Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

USA:n tie­dus­te­lu­ra­port­ti: Sau­di-Ara­bian kruu­nun­prins­si hy­väk­syi toi­mit­ta­ja Jamal Khas­hog­gin murhan

Washington

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman antoi hyväksyntänsä operaatiolle, jossa toimittaja Jamal Khashoggi murhattiin kertoo Yhdysvaltojen tiedusteluraportti. Sen mukaan hän koki Khashoggin uhaksi kuningaskunnalle. Raportin mukaan Khashoggi oli tarkoitus joko tappaa tai siepata.

– Vuodesta 2017 lähtien kruununprinssi on hallinnut täysin kuningaskunnan turvallisuus- ja tiedusteluoperaatioita, minkä vuoksi on erittäin epätodennäköistä, että saudiviranomaiset olisivat toteuttaneet tämän luontoisen operaation ilman kruununprinssin hyväksyntää, raportissa kirjoitetaan.

Saudien 15 miehen iskujoukko tappoi Khashoggin Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa vuonna 2018 ja hävitti tämän ruumiin. Raportin mukaan on epäselvää, tiesikö joukko operaation päättyvän Khashoggin tappamiseen. Khashoggi oli houkuteltu konsulaattiin täyttämään papereita, joita hän tarvitsi avioliiton solmimiseen.

Khashoggi oli Yhdysvalloissa asunut toimittaja, joka arvosteli kotimaansa Saudi-Arabian hallintoa. Hän kirjoitti muun muassa Washington Postiin.