Yleisön kentälle ryntäämisestä voi seurata rangaistus – pahimmassa tapauksessa voitto voidaan kääntää 0-3 tappioksi

Tässä ei vielä rynnätty, mutta ottelun päätyttyä yleisö ryntäsi joukolla kentälle. Se ei ole UEFA:n sääntöjen mukaan sallittua.
Urheilu 15.11.2019 21:26
Ilari Tapio

Ilta-Sanomat varoitti yleisöryntäyksestä ennen ottelua. Se saattaa pilata ilon.

Kuten etukäteen pelättiin, Töölön stadionin yleisö pääsi ryntäämään kentälle Huuhkajien historiallisen voiton jälkeen. Se on jyrkästi kielletty. Tästä on Euroopan jalkapalloliiton Uefan alaisessa ottelussa äärimmäisen tiukat säännöt.

Asiasta kertoi Ilta-Sanomat verkkosivuillaan perjantaiaamuna. 

Lehden mukaan kannattajien reaktiot herättivät etukäteen suurta huolta Suomen Palloliitossa. Pahimpana skenaariona mainittiin tilanne, jossa katsojat ryntäävät ottelun jälkeen kentälle, ja alkaa niin paha mellakka, että Suomen voitto voidaan rangaistuksena kääntää 0–3-tappioksi.

Stadionilla ei alkanut mellakka, mutta niin sanottu pitch invasion siellä nähtiin.

Tavallisimmin Uefa Ilta-Sanomien mukaan rankaisee liittoa sakoilla ja joskus rajoittamalla katsojien pääsyä seuraaviin otteluihin.

– Uefa voisi määrätä, ettei Suomen kannattajilla ole asiaa Suomen seuraaviin virallisiin otteluihin. Jos kentälle ryntäämisiä tapahtuu, pitäisin todennäköisenä, että minimissään jokin osa katsomosta määrätään pidettäväksi suljettuna seuraavassa ottelussa, palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande totesi Ilta-Sanomille.

Uefan asettama sakko voi maksimissaan olla satatuhatta euroa. Palloliitto toivoo selviävänsä perjantain huumasta ilman mitään sanktioita, mutta pahinkin – jopa pistemenetys tai voiton kääntyminen tappioksi – on mahdollinen.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (115)

Tulos jää voimaan, sitä ei olisii tarviinut spekuloida sekuntiakaan. Fakta on, että alkupotkun ja loppuvihellyksen välissä otteulun kulkuun ei ole vaikuttanut mikään ulkopuolinen tekijä, ja näin.

Ottelun jälkeisistä tapahtumista voi tulla rahallisia ja muita seuraavan pelin järjestyistelyihin velvoittavia seuraamuksia, mutta ne maallista sorttia vain. Ja tuskin tässä urheiluhistoriamme merkkipaalun tapahtuvan vilpittömästä iloitsemisesta raskasta laskua tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

säännöt on sääntöjä ja Huuhkajien ottelutapahtumassa niitä rikottiin, olisi ihan oikein jos huuhkajille määrättäisiin rangaistukseksi 0-3 tappio kun ottelutapahtuman sääntöjä ei noudatettu , kyllä fanienkin pitäisi tämä asia tietää ja ymmärtää, säännöt on luotu kansainvälisesti ja niiden tarkoituksena on taata pelaajien turvallisuus, juhlia ehtii tapahtuman jälkeenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopas on Uefa huono häviäjä. Mitä väliä sillä on mitä pelin _Jälkeen_ tapahtuu. Jotenkin vielä voisi häviäjien ulinaa ymmärtää jos katsomo menisi kentälle kesken pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein - tuollaisesta ryntäilystä väärille alueilla pitäisikin saada aina tuntuvat seuraamukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme asenne täällä palstalla asia kun asia negatiivisella sävyllä natistaan,mikään ei ole ikinä hyvin.
Minä minä minä aina oikeassa ja minun tekemiset ja harrastukset ainoat oikeat asiat.
Jos joku on hyvä natiseen niin täältä löytyy niitä...jokainen on hyvä jossain ja täällä niitä hyviä on paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joitakin harmittaa kaikki, mistä joku toinen on onnellinen. Vaikka se ei vaikuta niiden onnettomuuteen mitenkään. Parhaassa tapauksessa muiden onni parantaan niidenkin hyvinvointia, kun pöljät jp-fanit tms. törsää rahojaan ja maksaa enemmän alv-, ym. veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ns. fanit ovat samalla suurimpia yhteiskunnan tukien saajia, joten kenenkähän onnellisuudesta tässä on kyse veronmaksajien kustannuksella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mahdat puhua? Jos fanit ostaa omalla rahallaan, tuli se mistä tahansa, lippunsa, miten se veronmaksajien kustannuksiin vaikuttaa? Ja eiköhän ne ensimmäkseen ole ihan työssäkäyviä normikansalaisia, kuten esim. tasavallan presidentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä olisi syytä jättää tukematta moukkaurheilua, purkaa kentät pois ja rakentaa edullisia yksiöitä ja kaksioita entisille kentille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisivat sitten kyseiset ihmisetkin tehdä jotain hyödyllistä, sen sijaan, että muutamat juoksevat pallon perässä ja loput katselevat sitä juoksemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja luultavasti sinulle vielä yhteiskunnan varoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta. Suomiko nyt suurvalta jalkapallossa? Hohoijakkaa sentään! Nämäkin fanit voisivat alkaa miettiä, että mitä tekevät omalle elämälleen, eikä juosta muiden perässä. No, jokaisella on juhlansa ja tasonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hu hu kaksi potkupalli joukkuetta pelasi,Mistä tämä häly mahtaa johtua,onko voitettu joku mestaruus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä juhlimista siinä on, että on saatu pelkkä osallistumisoikeus
EM - kisoihin ? En ymmärrä.
Sieltä tullaan ensimmäisellä maitoju -
nalla takaisin häntä koipien välissä
ja sitten ollaan hyvin nöyrää poi -
kaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulos 0-3 tappioksi,,, kaikkien aikojen huonoin jalkapallomaa ei vielä ole valmis em kisoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi voitti jalkapallon suurmaan eli Liechtensteinin. Todella upeeata, hienoa ja ennenkuulumatonta. Saksa ja Brasilia ovat pelkkiä suupaloja meidän huuhkaja-pojille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomihan pääsi kisoihin myös vaikka Liechtenstein tuomittaisiin voittajaksi, joten Uefa voisi tuomita suomalaiset katsojat pois kisakatsomoista itse EM-kisoista, sillä nehän tässä tekivät virheen eivät pelaajat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta Suomi ja huuhkajat ovat kuitenkin voittanut Liechtenstein, tämän jalkapallon mahtimaan, eikä se muuksi muutu. Suomi voitti, pulinat pois ja torilla tavataan vai joko siellä tavattiin. EM-kisoissa on ihan sama vaikka vastaan tulisi Saksa, Brasilia tai vaikkapa Vatikaani, niin Suomi voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (115)

Uutisvirta

17:25
Kirjaston käyttö jatkuu virtuaalisesti – Verkossa saa tietoa ja viihdettä ilmaiseksi jo laajan kirjon Tilaajille
17:21
Ennuste muuttui: koronavirusepidemian arvioidaan olevan Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
16:07
Syyttäjä haki kovempaa tuomiota kuorma-autoa ajaneelle rattijuopolle – Vetosi rangaistusjärjestelmän uskottavuuteen Tilaajille
16:00
Yrittäjät eivät elä silkasta sympatiasta, vaan tarvitsevat asiakkaita tuomaan liikevaihtoa Kaupallinen yhteistyö
15:52
Boris Johnson on tehohoidossa ja saa happihoitoa koronaviruksen takia – ulkoministeri Dominic Raab siirtyi Britannian johtoon
15:41
Koronakuolemia tuli seitsemän lisää, menehtyneitä nykytiedon mukaan 34, raportoinnissa viivettä – tartunnoista reilusti yli puolet Uudellamaalla
15:15
Ensimmäinen lasti HVK:n Kiinasta tilaamia suojavälineitä laskeutui Helsinki-Vantaalle – Finnairin kone toi 2 miljoonaa maskia ja 230 000 hengityssuojainta
86
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
46
Suomen Pankilta madonluvut: Koronavirustoimet voivat lohkaista Suomen taloudesta jopa 13 prosenttia, työttömyys jopa 11 prosenttiin
35
Hallitus tiukentaa rajaliikennettä Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä, rajoitukset koskevat myös laivojen henkilöliikennettä – Katso tallenne tästä
33
Tiistaiaamun tiedot: Tartuntoja todettu Suomessa nyt 2 308, varmistettu määrä nousi 132:lla – Oulussa nyt 70 tapausta, sairaanhoitopiirissä 85
27
Länsimaissa takki kääntyy ja kasvot peittyvät – miksi saksalainen suojaa kasvonsa, mutta suomalainen ei?
21
Koronapotilaiden määrä OYSissa kasvaa: Tiistaiaamuna hoidossa oli yhteensä 11 henkilöä, seitsemän tehohoidossa
19
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

sulla on varmaan joku järkevä perustelu tuommoselle verolle siitähän kärsii köyhät tuunarit ensimmäisenä esim minä nosta... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image