Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”

Ville Leskinen ei hätkähtänyt yleisön reaktiota. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 7.12.2019 20:36 | Päivitetty 7.12.2019 20:50
Janne Onnela

Kärpät ja HIFK tarjoilivat oululaisyleisölle yhden tämän kauden tapahtumarikkaimmista ja tunteita herättävimmistä ottelutapahtumista. Lähes loppuunmyydyn Raksilan iltaan kuuluivat muun muassa Ville Leskisen paluu vieraspaidassa vanhaan kotihalliinsa, yksi ulosajo ja HIFK:n kauden kolmas voitto Kärpistä. Tällä kertaa se tuli maalein 1-4. 

Alkutahdit lyötiin jo ennen kuin kiekko oli edes pudonnut jäähän. HIFK:n valinnut Leskinen sai niskaansa vihellyskonsertin jo, kun avauskentällisiä kuulutettiin jäälle. Yleisö vihelsi Leskiselle pelin aikanakin, kun jääliläinen oli kiinni kiekossa. 

 

Ensimmäisen minuutin ajan faninurkkaus lauloi Leskiselle pilkkalaulua, jonka lyhyet ja ytimekkäät sanat kuuluivat: ”Olet luopio, Ville Leskinen”. Raksilassa kävi selväksi, ettei iso osa yleisöstä sulattanut Leskisen valintaa. 

– Kuulin kyllä sen. Eihän se hyvältä tuntunut, mutta ymmärrän yleisön reaktion, Leskinen sanoi pelin jälkeen. 

Perhe oli vain osittain seuraamassa Leskisen debyyttipeliä HIFK-paidassa. Pelaajan vanhemmat olivat valinneet mökkeilyn, mutta pikkuveli löytyi Raksilan lehtereiltä. 

– Toivottavasti ei ollut HIFK:n paita päällä, Leskinen hymähti. 

Ville Leskinen kantoi Kärpissä pelatessaan kultakypärää. Se ei paljon yleisön reaktioita lieventänyt. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Tämän kauden ensimmäisessä liigapelissään Leskinen oli totutun näyttävä. Joukkoon mahtui muun muassa läpiajo, illan nopein spurtti ja syöttöpiste HIFK:n kolmanteen maaliin. 

– Vaikea peli niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen ollut yli kuukauden pois jäältä, eikä joukkueharjoituksia ollut vielä alla ollenkaan, Leskinen summasi illan. 

Pyörälä tuorein potilas sairastuvalle 

HIFK nappasi jo kauden kolmannen voittonsa Kärpistä. Neljästä pelistä oululaiset ovat voittaneet vain yhden, joten helsinkiläisistä on muodostunut Kärpille jo pieni peikko. 

Lauantaina HIFK kuritti Kärppiä erityisesti ylivoimalla. Sekä avausmaali että voittomaali syntyivät miesylivoimalla. Kärppien alivoima on ollut koko kauden rautaista, mutta tänään siitä puuttui useampia tärkeitä palasia. 

– Vastustajan ylivoima oli meille tänään myrkkyä. Tasakentällisin peli oli tasainen, kärppäluotsi Mikko Manner näki. 

Kärpät koki takaisku heti ensimmäisessä vaihdossa, kun ykkösketjun tärkeä lenkki Mika Pyörälä loukkaantui. Kärpät ei hiiskunut Pyörälän vammasta sen enempää, mutta illan pelin jääminen väliin oli selvää heti. 

HIFK:n kolmannen maalin jälkeen kärppävahti Patrik Rybar hankki itselleen ulosajon. Rybar survaisi kilpikädellään vastustajaa, eikä tuomaristo miettinyt tuomiota kovin kauan. Kärppien maalille luisteli liigadebyyttinsä tehnyt Joel Blomqvist. 

– Näin Patrikin lyövän vastustajaa ja tuomarin näyttävän ulosajoa. Siinä tuli pieni shokki, että nyt joudun tuonne itse, debytantti kertasi pelin jälkeen. 

Blomqvistin saldoksi jäi kolme torjuntaa ja yksi päästetty maali, jolle hän ei voinut juuri mitään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (112)

Ei voi sanoa että iso osa faneista... Yksikään fani ei huutanut eikö vihellellyt Leskiselle. Ne jotka sitä teki, ei ymmärrä oikeasta fanittamisesta mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lese Ruotsin kävijänä tietää, että tässä Perämeren rannoilla on kärppiä kovempia, parempaa kiekkoa pelaavia joukkueita mm Luulaja ja Skellefteå.

Käykää katsomassa, kun niiden kotiareenat ovat lähempänä kuin Suomen Liigan muut juottolat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mukava kuulla, kuka sanoi Leselle, että ykkös- ja kakkosketju "lukittu". Jos tuon tason pelaaja ei Kärpissä niihin pääse, niin kuka sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sillä ole mitään merkitystä, siinä vaiheessa kukaan ei tiennyt loukkaantumissumasta joka kohdistui kärkiketjuihin, täysin oikeaa tietoa ja näinhän se menee, eli paikka olisi kärkiketjuihin pitänyt Lesen ansaita pelaamalla, joka olisi häneltä varmasti onnistunut!
Kärpillä ei ollut tarkoituksena rikkoa kahta kärkiketjua ne toimi hyvin, faktaahan se oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottelu ratkesi kun Paajanen kamppaa päivän selvästi Humalojan ja Miskan purkuyritys menee pakille ja jatkotilanteesta 1-3, kiitos sokeiden tuomareiden, joten ei ole ihme jos mokkekin hermostuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman minä huomasin, selvä purkupaikka Kärpillä koukkaaminen esti sen, ammattituomarit jätti viheltämättä, valitettavasti tuli maali vääryydellä ja ulosajo Kärppien maalivahdille.
Tuomarilinja asettaa monia kysymyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paajaselle olisi pitänyt viheltää jäähy, mutta koukittu pelaaja itse sen sai, kun hermostui, siinä hermostui myös maalivahti ulosajon edestä, kun päälle tultiin makoilemaan, kalliiksi tulee tämä Kärpille, en syytä tuomareita, koska nämä ei olleet oikeita tuomareita, vaan HIFK pelaajia jotka tuomitsivat tuomarin vaatteissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Kärpissä tällä hetkellä muutama ns.vapaamatkustaja kalliilla korvauksella😎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä 1-4 numerot kertovat pelin tasoeron. Kärpät olivat ihan vastaantulija. Terveellä joukkueella uusi taisto. "Kärppäfanit" osoittivat pienuuteensa. Enpä ole missään hallissa fanien nähnyt kohtelevan seuran entistä pelaajaa noin. Pahimmillaankin on menty muutamalla kuitilla ja alun ölinällä, mutta yleisesti ottaen ensi kohtaamisella vieraassa paidassa on osoitettu kunnioitusta ja kiitosta ja toivotettu menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitosta osoitetaan ikuisesti Leselle, mutta ei hänen tälle valinnalleen koskaan, vaikka HIFK taas tarjosi ykköskentän paikkaa ja paljon peliaikaa, fanit sen kyllä tietää, myös sen että Kärpät halusi pitkän sopimuksen, myös sen, että HIFK on luvannut vapaasti kauden jälkeen siirtymisen muualle ja sopimuksessa on optio ensi kaudesta.
HIFK ja Granlund juonittelu ei unohdu ikinä eikö koskaan, Lese saa tuntea sen niin kauan kuin pelaa HIFK joukkueessa. Tunteet on pinnassa oikeilla faneilla käytös tulee ansioitten mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungille uusi budjetti heti.
Vanhusten hoidosta poissa ja uutta hallia tilalle. Ei Leskinenkään halunnut palata tuohon latoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hifki pelit on aina "sytyttäviä" mutta tuomarit ei uskalla puuttua Hifkiläisten mailankäyttöön.
Nytkin Kärpät voitti 1-0 tasakentäällisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (112)

Uutisvirta

7:49
Mopoauto syttyi palamaan ja tuli levisi myös viereiseen henkilöautoon Ylivieskassa – pelastuslaitos esti palon leviämisen taloon
7:00
Päivän leffapoiminnat: 1970-luvun salaliittojännäri muistuttaa, että Warren Beatty oli aikanaan karismaattinen tähti
7:00
Lentoturmatutkinta kiinnostaa ja opettaa – sarjaa on esitetty vuosituhannen alkupuolelta saakka eikä sen tenho ole laantunut vieläkään
7:00
Edullisemmat kuntosalit riisuivat palvelut ja kiristivät kilpailun – nyt tulevat boutique-salit, joissa liikutaan tyylillä Tilaajille
7:00
Rovaniemeläinen Janne Orava koulutti itsensä keittiömestarista riistamestariksi – nyt hän osaa tunnistaa kärpäsen toukista, milloin eläin on kuollut Tilaajille
6:40
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
10
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
8
Kyllästetyn puun kierrätyksestä vastaava Demolite Oy ihmettelee Kiertokaaren hinnoittelua – pelkää korkean jätemaksun johtavan puun ohjautumiseen jatkossa vääriin paikkoihin
8
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
5
Kiinalaismatkailijat täyttävät nyt Rovaniemen, mysteerivirus saanut matkailuyrittäjät tarkkailulinjalle – "Eihän siitä vielä kovin paljon tiedetä", sanoo Joulupukin kammarin yrittäjä
5
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
4
Lentoturmatutkinta kiinnostaa ja opettaa – sarjaa on esitetty vuosituhannen alkupuolelta saakka eikä sen tenho ole laantunut vieläkään
4
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image