Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Uusi paavi teki yl­lä­tys­vie­rai­lun roo­ma­lais­kirk­koon

Paavi Franciscus I on aloittanut valinnan jälkeisen elämänsä rukoilemalla työhönsä johdatusta ikiaikaisessa Santa Maria Maggioren kirkossa Roomassa.

Paavi Franciscus I on aloittanut valinnan jälkeisen elämänsä rukoilemalla työhönsä johdatusta ikiaikaisessa Santa Maria Maggioren kirkossa Roomassa. Paavin kanssa rukoillut kirkon edustaja Ludovico Melo kertoi, että tieto vierailusta tuli vain 10 minuuttia ennakkoon.

- Hän puhui meille sydämellisesti, kuin isä, Melo kuvaili.

Franciscus astuu virkaan virallisesti ensi tiistaina.

Katolilaiset eri puolilla maailmaa ovat iloinneet argentiinalaisen arkkipiispan Jorge Bergoglion valinnasta.

- Bergoglion valinta osoittaa, että kirkko ei aio jäädä suremaan Euroopan kriisiä vaan on sen sijaan avannut ovet katolilaisuuden suurimman mantereen nuorentavalle energialle, hehkutti Vatikaani-asiantuntija Luigi Accatoli.

Latinalaisessa Amerikassa asuu yli 20 prosenttia maailman 1,2 miljardista katolilaisesta. Argentiinalaisen voitto päätti lähes 1 300 vuotta kestäneen eurooppalaispaavien ajan.

Muiden muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Syyrian opposition edustajat ja Venäjän ortodoksikirkko ovat lähettäneet terveisensä uudelle paaville. Onnittelut on lähettänyt myös arkkipiispa Kari Mäkinen.