Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Luitko jo tämän: Po­lii­si­par­tio törmäsi ja­lan­kul­ki­jaan suo­ja­tiel­lä, jonka vaa­ral­li­suus to­det­tiin jo vuosia sitten

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Uudet näyt­teet: Oulun ui­ma­ve­det läm­pi­miä ja laa­dul­taan hyvässä kun­nos­sa

Lämmin kesäkuu täytti uimarannat heti alkukesästä.
Lämmin kesäkuu täytti uimarannat heti alkukesästä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun seudun EU-uimarantojen vedet ovat laadultaan hyvässä kunnossa. Oulun seudun ympäristötoimi kertoo tiedotteessa ottaneensa uimavesinäytteet yhdeksältä rannalta 29. kesäkuuta. 

Tutkitut rannat ovat Oulun Lämsänjärvi, Nallikari, Tuira, Valkiaisjärvi, Jäälin monttu ja Papinjärvi sekä Kempeleen Kalliomonttu, Limingan Rantakylä ja Lumijoen Viinavuori.

Kaikkien tutkittujen uimavesien indikaattoribakteerien pitoisuudet täyttivät laatuvaatimukset. Tutkittuja bakteereja olivat E.coli ja suolistoperäiset enterokokit.

Rannoilla ei havaittu sinilevää. EU-uimarantojen lisäksi levätilanne tutkittiin Kuivasjärvellä ja Pyykösjärvellä, eikä niissäkään havaittu sinilevää.

Uimavedet ovat nyt lämpimiä. Tutkituista rannoista ainoastaan Nallikarissa lämpötila (18 astetta) jäi alle 20 asteen. Korkeimpia 23 asteen vesilämpötiloja mitattiin Lämsänjärvellä sekä Rantakylän ja Viinavuoren rannoilla.