Kotimaa

Tilaajille

Kaleva-gallup: Enemmistö pitää Fennovoiman ve­nä­läi­so­mis­tus­ta tur­val­li­suusuh­ka­na – Tutkija: "Määrä on suuri, jopa huomattava"

Fennovoima tekee ydinvoimalaa Pyhäjoen Hanhikivenniemelle. KUVA: Vesa Joensuu
Kotimaa 6.5.2019 6:00
Petri Laukka

Pohjois-Suomessa suhtaudutaan varauksellisesti venäläisten huomattavan suureen osuuteen Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Nykyinen maailmanpolittiinen tilanne näyttää saaneen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ihmiset epäilemään venäläisen omistukseen ja ydinteknologiaan sitoutumisen järkevyyttä.

Kalevan gallupin mukaan 62 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että venäläisten osuus suomalaisessa ydinvoimassa on jonkinasteinen turvallisuusuhka. Venäjä voi heidän mielestään käyttää Fennovoimaa omiin poliittisiin tarkoituksiinsa.

Vain seitsemän prosenttia vastanneista ei näe venäläisten muodostavan minkäänlaista uhkaa Pyhäjoen Hanhikivelle suunnitellussa ydinvoimalassa.

Suomalaiset suhtautuvat myönteisesti ydinvoimaan, mutta kansalaisten näkemyksiä ydinlaitoksen venäläisomistuksesta selviteltiin vasta nyt ensimmäisen kerran. Taloustutkimus haastatteli 1001 täysi-ikäistä henkilöä Oulun vaalipiirissä neljän viikon aikana maaliskuussa. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image