Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uusi jä­te­huol­to­la­ki mittaa kan­sa­lais­ten si­vis­tys­ta­soa

EU-direktiivien määräämä jätehuoltolaki tiukkenee vuoden 2023 alusta. Laki sisältää tiukkenevia säädöksiä maamme asukkaille. Tiedämmekö mistä on kysymys?

Lain tavoitteena on parantaa jätteen kierrätysastetta. Mutta mitä tarkoittavat esimerkiksi kierrätettävät POP-, SUP- tai SER-jätteet. Mihin esimerkiksi nämä jätteet kerätään ja miten ne kierrätetään? Missä sijaitsee jätteen keräyspisteet? Uutta opiskeltavaa riittää taas kaikille.

Voimaantuleva laki tuo uusia vastuita meille jätteentuottajalle, ja samalla myös valitettavasti uusia kustannuksia. Jätehuollosta on tullut kovaa ja kannattavaa liiketoimintaa. Kotitaloudet ovat nyt jo kustannusten hurjan nousun vuoksi ongelmissa, asuminen on muuttunut tuskaisen kalliiksi. Uudet direktiivit ajavat tärkeää asiaa, mutta eivät ota huomioon kotitalouksien jo olevan tässä kustannuspaineessa kriisissä.

"Jätehuollosta on tullut kovaa ja kannattavaa liiketoimintaa."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.