Kotimaa

Kainuun tyk­ky­lu­mik­rii­sis­tä jopa 10 miljoonan euron lasku sähköyhtiölle

Tykkylumet aiheuttivat massiivisia sähkökatkoksia Kainuussa tämän vuoden alussa. KUVA: Kainuun pelastuslaitos
Kotimaa 8.3.2018 7:09
Raimo Pirttikoski

Kainuun metsiä ja sähkölinjoja viime joulu- ja tammikuussa murjonut tykkylumi aiheutti sähköverkkoyhtiö Loisteelle jopa 8–10 miljoonan euron kustannukset, toimitusjohtaja Heikki Juntunen arvioi.

– Näillä näkymin noin kolme miljoonaa euroa menee vakiokorvauksiin asiakkaille, loput ovat korjaus- ja muita kuluja, Juntunen sanoo.

Lisälaskuja on luvassa myös sähkölinjoilta ja niiden vierimetsistä raivatuista puista, joista metsänomistajat voivat hakea korvausta.

– Hyvin karkea arvio niiden määrästä on noin 30 000 runkoa. Tällä hetkellä tiedossamme on vähän yli 3 000 palstaa, joilta reunapuita on kaadettu, Juntunen sanoo.

– Teoriassa näiden puiden yhteisarvo voisi olla jopa miljoonia euroja, mutta näin tuskin on, koska joukossa on hyvin paljon muutakin kuin tukkeja.

Lue lisää 08.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Loiste näyttää olevan Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan omistama yhtiö.Eli yhtiön hallituksen valitsee kunnanvaltuustot,siis päättäjät löytyy
läheltä.Taitaa ainakin osa näistä päättäjistä kärsiä samalla tavalla Loisteen ongelmista.Siirtomaksut taitaa pysyä yhtiön käytössä,tuskin kunnat
kehtaa osinkoja vaatia yhtiöltään eli käytännössä yhtiön asiakkailta.Jos sen kehtaavat tehdä niin syytä on reagoida kuntavaaleissa ja äänestää valtuustoihin sellaisia ehdokkaita jotka ei rosvoa piiloveroja siirtomaksujen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nämä maksatetaan kuluttajilla? Tykky ei oo meidän vika, eikä sekään, että puut on jätetty liisn lähelle ilmassa roikkuviin johtoihin. Sähkölaitos on laiminlyöny ne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Se on tykkylunta, nuoskatykkyä, mistä nyt puhutaan. Huurretykkyäkin toki on. Miksi pitäisi alkaa saivartelemaan, kun nyt on kysymys tykkylumen aiheuttamista vahingoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvi huutaa turhasta.

Tykky on se että puihin kasaantuu paljon lunta. Tykky syntyy lähinnä kahdella eri tavalla. Joko satamalla tai huurtumalla. Usein tykky syntyy molempien yhdistelmänä kun huurretykky antaa hyvän alusta satavalle lumelle kerääntyä kunnolla puihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olkoon tykkyä tai taivaalta satanutta - sähkönkäyttäjä ne kustannukset maksaa kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka olisi ikuinen tuuleton auringonpaiste, niin aina kuluttajat rahastetaan valtion kehittämän monopolin sisällä. Ne rikolliset jotka möivät kantaverkon ulkomaalaisille pitäisi heittää vankilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

10 miljoonan laskun varjolla voi nostaa siirtomaksuja niin, että kassaan kilahtaa 500 miljoonaa, on siinä sitten pojilla jaettavaa ensi jouluksi. Ja kaikki valtion suojeleman monopolin ja kartellin sisällä. On se vaan niin mukavaa ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se oli ihan taivaalta satanutta lunta eikä tykkylunta. Tykky syntyy huurteesta ja ilman kosteudesta lähinnä tuntureilla ja muilla korkeilla alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityistämisen kirous.Tiedämme, että suomalaisia sähköverkkoja omistavat skottilaiset, hollantilaiset ja espanjalaiset pankit, jotka vaativat tuottoja omistuksilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakkeenomistajien tileillä. Tappiot kuittaa aina asiakkaat, ei voiton määrää sovi vähentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on sitten peruste nostaa hintoja-sehän tämän ilmoituksen perimmäinen syy on. Se siitä asiakaslähtöisyydestä ja hyvästä palvelusta - pääasia, että joillakin pörssi paisuu. Tämä ei tietenkään koske normikuluttajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on tuollainen täyskokoinen tukkipuu (+500mm tyvi) odostusarvoisesti kallis korvattava. Ei sitä voi oikein edes rahalla korvata, kun ei ole aikomusta koskaan hakata, vaan rauhoittaa metsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähkönkäyttäjä maksaa kaadetusta tykkypuusta, mutta ei saa sitä itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakeyhtiön on tuotettava voittoa omistajilleen, lisäkustannukset katetaan asiakasmaksuja korottamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan ollut halvempi raivata tehä haketta voimalle ei myöhäistä vieläkään tykyt vai pahenee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Loiste nostaa jälleen siirtohintaa ,niin silloin pitää tehdä "vastaveto" ja vaihtaa sähkön toimittajaa.Kiusa se on pienikin kiusa ja jos niitä on tarpeeksi ,niin se alkaa vaikuttamaan. Ko.firman rahojen "riittämättömyys"johtuu löperöstä firman hoidosta , eli sisäset asiat kuntoon ,niin alkaa rahat riittää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sähköpulju nostaa siirtohintaa niin vielä tehokkaampi "vastaveto" on irtisanoa sähkönsiirtosopimus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

53
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
26
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image