Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uuden asuin­ta­lon hal­li­tus voi vaihtaa isän­nöit­si­jän – isän­nöit­si­jän tehtävä on toimia kai­kis­sa olo­suh­teis­sa ta­lo­yh­tiön edun mu­kai­ses­ti ja hal­li­tuk­sen oikeana kätenä

Kävin uudiskohteen asuntoesittelyssä. Pistäydyn niissä jonkin verran jo ihan työni vuoksi, pysyäkseni ajan tasalla mitä Oulun taloyhtiömaailmassa tapahtuu.

Komea rakennus ja ihana asunto. Hississä juttelin grynderin edustajan kanssa. Kysyin joko isännöitsijä on valittu, kohde ei siis ole vielä valmis. Isännöintitoimisto oli jo valittu ja nimenkin sain kuulla.

Edustaja informoi samalla asiallisesti, että asukashallituksella on luovutuksen jälkeen mahdollisuus valita itse isännöitsijä niin halutessaan. Olin kommentista hämmästynyt, positiivisella tavalla.

Uudiskohteen isännöitsijän valitsee rakennusaikana grynderi. Isännöitsijän työ alkaa aikalailla nollasta, perustettu uusi asunto-osakeyhtiö, rakentuva rakennus, osakkeen ostajien oikeussuojakeinot sekä lopuksi valmis rakennus uusine osakkaineen ja asukkaineen.

Vakiintunut toimintakulttuuri puuttuu ja tilannetta eivät helpota monimutkaiset hallinnanjako-, yhteiskäyttö- ja rasitesopimukset eivätkä liian alhaiseksi määritellyt hoitovastikkeet sekä rakennustyön virheet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.