Kotimaa

Hallitus koolle ko­ro­na­vi­ruk­sen vuoksi – torstaina tie­do­tus­ti­lai­suus

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus kokoontuu keskiviikkona käymään läpi koronavirustilannetta. KUVA: ALESSANDRO DELLA VALLE
Kotimaa 25.2.2020 18:06 | Päivitetty 25.2.2020 18:29
STT

Valtioneuvoston kanslia kertoo STT:lle, että maan hallitus käy huomenna läpi koronavirustilannetta ja siihen varautumista.

Eduskuntaryhmiä informoidaan torstaina aamupäivällä, ja torstaina iltapäivällä hallitus järjestää tiedotustilaisuuden.

Suomen varautumisesta koronavirukseen annetaan myös pääministerin ilmoitus eduskunnalle torstaina. Asiasta kertoi pääministeri Sanna Marin (sd.) Twitterissä.

Koronaviruksen tartuntariski on viime päivinä suurentunut Manner-Kiinan lisäksi Iranissa, Etelä-Koreassa sekä Italian Veneton, Lombardian, Piemonten tai Emilia-Romagnan alueilla.

Tapausten nopea tunnistaminen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan tärkeää, jotta torjuntatoimilla voidaan estää muiden ihmisten sairastuminen.

– Manner-Kiinan lisäksi koronavirustartuntaa tulisi jatkoissa epäillä henkilöillä, jotka 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita ja ovat palanneet 14 vuorokauden kuluessa Iranista, Etelä-Koreasta tai Italian tietyiltä alueilta, THL toteaa tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi puolestaan tiistaina asettaneensa työryhmän, jonka tehtävä on ohjata sosiaali- ja terveydenhuollon varautumista koronavirukseen.

Ryhmän tehtävä on suunnitella ja tehostaa sosiaali- ja terveydenhuollon varautumista virukseen. Lisäksi se tukee Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta, Fimeaa, Valviraa, aluehallintovirastoa ja kuntien sekä kuntayhtymien viranomaisia uhan torjumisessa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Kyllä nyt ollaan kokouksia pitämässä kun mahdollinen tartuttaja on löytynyt Suomesta. Hallituksella on löysät housussa. Olisi pitänyt tätäkin asiaa pohtia ja miettiä huomattavasti aikaisemmin. Näin siinä käy kun odotellaan kädet ristissä. Ei se riitä, että sairaalat on valmisutilassa. Nythän on niin, että asian suhteen ei Finlandiassa ole tehty yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään telkussa neuvottiin välttämään käsillä tehtävää kasvojen turhaa koskettelua. Tämä neuvoksi myös hallituksen ykkösketjulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kela/9 euroa/päivä. Sitten ovat työllisiä, joita hallitus persoaa. Työttömien määrä siis pienenee, mutta köyhyys on, ja pysyy. Marinin halituksellahi on kova himo saada joka iikka työlliseksi, kunhan vaan tekevät jotain, rahantulolla ei ole väliä, kunhan vaan pakotetan kaikki johonkin hommeliin, siten voidaan sanoa, että kun meillä ei ole enään työttömiä,kaikki on työllisiä, näin nätisti ne saatiin "töihin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronavirus saattaa jäädä historian lehdille "kiinantautina". Kyseessä ei ole rutto, vaan
muistuttaa enemmänkin espanjantautia. (riehui 1900-luvun alussa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätetään kättelyt väliin. Ja pestään kädet menne tullen ja tavatessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus voisi ohjeistaa: Käsien pesun lisäksi, kättelykulttuuri tauolle, kunnes tilanne ohi meillä ja maailmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja vielä tärkeämpää olisi laittaa ulkomaanmatkailut ja turistien maahantulot tauolle pariksi vuodeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa on hallitus ja muukin osa virkamieskoneistoa täysin kuutamolla koko korona asiassa. Suomen heikkous reagoida ajantasaisesti liki kaikkeen on ollut ja on edelleen tuo virkakoneiston rakastama Tsaarin aikainen hallintomalli. Edes EU-jäsenyys ei sitä muuttanut, joten olemme monessa asiassa liki tuuliajolla. Vastauksina relevantteihin kysymyksiin tarjotaan hallintojargonia ja kaikesta paistaa liki täysi taitamattomuus. En kirjoita tätä pahalla, vaan realistina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuutamolla kaikesta on vaan äärioikea, eduskunnan täysistunnot kannattaa katsoa, ulkona kuin lumiukot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä luin mutta kuten jo aiemmin totesin puheet ja teot eivät kohtaa. Asiasta tietäviä, (tässä tapauksessa tuo korona) on maassamme riittävästi mutta hallinto ei heistä juuri piittaa ja kaikenmaailman kristakiurut vielä vaikeuttavat osaajien työtä. Oma lukunsa ovat virkamiehet, jotka voivat omilla päätöksillään hankaloittaa ja hidastaa järkevien päätösten etenemistä ja toimeenpanoa. Suomi on hyvä maa, sitä vain ohjataan kelvottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksessa on ehdottomasti parasta tuo nätti tyttö. Muitakin nuoria on, muttei nättejä. Vielä jos saisi Lintilän kaveriksi muutaman viisaan tekijän mukaan, niin tulisi työtkin tehtyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo vitsi että sosiaali- ja terveysministeriö asetti nyt vasta työryhmän. Pikkuisen poloiset ovat myöhässä koska juuri nyt pitäisi tehdä toimenpiteitä jolla viruksen leviäminen Italiasta estetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työryhmä miettii ja antaa sitten pohditun lausunnon. Oliko määräaika jo elokuussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus ei tee mitään ennen kuin joku heistä tahi heidän läheisitään,
sairastuu ja kupsahtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti hallitus katsoi mitä WHO:n Aylwardin kertoi Kiinan tilanteesta ja toimenpiteistä. Kiinassa tapausten määrä laskee koska Kiina on onnistunut vähentämään viruksen tartunnan todentamisen 14 päivästä 3 päivään. Mikäli sairastuu virukseen niin sairastunut voi levittää virusta 14 vuorokautta ennenkuin tulee oireita. Kun aika voitu lyhentää 3 päivään niin se tarkoittaa merkittävästi vähemmän altistumisia. Jos henkilöt ymmärtävät olla oma-aloitteisesti karanteenissa niin altistumisia tulee vähän.

WHO Aylwardin sanoi että viruksen leviämisen hidastamisessa parillakin päivällä on merkitystä joten hallituksen pitäisi nyt määrätä toimenpiteitä jolla viruksen leviäminen saadaan estettyä. Italiasta tulleet pitäisi testata koska on hyvin todennäköistä että koneessa on sairastuneita, todennäköisyys kasvaa päivältä korkeammaksi.

Ihmiset pitäisi myös saada ymmärtämään miten virustartunnan voi välttää. Aylwardin korosti käsien pesun tärkeyttä joka estää tehokkaasti leviämistä, kasvomaskin käyttö on enemmän ja vähemmän turhaa. Tietysti sairastuneena maski estää pisaratartuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hautauspalveluiden myyjät jo palkkaavat lisävoimia ja tilaavat arkkuja varastoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

8:42
Kalevan koiranpentulive – katso pentujen maanantaiaamun touhuja
8:23
Saksassa koronavirustapausten määrä laskenut neljä päivää – Yhdysvalloissa koronatartunnan sai eläintarhassa elävä tiikeri
8:19
Met­sä­ko­neen polt­to­ai­ne­säi­liö syttyi pa­la­maan metsätiellä Ro­va­nie­mel­lä – Polttoainetta valui maahan, palo vahingoitti myös säiliön vetoautoa
8:00
Italia luottaa koronakriisin keskellä vahvoihin miehiin – epidemia sai sosialistin ja fasistin laittomalle lounaalle saman pöydän ääreen
7:00
Päivän leffapoiminnat: Pala kurkussa maantiellä – kirpeässä reissukomediassa hautajaiset tuovat lapsuudenystävät yhteen
7:00
Onnistuuko omavarainen elämä vailla mukavuuksia? – Omavaraiset on dokumenttien kirkkainta ydintä: se avaa havainnollisesti valtavirrasta poikkeavaa elämäntapaa
7:00
Koronaepidemia voi auttaa vähentämään myös flunssia ja turhien antibioottien käyttöä – Kädet pitäisi pestä vähintään kymmenen kertaa päivässä Tilaajille
6
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
5
Työvoimatarpeen tyydyttämisen osaratkaisu on, että miehet löytävät paremmin hoiva-alan ja naiset kokevat ICT-alan työtehtävät houkutteleviksi Lukijalta
5
Puolustusministeriö on hyväksynyt kaikki ulkomaalaisten Suomessa tekemät kiinteistökaupat – Eniten lupahakemuksia ovat jättäneet venäläiset
4
Elisabeth Rehn päätti, että naisilla on oikeus käydä armeija – "Tarvitsemme yhä enemmän henkilöitä, jotka osaavat toimia uudenlaisissa kriisitilanteissa"
3
Puheenaihe: Pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin? "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin"
3
Suomessa on nyt 1 927 varmennettua koronatartuntaa – OYSin erva-alueella koronapotilaiden määrä kasvanut, Pohjois-Pohjanmaan luvut ennallaan
3
Lue tästä tärppejä: loppukesällä ja syksyllä matkalle saattaa päästä edullisesti, vaikka hintaromahduksesta ei ole merkkejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

311 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Olisiko parempi vaihtoehto ollut olla antamatta mitään ? Ihmeellistä miten parempiosaisia lyödään kuin vierasta sikaa,ko... Lue lisää...
Sanoppa ihan suomeks...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image