Lipolta lipsahti piste sarjanousija Simolle – oululaisten superhankinta Toni Kohonen ottaa Ykköspesistä haltuun peli kerrallaan: "Jännitystä oli itse kullakin"

Toni Kohonen pelasi sunnuntaina uransa ensimmäisen Ykköspesisottelun, jonka lopuksi pesäpallolegenda ja muut Lipon pelaajat pääsivät juhlimaan voittoa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 12.5.2019 20:18 | Päivitetty 12.5.2019 21:27
Kimmo Siira

Uusi Lippo aloitti taipaleensa miesten Ykköspesiksessä voitokkaasti, kun joukkue kukisti Raksilassa vierailleen sarjanousijan Simon Kirin jaksoin 2–1 (2–4, 7–0, 1–0).

Lipon voittojuoksun iski supervuorossa jokeri Touko Loukkola, jonka lyönnillä Toni Kohonen ehti kotiin.

Raksilan lehtereillä katseet kiinnittyivät luonnollisesti Kohoseen. 43-vuotias lajilegenda on oululaisseuran superhankinta ja yksilö, jonka läsnäolo sähköistää Ykköspesiksen kaikkialla, missä Lippo pelaa.

Katso kuvagalleria ottelusta täältä.

Sunnuntain arktisessa kelissä Lippo ja Kohonen eivät olleet vielä parhaimmillaan. Toki Kohonen löi uransa ensimmäisen Ykköspesisjuoksun ja siirteli miehiä pesien välillä tyylikkäästi, mutta kokonaisuutena esitykseen jäi paljon petrattavaa.

Lippo sai samalla hyvän muistutuksen, että pelkkä nimekäs pelaajalista ei takaa sarjassa yhtään pistettä. Kohosen johtama joukkue on jatkossakin ryhmä, jonka kaikki haluavat voittaa.

– Seura on uusi ja jännitystä oli varmasti itse kullakin. Kolmea pistettä haimme, kaksi saimme, Kohonen kiteytti.

– Keli oli kyllä niin raaka, että en muista tällaista aiemmilta vuosilta. Hyvä, että pystyssä pysyin tässä tuulessa.

Kokeneiden Kohosen, Eino Järvelän ja Tapani Pirin muodostama Lipon etukenttä ei anna vastustajalle ilmaisia vaihtoja.

Varmaa on, että kauden edetessä Lipon ulkokenttä tiivistyy entisestään. Sunnuntain ottelun tappiollista avausjaksoa leimasivat vielä helpot virheet.

Kohonen korosti, että hän on Oulussa auttamassa ennen kaikkea joukkuettaan ja nuoria, jotka vasta raivaavat tietään kansallispelin huipulle.

– Tänäänkin puhuimme pelin aikana paljon siitä, miten ja mihin kannattaisi lyödä. Juuri tällä tavalla haluan viedä joukkuetta eteenpäin sen sijaan, että katsoisin koko ajan, miltä omat tilastot näyttävät.

Lue lisää 13.05.2019 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Lipon peliesityksessä paljon parantamisen varaa, harkkapelit ulkokentillä puuttuivat, mutta kyllähän tuolla kokoonpanolla pitäisi tulosta tulla kauden aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eka peli on aina haasteellinen, mutta hieman enemmän osviittaa Lipon pelistä saadaan vkl tupla vieras otteluista, Pöytyä ja Tamperetta vastaan. Jos molemmista kairataan voitto niin hyvällä polulla joukkueen taso.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiallisen myönteistä suhtautumista oululaiseen pesäpalloseuraan Kalevalta (myös paperikaleva). Kiitos siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Simo on KeKin farmijoukkue, joten ei nyt mikään aivan puulaakiporukka kuitenkaan. Alussa oli tosiaan pientä lipsumista, mutta kyllä se Lipon moottori lähti käyntiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva kirjoittaa sarjanousija Simon Kiristä. Mikähän se tämä lippo vol 5 sitten on, sehän nousi muutaman sarjapykälän kun ei ole pelannut aiemmin ensimmäistäkään ottelua, missään sarjassa. Silti, ihan hyvin pelattu kun ajattelee talousalueiden eroja. Simossa n. 3000 asukasta, Oulussa reilut 200 000 asukasta. Tämän voi ajatella kumminka päin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä on lähes 600 000 asukasta ja Tampereella 230 000 asukasta ja Vimpelissä 3000 asukasta, joukkueet siellä pelaa eikä kylät. Helsinki Suomen sarjassa, Simo ja Tampere divarissa, Vimpeli Superpesis paikka lähes vakio mestari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

’Hyvin pelattu kun ajattelee talousalueen eroja’ ???

Käypäs opettamassa Vimpelissä, ettei teidän ’talousalueella’ ole mahdollisuutta menestyä kun asukkaita siellä vain 2900.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, siinähän pelasivat kaksi loppukaudesta Superin nousukamppailussa mukana olevaa joukkuetta, ei mitään puu laakeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni tullut katsomaan, mutta en halua sairastua. Hullua pelata jääkaappiolosuhteissa. Sairasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen kesä Oulussa edessä, valitettavasti tänään olin matkalla ja innolla tulen katsomaan joka peliin Tonia ja koko joukkuetta, nuoria tulevaisuuden Superpesis pelaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Simo oli positiivinen yllätys! Hyvä kesä luvassa pojille.

Eka jaksolla 3 juoksua tuli koppareiden räpylästä eikä tosiasiassa SiKi ollut muuten edes lähellä Lipon tasoa.

Numerotkin mairittelevat.

Mahtava yleisömäärä lähes arktisissa olosuhteissa. Kyllä kiva katsoa taas voittavaa pesäpalloa.

Menestyksekästä kesää Lipolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

126
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

179 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image