Kotimaa

Halla-aho: Olisi ihan­teel­lis­ta, että tur­va­pai­kan­ha­ki­jat eivät voisi liikkua vapaasti

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Kotimaa 28.8.2017 14:17
STT, Kaleva

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä olisi ihanteellista, että turvapaikkapäätöstä odottavat henkilöt pidettäisiin säilössä. Halla-aho kuitenkin haluaisi vähintään, että säilöönotto tapahtuisi systemaattisesti sillä hetkellä, kun turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen tietoonsa.

- Luulen, että tämä on helpompi poliittisesti toteuttaa sillä tavalla. Mutta meidän mielestä ihanteellista olisi, että tämä tapahtuisi molemmissa päissä prosessia, eli henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa, ei voisi liikkua vapaasti, Halla-aho sanoi STT:lle.

- Nykyisessä tilanteessa turvapaikan hakeminen avaa ihmisille pääsyn Suomeen ja muihin EU-maihin, vaikka he tietäisivät, että heidän mahdollisuutensa saada kansainvälistä suojelua ovat olemattomat. Tämä koskee etenkin Pohjois- ja Länsi-Afrikasta tulevia elintasosiirtolaisia, jotka käyttävät turvapaikkamenettelyä hyväkseen.

Halla-ahon mielestä säilöönotto vähentäisi turvallisuusriskejä ja ylipäätään houkutusta tulla Suomeen.

Nykyinen laki mahdollistaa säilöönoton yksilöllisen riskianalyysin perusteella. Halla-ahon mukaan sitä voi tulkita niin, että jos kielteisen päätöksen saanut ei suostu poistumaan maasta vapaaehtoisesti, hänen voidaan tulkita aikovan jäädä maahan. Halla-ahon mielestä on makuasia, mahdollistaako laki systemaattisen säilöönoton.

- Jos ei, lakia pitää muuttaa.

Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan säilöönoton kynnys nykylainsäädännössä on todella tiukka.

- Palautusprosessin pitää olla jo ihan menossa, eli pitää olla lentokoneeseen viemässä suurin piirtein tai aikataulut tiedossa. Jos silloin tulee tilanne, että aikoo hävitä, niin silloin voidaan ottaa säilöönottokeskukseen, Nerg kertoi.

Vastaanottokeskuksia saarille

Yhtenä vaihtoehtona suljetuille laitoksille Halla-aho on esittänyt vastaanottokeskusten sijoittamista Itämeren saarille, joista ei ole yhteyttä Manner-Suomeen.

- Puhe "vankilasaarista" on pahantahtoista liioittelua, koska kyseisistä laitoksista pääsisi halutessaan koska tahansa pois - mutta ei Suomeen, Halla-aho sanoi.

- Tokihan Suomi siinäkin tilanteessa avustaisi heidän paluutaan kotimaahansa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

Töissä puhuttiin tästä, perus puolueet ei tajua tätä maahanmuutto juttua ja siihen liittyvää ongelmaa. Tai eivät halua puuttua siihen, nyt pisteet sataa persujen pussiin. Josta en ole yhtään pahoillani, mutta pitäs nyt muittenkin tajuta tämä ongelma. Jos ei puolueet niin valtion.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahon esitys on lähellä Macronin ja Merkelin kaavailua EU-alueen ulkopuolisista siirtolaisten käsittelykeskuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvää ja järkevää puhetta Halla-aholta. Eduskunnassa on vain Persut jotka puolustaa Suomalaisia. Eilisellä kyselytunnillakin Sinisten Elo suorastaan tunsi rakkautta pakolaisia kohtaan. On aika herätä ja näyttää jo pressan vaaleissa mitä Suomen kansa haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa Halla aho on oikeassa mutta kun ollaan taas kahtiajakautunut maa niin ei tällainen yhden miehen protesti mitä halla aho vetää tee muuta kuin syventää kuilua, niin kuin vapaus sodan aikaan oli punaiset ja valkoiset niin nyt ollaan eri mieltä vähän samasta asiasta, aika ja olosuhteet vaan vaihtuneet,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan okeassa hän on. Kansalaisten turvallisuus ennen kaikkea. Kuka on vastuussa jos taas tapahtuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahon ja halla-aholaisten ajatukset pysyvät maahanmuuttajissa yhä vaan. Ei suotta sanota yhden asian liikkeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisaalta mieheltä viisaita sanoja näinhän sen pitää mennä jatka jussi samalla linjalla olemme vaaleissa 100% mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tässä miehessä järkeä, ryhtiä ja omaa pientä kansaa ajatteleva tyyppi, vaikka persu en ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden kommenttien perusteella suurin osa ihmisistä ymmärtää Halla-Ahon tekstin sisällön, eli ymmärtävät lukemansa. Nyt näyttää vahvasti siltä, että vihervassarit tulevat häviämään seuraavat vaalit. Nämä ymmärtämättömien tollot lausunnot satavat suoraan persujen laariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse miettiä mitä puoluetta vaaleissa äänestää. Kaikki muut puolueet ovat tulleet hulluiksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Halla-ahon puheet tuntuvat liian radikaaleilta, niin kannatta muistaa että EU:n komissio suosittelee tätä samaa.

EU:n pakolaisasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulus on 02.03.2017 suositellut, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanet pidätetään, etteivät he katoaisi viranomaisilta.

Jostain syystä tätä uutista ei ole suomessa kovin laalti kerrottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra Halla-aho osasi vetää osuvasti populismi-narusta ja sehän upposi verkkoon ja syvälle. Joko vaalit on tulossa vai mikä oli tämänkertainen syy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotouttaminen tulee aloittaa vasta, kun myönteinen päätös on saatu Ei tule kuluttaa verovaroja ennenaikaiseen opetukseen. Turvapaikanhakija olettaa saavansa luvan, jos hän pääsee kotoutusohjelmaan. Pettymys on tällöin moninkertainen kielteisen päätöksen tullessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
57
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
37
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
22
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image