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image