Lontoo 2012

Ruuskanen räväytti kei­häsp­rons­sia, kultaa jymy-yllättäjälle

Antti Ruuskanen otti ilon irti pronssimitalista. KUVA: Jarmo Kontiainen
Lontoo 2012 11.8.2012 20:58 | Päivitetty 11.8.2012 22:58
Kaleva, STT

Olympiapronssin kiskaissut Antti Ruuskanen lunasti Lontoon olympiastadionilla niitä lupauksia, joita hänen liitetty jo vuosia.

Ruuskasen viidennen kierroksen kiskaisu 84,12 riitti mitaliin yllätyksellisessä kilpailussa, jossa suosikit epäonnistuivat ja olympiavoittajaksi nousi todellinen jymy-yllättäjä. Trinidadilainen Keshorn Walcott vei voiton maansa ennätyksellä 84,58.

Ruuskanen heitti finaalissa kolmesti yli 81 metriä ennen kuin sai viidennellä heitollaan tekniikan kutakuinkin kohdalleen, ja keihäs lensi 84,12.

Viidennen kierroksen heitto nosti Ruuskasen kilpailussa kolmanneksi. Pielavetisen kuudes heitto jäi kuitenkin matalaksi, ja hän joutui odottelemaan kierroksen kuutta viimeistä heittoa ennen kuin sijoitus varmistui. Kukaan ei kuitenkaan noussut ohi.

Ruuskanen, 28, oli vuoden 2009 MM-kisoissa kuudes ja finaalissa myös viime vuonna, mutta uran ainoat arvokisamitalit ennen Lontoon pronssia olivat 22-vuotiaiden EM-hopea vuodelta 2005 ja 19-vuotiaiden EM-pronssi vuodelta 2003.

Tero Pitkämäen haaveet Pekingin olympiakisojen mitalin uusimisesta eivät toteutuneet. Hän jäi viidenneksi tuloksella 82,68.

Helsingin EM-kisojen pronssi jäi Ari Mannion kuluvan kauden parhaaksi arvokisasaavutukseksi. Olympiafinaalissa heittoon ei löytynyt sellaista terää, jota lehtimäkeläinen odotti. Hänen parhaakseen jäi 78,60, joka toi yhdennentoista sijan.

Mannion keihäs ei lentänyt

Mannion paras tulos syntyi ensimmäisellä heitolla. Toinen kantoi reilut 77 metriä. Kolmanteen Mannio pisti rajusti ruutia, mutta heitto hajosi teknisesti, ja mies saattoi vain pudistella päätään pettyneenä. Todellinen kunto jäi olympiafinaalissa näkemättä.

Keihäsfinaalin ylivoimainen voittajasuosikki tshekki Vítezslav Vesely ei saanut heittoaan kulkemaan ja jäi 83,34:ään, joka toi neljännen sijan.

Yhtä vaisu oli toinen suursuosikki, kaksi edellistä olympiakultaa voittanut Andreas Thorkilsen. Hänen parhaansa kantoi 82,63, joka riitti kuudenteen sijaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos mukana olisi ollut SUOMALAINEN nuorten maailmanmestaruuskilpailujen voittaja niin varmasti olisi häneltä odotettu hyvää sijoitusta elleipä jopa voittoa, miksei sitten samaa voi odottaa Keshornilta? Miten voi olla että kaveri joka on pärjännyt jo noinkin hyvin oli täysin outo sekä selostajille että kilpakumppaneille? Mutta, paljon onnnea silti Antille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Ruuskanen!! Oot ihana! <3 Ja todellakin olet mitalisi ansainnut! Tästä on hyvä jatkaa uraa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Antille! Mutta kyllä miesten keihään taso on mennyt surkeaksi, jos kerran, pari kesässä joku saa hirmumyötätuulen avulla 90 metriä. Zelezny heitti samalla keihäsmallilla melkein 100 metriä - olisko miehissä sittenkin eroa? Surkean näköistä kun keihäs tikkaa 75-80 metriin, pitäiskö IAAF:n muuttaa miesten keihästä etes vähäsen? Ja miksi suomalaiset heittivät tuolla Nordicin rautakangella, voittaja heitti Nemethin keihäällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko syynä olla se että tuon Zeleszyn maailmanennätyksen jälkeen (1996) on moni siihen aikaan täysin sallittu aine siirtynyt kiellettyjen listalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö voittaja käynyt talonmiehen juttusilla, kun keihäs lentikin yllättäen pitkälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkämäelle kaveri oli tuntematon. On aivan kummallista, jos ei tunne kilpakumppaneitaan. Heidän tunteminen voisi autaa ylimielisyyteen. Pitkämäen mukaan kaverilla oli "aivan hyvä tekniikka".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että pronssia tuli.

Jos ja kun kulta ei tullut suomeen oli erittäin hienoa, että se meni ns. yllättäjälle ja saatiin uusi maa keihäsmitali listoille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sillä on väliä. Mitali tuli ja se on pääasia. Taso oli mitä oli. Onnea Ruuskasen Antille!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeen kaukana ollaan ennätyksistä?Onko keihäsmalli muuttunut tuon maailmanennätyksen jälkeen?Ymmärrän kyllä tuon heittämisen taidon vaikeuden.Huippumiehet eivät onnistuneet,norjan poikaakin harmittaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Ruuskanen !! Tulihan meille mitalleja vaikkein kirkkainta . No mitä Virolaiset sanovat kun keljuilivat ettei Suomella ole ainuttakaan mitallia mutta nyt on ha haa saitte pitkän nenän. Pitkämäki oli oikeessa että mitalleja tulee. Tosiaan kiitti oikein paljoin kaikille SUOMEN osaanottajille !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansallisella tasolla näkyy olevan aika monella varaa isoon tiilitaloon. Ei huono bisnes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sille on väliä, tuoko mitallia, ovat kuitenkiin tehneet "ruumillista" työtä vuosikausia, yritä itse...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

höpöttää valheita.Suomi ei ole ollut missään vaiheessa konkurssin partaalla.Sipilä on ainoastaan saanut aikaan,köyhän ka... Lue lisää...
Älä viitsi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image