Tilaajille

Uu­ni­pe­ru­na on tuttu herkku, mutta ek­soot­ti­sil­la täyt­teil­lä saat siihen aivan uu­den­lais­ta ins­pi­raa­tio­ta – Näin tar­joi­let sen in­ti­la­lai­seen, ja­pa­ni­lai­seen tai tans­ka­lai­seen tyyliin

Unohda folioon kääriminen, sillä paras uuniperuna syntyy suolapedillä. Nappaa tästä herkulliset täytteet, jotka hakevat inspiraatiota maailmalta.

Unohda folioon kääriminen, sillä paras uuniperuna syntyy suolapedillä. Nappaa tästä herkulliset täytteet, jotka hakevat inspiraatiota maailmalta. Intialaisessa täytteessä maistuvat masala-pavut, japanilaiseen täytteeseen upotetaan norilevyjä ja mirin-kastiketta. Tanskalainen uuniperuna lainaa täytteensä tietenkin smörrebrödistä.

Suolapedillä valmistettu peruna on päältä ihanan rapea ja sisältä pehmeä. Vuoan pohjalle levitetty kerros karkeaa suolaa johtaa lämpöä tasaisesti perunaan ja antaa samalla hivenen makua.

Peruna kannattaa pestä erityisen hyvin, sillä tästä potusta haluaa pistellä kuoretkin poskeensa. Kypsentäminen onnistuu myös ilman suolapetiä pelkällä uunipellillä.