Terveydenhoito: THL:n ra­port­ti: Pohteen väestö on monin tavoin on­gel­mal­li­nen

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Luitko jo tämän: Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

USA puo­lus­ti oh­jus­suun­ni­tel­maan­sa Ve­nä­jäl­le

Moskova Yhdysvallat pyrki jälleen torstaina vakuuttamaan Venäjälle, ettei sen ohjussuunnitelma uhkaa Venäjän turvallisuusetuja.

Moskova Yhdysvallat pyrki jälleen torstaina vakuuttamaan Venäjälle, ettei sen ohjussuunnitelma uhkaa Venäjän turvallisuusetuja. Venäjä on arvostellut ankarasti amerikkalaissuunnitelmaa sijoittaa maanalainen ohjussiilo Puolaan ja tutkajärjestelmä Tshekkiin.

- (Ohjuskilpi) on suunnattu pääasiallisesti Pohjois-Koreaa ja Irania vastaan, Yhdysvaltain presidentin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Stephen Hadley sanoi Moskovassa. Hän viittasi molempien maiden hankkeisiin kehittää ballistisia ohjuksia ja ydinasetta.

Hänestä Venäjän uhkaus vetäytyä keskipitkän matkan ohjuksien koskevasta INF-aseriisuntasopimuksesta ei ole "aiheellinen". Venäjä on väläyttänyt 1980-luvulla solmitun INF-sopimuksen romuttamista yhtenä vastavetona Yhdysvaltain ohjussuunnitelmiin.

Strategisten joukkojen komentaja Nikolai Solovtsov on sanonut myös, että Venäjä saattaisi suunnata ohjuksiaan amerikkalaisiin ohjuskohteisiin Itä-Euroopassa.

Hadleyn ja hänen venäläiskollegansa Igor Ivanovin sovittelevia puheenvuoroja seurasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin puhe, jossa hän näytti jälleen piikittelevän Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa.

- Olemme kohdanneet vaarallista kansainväliseen oikeuteen kohdistuvaa halveksuntaa, kunnianhimoa käyttää sotilaallista voimaa henkilökohtaisten etujen saavuttamiseksi, Putin sanoi puheessaan Isänmaan puolustajien päivän aattona uutistoimisto Interfaxin mukaan.