Mainos

Uu­dis­tu­va Oulun Idea­park kä­vi­jä­en­nä­tyk­seen – tuorein tulokas on tans­ka­lai­nen Normal

Oulun Ideaparkilla on takanaan vilkkaat ajat: viime vuonna kauppakeskuksessa vieraili lähes 4,2 miljoonaa kävijää, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kesäkuun alussa toimijoiden joukkoon saadaan päivittäistavaraketju Normal. Positiivista kehitystä siivittää uusi omistaja: kauppakeskuksen viime marraskuussa ostanut kotimainen UB Pohjoismaalaiset Liikekiinteistöt -rahasto aikoo kiinnittää huomiota erityisesti vastuullisuuteen.

Uudet toimijat, monipuolinen liikevalikoima sekä kiinnostavat tapahtumat ja markkinointiponnistukset houkuttelivat Oulun Ideaparkiin viime vuonna ennätykselliset yli neljä miljoonaa kävijää.
Uudet toimijat, monipuolinen liikevalikoima sekä kiinnostavat tapahtumat ja markkinointiponnistukset houkuttelivat Oulun Ideaparkiin viime vuonna ennätykselliset yli neljä miljoonaa kävijää.

Oulun Ideapark kuuluu kiistatta korona-ajan voittajiin toimialallaan. Parin viime vuoden aikana kauppakeskukseen on tullut yli kymmenen uutta toimijaa, eikä tyhjiä liikeneliöitä juurikaan ole. Monet uusista toimijoista olivat asiakkaiden suuresti toivomia, kuten New Yorker, Espresso House ja Leluaitta. Lisäksi palvelutarjonta on parantunut, kun tiloihin on saatu muun muassa Oulun kaupungin hyvinvointipiste, Pohjois-Suomen suurin pakettipiste Postin Oma-kioski sekä Pakettipisteen automaatti.

Normaaleja tuotteita epänormaalein hinnoin

Tanskalaisen Normal-päivittäistavaraketjun liike täydentää kauppakeskuksen valikoimaa 2. kesäkuuta alkaen. Normalin yli 4 000 tuotteen valikoima pitää sisällään muun muassa ihonhoito- ja hygieniatuotteita, snackseja, meikkejä ja puhdistusaineita. Ideaparkin liike on ensimmäinen Oulun alueella, ja myymäläverkosto laajenee vauhdilla koko Suomessa.

”Tarjoamme tunnettuja ja uusia brändejä pysyvästi alhaiseen hintaan. Olemme saaneet paljon pyyntöjä tulla Ouluun, ja on mahtavaa avata liike meille täysin uudessa kaupungissa. Meillä on perinteenä hauskat avajaispäivät, eikä Oulun Ideaparkissa tehdä tässä poikkeusta”, lupaa Normalin maajohtaja Lasse Lauridsen.

Katse toiminnan vastuullisuudessa

Oulun Ideapark vaihtoi omistajaa viime marraskuussa, kun United Bankersin Erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt hankki sen omistukseensa. Kiinteistö on rahaston historian suurin yksittäinen hankinta ja sopii erinomaisesti sen sijoitusstrategiaan. Vaikka kohde on laadukas ja hyvässä kunnossa, aiotaan sitä kehittää vastuullisuuden, erityisesti ympäristöasioiden, näkökulmasta. Rahaston salkunhoitaja Jaakko Onali kertoo, että esimerkiksi kauppakeskuksen energiatehokkuuteen tullaan investoimaan merkittävästi.

”Liiketilakohteet kuuluvat korona-ajan suurimpiin kärsijöihin, ja hieman kärjistäen voi sanoa pandemian auttaneen tunnistamaan ne, joilla on mahdollisuus menestyä myös tulevaisuudessa. Oulun Ideapark kuuluu ehdottomasti tähän joukkoon”, lisää Onali.

Yksi kauppakeskuksen vetovoimatekijöistä on saavutettavuus: kaikki monipuoliset liikkeet ja palvelut sijaitsevat katutasossa, maksuttomien pysäköintipaikkojen äärellä. Tyhjiä liiketiloja Ideaparkissa ei juurikaan ole.
Yksi kauppakeskuksen vetovoimatekijöistä on saavutettavuus: kaikki monipuoliset liikkeet ja palvelut sijaitsevat katutasossa, maksuttomien pysäköintipaikkojen äärellä. Tyhjiä liiketiloja Ideaparkissa ei juurikaan ole.

Uudet toimijat, monipuolinen liikevalikoima ja kiinnostavat markkinointiponnistukset siivittivät viime vuonna keskuksen lähes 4,2 miljoonan kävijän ennätykseen.

”Olemme selkeästi onnistuneet kehittämään keskusta ja liikemixiä asiakkaita kiinnostavaan suuntaan. Tätä kehitystä haluamme jatkaa ja juuri nyt iloitsemme erityisesti Normalin liittymisestä joukkoomme, kertoo kauppakeskuspäällikkö Aliisa Alahäivälä.

Kauppakeskuksen johtamisesta, markkinoinnista ja ylläpidosta vastaa jatkossakin Colliers ja liiketilojen vuokrauksesta puolestaan Avant Capital Partners Oy, joka on ollut kohteen kehittämisessä mukana nyt jo lähes kuusi vuotta.

Seuraa Oulun Ideaparkia somessa, saat tiedot tapahtumista ja kampanjoista ensimmäisten joukossa!

Ideapark Oulu