Kotimaa

Katso Oulun ää­nes­ty­sa­luei­den sekä Oulun vaalipiirin kuntien suosituimmat puolueet ja ehdokkaat

Kotimaa 26.5.2019 22:58 | Päivitetty 26.5.2019 23:36
Anna Leinonen

Oulun vaalipiirissä suurimman äänipotin keräsi keskustan Mirja Vehkaperä. Äänet eivät kuitenkaan riittäneet europarlamenttipaikkaan. Sunnuntain vaalien myötä Vehkaperä putosi parlamentista. Hän nousi europarlamenttiin viime kesänä, kun Paavo Väyrynen siirtyi eduskuntaan.

Vehkaperän suosio näkyi myös Oulun äänestysalueilla. Hän oli suosituin ehdokas koko kaupungin alueella. Paikallisista ehdokkaista myös Hanna Sarkkinen (vas.) keräsi paljon ääniä. Heidän lisäkseen suuria äänimääriä saivat koko maassa hyvin menestyneet Eero Heinäluoma (sd.), Ville Niinistö (vihr.) sekä Laura Huhtasaari (ps.)

Keskusta kärsi sunnuntain vaaleissa selvän vaalitappion vuoden 2014 europarlamenttivaaleihin nähden. Sen kannatus putosi Oulun vaalipiirissä 5,8 prosenttiyksikköä vuoden 2014 eurovaalein verrattuna.

Vaalitappiosta huolimatta keskustan suosio oli vankkaa Oulun vaalipiirissä. Se oli suosituin puolue kaikissa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnissa.

 

Myös Lapin vaalipiirissä keskusta sai Inaria ja Utsjokea lukuun ottamatta suosituin puolue.

Katso europarlamenttivaalien läpimenijät sekä kaikkien ehdokkaiden äänimäärät vaalipiireittäin.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vaalitulos pitäisi Suomen osalta mitätöidä, koska äänestysprosentti jäi reilusti alle 50 prosentin. Ei voida siis sanoa, että mepeillä olisi Suomen kansan valtuutus hoitaa meidän asioita EU:ssa. No omia etujaanhan he sinne menevätkin ajamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnin junia etelä-Suomeen,niin sinnehän nuoret muuttavat töiden perässä.Suomi menee poikki Oulun korkeudelta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhan aikaista ajatella että maalaiset ja kaupunkilaiset. Tämän nykyien luokkajako on kaupungin vasemmiston ja sosialistidemokraattien keksimä pönkittääkseen valtaansa SAK,ay;n kautta. Suomalaiset haluaisivat elää yhdessä ja rakentaa yhteiskuntaa yhdessä mutta vasemmisto sosialisteineen ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi jo tunnustaa että maalaisliitto-keskustan agraarisuomen aika on jo ohi. Kaupungeissa on maamme tulevaisuus, ei maaseudulla. Maakuntien hallintohimmelipyrkimys olisi vain tekohengitystä väistämättömään muutokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä ne kaupungit työllistävät kaikki maalta muuttajat, jos vain kaupungeissa on elämää? Kuitenkin Suomi elää viennistä ja ne vientituotteita valmistavat yritykset saavat raakaaineensa maaseudulta. Ihmeellistä ajattelua kaunkilaisilta. Jos kaikki uttavat kaupungeihin niin kukapa se siten passaa ja paapoo sitä ihmismassaa, joka loma-aikoinaan ja juhlapyhinä ryntää passattavaksi maaseudulle ja Lapin hiihtokeskuksiin. Nyt järki käteen kaikille. Yhteispelillä se sujuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se nähdään, kuinka järkevää olisi erottaa maaseutu kaupungista. Oli aikanaan virhe yhdistää ympäryskuntia Ouluun. Eivät kulje käsi kädessä, molemmilla omat missionsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se missio pitäisi olla koko pohjoisen yhteinen. Tässä nähdään, miten käy, kun paskotaan yhtenään omaan pesään. Tätä ovat tehneet pohjoisessa muut puolueet vuosikymmeniä. Nyt eduskunta- ja eu-vaaleissa myös keskusta on tullut jo sampoille linjoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä kuolevaa maaseutua enää mikään pelasta, siinä ei itkut auta. Kaupunkilaiset ei vain halua lappaa tolkuttomia määriä rahaa tähän puuhasteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ainakin asun maaseudulla mielelläni. Lapset tykkää , on tilaa, on rauhaa, on puhdas luonto, on tarhat ja koulut lähellä, on kavereita, on jokia uistella ja uida, kävellä pihalta rantaan ja metsään marjaan ja kuunnella luonnon ääniä. On lapsilla paikka missä tutustua ympäristöön, kasvattaa omat puut ja seurata niiden kasvua. Opiskelupaikkaan pääsee isompana linja-autolla ( kouluvuorot kulkevat) tai junalla. Matkalla voi torkahtaa tai tehdä koulutehtäviä. Mikä ihanuus. Saa kasvattaa omat vihannekset , marjat,kasvattaa perunat, syöttää hevosta, ratsastaa. Syöttää lampaita tai metsän eläimiä riistapellolla. Lämmittää pihasauna ja nauttia saunan jälkeen luonnon rauhasta istuen pihakoivun alla kahvitellen. Vanhemmat kulkevat työssä kauempanakin, mutta eihän 1/2 -1 tunnin ajomatka ole mitään. Kimppakyyti toimii tarvittaessa. Etkö haluaisi sinäkin maalle. Kaikilla ei tietenkään ole siihen mahdollisuutta. Vanhukset ovat lähellä ja kertovat lapsille elämänviisauksia ja kokemuksiaan. Tämä on vain minun oma näkemykseni. Sehän on täysin vapaaehtoinen valinta kullakin. En halua asumaan ruuhkaan ja liian kiireiseen hymyttömään kaupunkiin. Maaseudulla on kultturiharrastuksia vaikka muille jakaa, vierailevia taiteilijoita, oma kylän tai kunnan kerhoja , näytelmä-, tanssi- ym piirejä, lapsille myös. Urheilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:18
Katso kuvat Kärppien harjoitusottelusta Luulajaa vastaan
20:49
Italian pääministeri erosi – sai tarpeekseen hallituskumppanista, jonka "päätökset aiheuttavat suuria riskejä tälle maalle"
20:45
Aurora on Suomen ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi – "Elokuva toimii kunnon vastalääkkeenä älylliselle näivettymiselle"
20:16
Kehitysvammaisten hoito Oulun Edenissä jatkuu – kokeilua jatketaan vuoden 2020 loppuun saakka
20:05
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
19:24
Ronkainen ja Suihkonen mukana lentopallon EM-kisoihin valmistautuvassa ryhmässä, Ettan ex-hakkuri Jokela ei mahtunut mukaan
19:03
Itsetyydytysfilmi oli Oululle liikaa: M. A. Numminen muistelee, kuinka hänen ryhmänsä sai elinikäisen porttikiellon kaupunkiin vuonna 1968 Tilaajille
100
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
91
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
79
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
59
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
42
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
30
Helsingin poliisi siirsi poliitikkojen paritusjuttua penkoneen poliisin toiseen tehtävään – Rikoskomisariolta vietiin tehtävä talousrikosyksikön johdossa
29
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image