Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Uusi palvelu aloit­taa Ou­lus­sa: Mak­su­ton­ta asu­mis­neu­von­taa on luvassa vuoden alusta lähtien

Asumisneuvojien puoleen voi kääntyä, jos tarvitsee apua asumiseen liittyvien tukien ja etuuksien hakemisessa tai uuden asunnon hakemisessa.

Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta.
Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta.
Kuva: Soini Teija

Oulun kaupunki tarjoaa maksutonta asumisneuvontaa kaikille oululaisille asumismuodosta riippumatta ensi vuoden alusta lähtien.

Asumisneuvojien puoleen voi kääntyä, jos tarvitsee apua asumiseen liittyvien tukien ja etuuksien hakemisessa tai uuden asunnon hakemisessa. Lisäksi he neuvovat vuokranmaksuongelmissa tai muissa asumiseen liittyvissä talousongelmissa. Myös asunnon hoitoon liittyvissä vaikeuksissa tai häätötilanteessa voi ottaa yhteyttä neuvojiin.

Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta, olipa kyseessä vuokrakoti, omistusasunto, kimppakämppä tai jokin muu muoto.

Tehtävään palkatut kaksi asumisneuvojaa antavat ohjausta ja neuvontaa asumiseen liittyvissä erilaisissa pulmatilanteissa.

– Asumiseen liittyviä haasteita tai kysymyksiä voi syntyä kenelle tahansa, eikä niiden kanssa tarvitse jäädä yksin. Meihin asumisneuvojiin kannattaa ottaa yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä, pientenkin asioiden mietityttäessä, kehottavat asumisneuvojat Laura Tanjunen ja Samuli Virtasalo tiedotteessa.

Asumisneuvojiin voi olla yhteydessä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Työskentely asumisneuvojien kanssa on aina luottamuksellista.