Kotimaa

Katso Oulun ää­nes­ty­sa­luei­den sekä Oulun vaalipiirin kuntien suosituimmat puolueet ja ehdokkaat

Kotimaa 26.5.2019 22:58 | Päivitetty 26.5.2019 23:36
Anna Leinonen

Oulun vaalipiirissä suurimman äänipotin keräsi keskustan Mirja Vehkaperä. Äänet eivät kuitenkaan riittäneet europarlamenttipaikkaan. Sunnuntain vaalien myötä Vehkaperä putosi parlamentista. Hän nousi europarlamenttiin viime kesänä, kun Paavo Väyrynen siirtyi eduskuntaan.

Vehkaperän suosio näkyi myös Oulun äänestysalueilla. Hän oli suosituin ehdokas koko kaupungin alueella. Paikallisista ehdokkaista myös Hanna Sarkkinen (vas.) keräsi paljon ääniä. Heidän lisäkseen suuria äänimääriä saivat koko maassa hyvin menestyneet Eero Heinäluoma (sd.), Ville Niinistö (vihr.) sekä Laura Huhtasaari (ps.)

Keskusta kärsi sunnuntain vaaleissa selvän vaalitappion vuoden 2014 europarlamenttivaaleihin nähden. Sen kannatus putosi Oulun vaalipiirissä 5,8 prosenttiyksikköä vuoden 2014 eurovaalein verrattuna.

Vaalitappiosta huolimatta keskustan suosio oli vankkaa Oulun vaalipiirissä. Se oli suosituin puolue kaikissa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnissa.

 

Myös Lapin vaalipiirissä keskusta sai Inaria ja Utsjokea lukuun ottamatta suosituin puolue.

Katso europarlamenttivaalien läpimenijät sekä kaikkien ehdokkaiden äänimäärät vaalipiireittäin.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vaalitulos pitäisi Suomen osalta mitätöidä, koska äänestysprosentti jäi reilusti alle 50 prosentin. Ei voida siis sanoa, että mepeillä olisi Suomen kansan valtuutus hoitaa meidän asioita EU:ssa. No omia etujaanhan he sinne menevätkin ajamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnin junia etelä-Suomeen,niin sinnehän nuoret muuttavat töiden perässä.Suomi menee poikki Oulun korkeudelta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhan aikaista ajatella että maalaiset ja kaupunkilaiset. Tämän nykyien luokkajako on kaupungin vasemmiston ja sosialistidemokraattien keksimä pönkittääkseen valtaansa SAK,ay;n kautta. Suomalaiset haluaisivat elää yhdessä ja rakentaa yhteiskuntaa yhdessä mutta vasemmisto sosialisteineen ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi jo tunnustaa että maalaisliitto-keskustan agraarisuomen aika on jo ohi. Kaupungeissa on maamme tulevaisuus, ei maaseudulla. Maakuntien hallintohimmelipyrkimys olisi vain tekohengitystä väistämättömään muutokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä ne kaupungit työllistävät kaikki maalta muuttajat, jos vain kaupungeissa on elämää? Kuitenkin Suomi elää viennistä ja ne vientituotteita valmistavat yritykset saavat raakaaineensa maaseudulta. Ihmeellistä ajattelua kaunkilaisilta. Jos kaikki uttavat kaupungeihin niin kukapa se siten passaa ja paapoo sitä ihmismassaa, joka loma-aikoinaan ja juhlapyhinä ryntää passattavaksi maaseudulle ja Lapin hiihtokeskuksiin. Nyt järki käteen kaikille. Yhteispelillä se sujuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se nähdään, kuinka järkevää olisi erottaa maaseutu kaupungista. Oli aikanaan virhe yhdistää ympäryskuntia Ouluun. Eivät kulje käsi kädessä, molemmilla omat missionsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se missio pitäisi olla koko pohjoisen yhteinen. Tässä nähdään, miten käy, kun paskotaan yhtenään omaan pesään. Tätä ovat tehneet pohjoisessa muut puolueet vuosikymmeniä. Nyt eduskunta- ja eu-vaaleissa myös keskusta on tullut jo sampoille linjoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä kuolevaa maaseutua enää mikään pelasta, siinä ei itkut auta. Kaupunkilaiset ei vain halua lappaa tolkuttomia määriä rahaa tähän puuhasteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ainakin asun maaseudulla mielelläni. Lapset tykkää , on tilaa, on rauhaa, on puhdas luonto, on tarhat ja koulut lähellä, on kavereita, on jokia uistella ja uida, kävellä pihalta rantaan ja metsään marjaan ja kuunnella luonnon ääniä. On lapsilla paikka missä tutustua ympäristöön, kasvattaa omat puut ja seurata niiden kasvua. Opiskelupaikkaan pääsee isompana linja-autolla ( kouluvuorot kulkevat) tai junalla. Matkalla voi torkahtaa tai tehdä koulutehtäviä. Mikä ihanuus. Saa kasvattaa omat vihannekset , marjat,kasvattaa perunat, syöttää hevosta, ratsastaa. Syöttää lampaita tai metsän eläimiä riistapellolla. Lämmittää pihasauna ja nauttia saunan jälkeen luonnon rauhasta istuen pihakoivun alla kahvitellen. Vanhemmat kulkevat työssä kauempanakin, mutta eihän 1/2 -1 tunnin ajomatka ole mitään. Kimppakyyti toimii tarvittaessa. Etkö haluaisi sinäkin maalle. Kaikilla ei tietenkään ole siihen mahdollisuutta. Vanhukset ovat lähellä ja kertovat lapsille elämänviisauksia ja kokemuksiaan. Tämä on vain minun oma näkemykseni. Sehän on täysin vapaaehtoinen valinta kullakin. En halua asumaan ruuhkaan ja liian kiireiseen hymyttömään kaupunkiin. Maaseudulla on kultturiharrastuksia vaikka muille jakaa, vierailevia taiteilijoita, oma kylän tai kunnan kerhoja , näytelmä-, tanssi- ym piirejä, lapsille myös. Urheilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:55
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari uusista tiedusteluvaltuuksista: "Kestää aikansa ennen kuin kone käy kaikilla sylintereillä"
11:46
Jo yksi aktiivinen murtaja tai rikollisporukka voi kääntää asuntomurtojen määrän kasvuun – "Rajat ylittävä rikollisuus on suuri haaste", poliisi muistuttaa
11:00
Kahdeksan Kalevan yleisöarvijoijaa liikkuu Oulun juhlaviikoilla
11:00
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 henkilötyövuoden verran
10:51
Kolme oululaismiestä kuuli syytteet teloitustyyliin tehdystä murhasta – Soramontulla surmatun ruumis löydettiin vasta kuukausien kuluttua
10:32
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
10:09
Rovaniemeläiselle mönkijäkaksikolle kultaa maailman suurimmassa Off Road -kilpailussa
22
Kaupunkiviljely siirtyy kohti Oulun keskustaa: Palstoja saatetaan jopa lakkauttaa, kun taas viljelylaatikot ovat täynnä vuodesta toiseen
19
Lipolta lipsahti piste Pöytyälle – voitto irtosi vasta kotiutuslyöntikilpailussa
17
Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä
16
Suomen muuttovoitto pieneni viime vuonna – maahanmuutto väheni ja maastamuutto kasvoi
13
Rinteen hallitus tekee paluun 1970-luvulle Lukijalta
12
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2-3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle
8
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image