Uudet tuulet pu­hal­ta­vat tyt­tö­kou­lus­sa kieh­to­vas­sa es­pan­ja­lais­sar­jas­sa, jossa räväkkä opet­ta­ja­tar joutuu kol­le­goi­den­sa sil­mä­ti­kuk­si

Espanjalainen 1920-luvun tyttökouluun sijoittuva sarja on ollut menestys.


Espanjalaiseen tyttökouluun saapuu uusi, räväkkä opettaja Teresa (Patricia López Arnaiz), jonka menneisyys kätkee salaisuuden.
Espanjalaiseen tyttökouluun saapuu uusi, räväkkä opettaja Teresa (Patricia López Arnaiz), jonka menneisyys kätkee salaisuuden.
Kuva: RTVE

La otra mirada, Toinen katse

*** Espanjalainen 1920-luvun tyttökouluun sijoittuva sarja on ollut menestys. Sen toinen tuotantokausi alkaa kesäkuussa, mutta sitä ennen nähdään ensimmäinen kausi vuodelta 2018 uusintana Ylellä.

Teresa viettää iloista iltaa Lissabonissa, kunnes juhlissa tapahtuu kuolemantapaus. Onko hänellä jotain osaa siinä?

Jotain salamyhkäisyyttä maailmaa kiertäneen levottoman sielun menneisyydessä on.

Onnistumisia ja romantiikkaa

Teresa muuttaa Sevillaan ja saa paikan opettajana tyttökoulussa. Perinteitä kunnioittavassa sisäoppilaitoksessa alkavat puhaltaa uudet tuulet, kun Teresa saapuu sinne housuasuineen ja moderneine ajatuksineen. Koulussa on aloittanut myös uusi nuori rehtori Manuela.

Räväkkä opettajatar joutuu väistämättä vanhakantaisempien kollegojen hampaisiin, mutta oppilaisiin Teresa onnistuu luomaan hyvät suhteet. Emansipaation henki on vahva, kun Teresa opettaa nuoria naisia ajattelemaan omilla aivoillaan.

Kauniissa miljöissä kuvattu sarja on oikein viehättävä. Nuorten onnistumisia, romantiikkaa ja Teresan mysteeriä voisi alkaa seurata pidempäänkin.

Espanjan kieltä on hauska kuunnella vaihteeksi. Kielen harrastajat ilahtuvat, että sarjaa voi halutessaan seurata myös espanjaksi tekstitettynä.

Ennakkotietojen mukaan uusi toinen kausi kertoo, mitä vakaviin hankaluuksiin ja vankilaankin joutuneelle tulisieluiselle Teresalle kuuluu nelisen kuukautta myöhemmin.

Yle Teema & Fem klo 20.00