Kolumni: Sanna Marinin ym­pä­ril­lä vellova kes­kus­te­lu saa miet­ti­mään, onko pää­mi­nis­te­riys enää ihmisen työ

Jääkiekko: Ot­te­lu­seu­ran­ta: Kärpät ja HIFK iskevät yhteen kauden en­nä­tys­ylei­sön edessä

Uus­nat­sin potku tal­len­tui val­von­ta­ka­me­raan – kes­kei­nen todiste Ase­ma-au­kion jutussa

Asema-aukion valvontakamera tallensi uusnatsi Jesse Eppu Oskari Torniaisen potkun, joka kaatoi vuonna 1988 syntyneen uhrin maahan.

Video: Kaleva

Asema-aukion valvontakamera tallensi uusnatsi Jesse Eppu Oskari Torniaisen potkun, joka kaatoi vuonna 1988 syntyneen uhrin maahan. Video on osa poliisin esitutkintamateriaalin julkista osuutta.

Lännen Media näyttää videon, koska se on yksi keskeisistä todisteista jutussa ja koska tapaus on herättänyt laajaa yhteiskunnallista keskustelua.

Helsingin kaupungin valvontakameran tallenteelta 10. syyskuuta 2016 näkyy, kuinka natsistisen Suomen vastarintaliikkeen neljä miestä seisoo jalkakäytävällä lippurivistössä Asema-aukiolla. Epäilty Jesse Torniainen seisoo lippurivistön vasemmalla puolella. Hän pitää käsiään selkänsä takana.

Uhri kävelee Mannerheimintien suunnasta lippurivistön eteen. Hän pysähtyy rivistössä oikeanpuoleisimpana olevan Suomen vastarintaliikkeen edustajan eteen ja sylkäisee tämän eteen. Sen jälkeen hän jatkaa kävelyä kohti Rautatieasemaa.

Jesse Torniainen kääntyy sylkäisytilanteen suuntaan, ottaa kaksi kävelyaskelta ja viisi nopeaa juoksuaskelta, hyppää ilmaan ja potkaisee voimakkaasti oikean jalan pohjalla uhria rintaan. Uhri kaatuu suorilta jaloilta taaksepäin ja lyö takaraivonsa asfalttiin.

Paikalle tulee ulkopuolisia auttajia. Jesse Torniainen poistuu paikalta Postitalon suuntaan.

Poliisiauto saapuu paikalle noin kolme minuuttia tapahtuman jälkeen.

Tuettuna ylös nostettu uhri saatetaan Rautatieasemalle sisään.

Uhri menehtyi myöhemmin. Oikeus joutuu ottamaan kantaa mahdolliseen syy-yhteyteen kuoleman ja potkun välillä.

Torniaista syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Torniainen kiistää syytteet, mutta myöntää perusmuotoisen pahoinpitelyn. Tapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.