Yleisön kentälle ryntäämisestä voi seurata rangaistus – pahimmassa tapauksessa voitto voidaan kääntää 0-3 tappioksi

Tässä ei vielä rynnätty, mutta ottelun päätyttyä yleisö ryntäsi joukolla kentälle. Se ei ole UEFA:n sääntöjen mukaan sallittua.
Urheilu 15.11.2019 21:26
Ilari Tapio

Ilta-Sanomat varoitti yleisöryntäyksestä ennen ottelua. Se saattaa pilata ilon.

Kuten etukäteen pelättiin, Töölön stadionin yleisö pääsi ryntäämään kentälle Huuhkajien historiallisen voiton jälkeen. Se on jyrkästi kielletty. Tästä on Euroopan jalkapalloliiton Uefan alaisessa ottelussa äärimmäisen tiukat säännöt.

Asiasta kertoi Ilta-Sanomat verkkosivuillaan perjantaiaamuna. 

Lehden mukaan kannattajien reaktiot herättivät etukäteen suurta huolta Suomen Palloliitossa. Pahimpana skenaariona mainittiin tilanne, jossa katsojat ryntäävät ottelun jälkeen kentälle, ja alkaa niin paha mellakka, että Suomen voitto voidaan rangaistuksena kääntää 0–3-tappioksi.

Stadionilla ei alkanut mellakka, mutta niin sanottu pitch invasion siellä nähtiin.

Tavallisimmin Uefa Ilta-Sanomien mukaan rankaisee liittoa sakoilla ja joskus rajoittamalla katsojien pääsyä seuraaviin otteluihin.

– Uefa voisi määrätä, ettei Suomen kannattajilla ole asiaa Suomen seuraaviin virallisiin otteluihin. Jos kentälle ryntäämisiä tapahtuu, pitäisin todennäköisenä, että minimissään jokin osa katsomosta määrätään pidettäväksi suljettuna seuraavassa ottelussa, palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande totesi Ilta-Sanomille.

Uefan asettama sakko voi maksimissaan olla satatuhatta euroa. Palloliitto toivoo selviävänsä perjantain huumasta ilman mitään sanktioita, mutta pahinkin – jopa pistemenetys tai voiton kääntyminen tappioksi – on mahdollinen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (115)

Tulos jää voimaan, sitä ei olisii tarviinut spekuloida sekuntiakaan. Fakta on, että alkupotkun ja loppuvihellyksen välissä otteulun kulkuun ei ole vaikuttanut mikään ulkopuolinen tekijä, ja näin.

Ottelun jälkeisistä tapahtumista voi tulla rahallisia ja muita seuraavan pelin järjestyistelyihin velvoittavia seuraamuksia, mutta ne maallista sorttia vain. Ja tuskin tässä urheiluhistoriamme merkkipaalun tapahtuvan vilpittömästä iloitsemisesta raskasta laskua tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

säännöt on sääntöjä ja Huuhkajien ottelutapahtumassa niitä rikottiin, olisi ihan oikein jos huuhkajille määrättäisiin rangaistukseksi 0-3 tappio kun ottelutapahtuman sääntöjä ei noudatettu , kyllä fanienkin pitäisi tämä asia tietää ja ymmärtää, säännöt on luotu kansainvälisesti ja niiden tarkoituksena on taata pelaajien turvallisuus, juhlia ehtii tapahtuman jälkeenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopas on Uefa huono häviäjä. Mitä väliä sillä on mitä pelin _Jälkeen_ tapahtuu. Jotenkin vielä voisi häviäjien ulinaa ymmärtää jos katsomo menisi kentälle kesken pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein - tuollaisesta ryntäilystä väärille alueilla pitäisikin saada aina tuntuvat seuraamukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme asenne täällä palstalla asia kun asia negatiivisella sävyllä natistaan,mikään ei ole ikinä hyvin.
Minä minä minä aina oikeassa ja minun tekemiset ja harrastukset ainoat oikeat asiat.
Jos joku on hyvä natiseen niin täältä löytyy niitä...jokainen on hyvä jossain ja täällä niitä hyviä on paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joitakin harmittaa kaikki, mistä joku toinen on onnellinen. Vaikka se ei vaikuta niiden onnettomuuteen mitenkään. Parhaassa tapauksessa muiden onni parantaan niidenkin hyvinvointia, kun pöljät jp-fanit tms. törsää rahojaan ja maksaa enemmän alv-, ym. veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ns. fanit ovat samalla suurimpia yhteiskunnan tukien saajia, joten kenenkähän onnellisuudesta tässä on kyse veronmaksajien kustannuksella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mahdat puhua? Jos fanit ostaa omalla rahallaan, tuli se mistä tahansa, lippunsa, miten se veronmaksajien kustannuksiin vaikuttaa? Ja eiköhän ne ensimmäkseen ole ihan työssäkäyviä normikansalaisia, kuten esim. tasavallan presidentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä olisi syytä jättää tukematta moukkaurheilua, purkaa kentät pois ja rakentaa edullisia yksiöitä ja kaksioita entisille kentille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisivat sitten kyseiset ihmisetkin tehdä jotain hyödyllistä, sen sijaan, että muutamat juoksevat pallon perässä ja loput katselevat sitä juoksemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja luultavasti sinulle vielä yhteiskunnan varoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta. Suomiko nyt suurvalta jalkapallossa? Hohoijakkaa sentään! Nämäkin fanit voisivat alkaa miettiä, että mitä tekevät omalle elämälleen, eikä juosta muiden perässä. No, jokaisella on juhlansa ja tasonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hu hu kaksi potkupalli joukkuetta pelasi,Mistä tämä häly mahtaa johtua,onko voitettu joku mestaruus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä juhlimista siinä on, että on saatu pelkkä osallistumisoikeus
EM - kisoihin ? En ymmärrä.
Sieltä tullaan ensimmäisellä maitoju -
nalla takaisin häntä koipien välissä
ja sitten ollaan hyvin nöyrää poi -
kaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulos 0-3 tappioksi,,, kaikkien aikojen huonoin jalkapallomaa ei vielä ole valmis em kisoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi voitti jalkapallon suurmaan eli Liechtensteinin. Todella upeeata, hienoa ja ennenkuulumatonta. Saksa ja Brasilia ovat pelkkiä suupaloja meidän huuhkaja-pojille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomihan pääsi kisoihin myös vaikka Liechtenstein tuomittaisiin voittajaksi, joten Uefa voisi tuomita suomalaiset katsojat pois kisakatsomoista itse EM-kisoista, sillä nehän tässä tekivät virheen eivät pelaajat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta Suomi ja huuhkajat ovat kuitenkin voittanut Liechtenstein, tämän jalkapallon mahtimaan, eikä se muuksi muutu. Suomi voitti, pulinat pois ja torilla tavataan vai joko siellä tavattiin. EM-kisoissa on ihan sama vaikka vastaan tulisi Saksa, Brasilia tai vaikkapa Vatikaani, niin Suomi voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (115)

Uutisvirta

16:35
Puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero tuskin johtaa Antti Rinteen seuraajan valintaa – "Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla"
15:10
Siilien elinolot kapenevat – samaan aikaan vapaaehtoisten auttajien määrä on kuitenkin lisääntynyt
13:27
Poliisi: Rovaniemellä kadonnut 75-vuotias mies on löytynyt
12:56
Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin Torniossa – törkeän lukemat puhaltanut kertoi juoneensa "muutaman lonkeron"
12:36
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
11:42
Nainen pa­hoin­pi­del­tiin yk­si­tyis­asun­nos­sa Ke­min­maas­sa – uhrin mukaan häntä lyö­tiin, pot­kit­tiin ja re­vit­tiin hiuk­sis­ta
11:40
Mies hyök­kä­si autossa is­tu­neen tun­te­mat­to­man miehen kimp­puun Ter­vo­las­sa
64
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
48
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
32
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
31
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
19
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
13
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
12
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image