Kat­so­mo­ko­men­nus vaanii hyökkääjiä Kärpissä – Alkukauteensa pettynyt Jasper Lindsten tietää miltä komennus pop­pa­rio­sas­tol­le tuntuu: "Jotenkin siihen pitäisi suhtautua hyvin"

Jasper Lindstenille (keskellä) kaavailtiin isoa roolia Kärpissä, mutta peli ei ole lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 28.10.2018 17:11
Janne Onnela

Oulun Kärpät on ollut viimeisen vuoden ajan koko kiekkoilevan Suomen positiivisuuden keskittymä. Suurelle yleisölle muodostuneen mielikuvan mukaan Kärpissä ei ole kenelläkään mikään asia koskaan huonosti ja kaikki sujuu aina kuten Strömsössä.

Asianlaita ei tietenkään todellisuudessa ole näin. Missä tahansa isossa ihmisryhmässä on aina omat haasteensa. Kärpilläkin on yli kolmekymmentä sopimuspelaajaa, joista pelaamaan mahtuu kerrallaan vain parikymmentä. Kolmannes joukkueesta joutuu pettymään aina Kärppien pelipäivänä.

Etenkin kourallinen hyökkääjiä saa olla jatkuvasti varpaillaan. Osa joutuu väistämättä pettymään jossain vaiheessa kautta. Yksi heistä on kovin odotuksin Turusta Kärppiin siirtynyt Jasper Lindsten.

Salolaislähtöiselle Lindstenille piirrettiin iso tontti tämän kauden kärppäjoukkueessa. Hyökkääjän kausi alkoikin ykkösketjussa, mutta kuuden liigapelin jälkeen Lindsten löysi itsensä yllättäen katsomosta.

Sieltä palattuaan ykkösketjuun ei ollut enää asiaa. Poppariosastolla Lindsten on sen sijaan käynyt vielä ensimmäisen visiitin jälkeenkin.

– Luonnollisesti olisin toivonut parempaa alkua Oulussa. Nyt pelataan sitten kolmosketjussa ja välillä ollaan poppariosastolla. Jotenkin siihen pitäisi suhtautua hyvin, Lindsten sanoi ja myönsi suoraan, että katsomokomennukset ottavat koville.

– Itsestäni tämä kaikki on kuitenkin kiinni, Lindsten lisäsi.

Mahdoton tehtävä

Turussa Lindstenillä oli iso ruutu TPS:n palapelissä. Hän pelasi paljon ykkösketjussa kokeneiden Eric Perrinin ja Tomi Kallion kanssa. Tulosta tuli myös mukavasti.

Kärppäsopimuksen myötä Lindsten siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan pois tutusta ympäristöstä. Siirtyminen hallitsevan Suomen mestarin riveihin oli hyppy tuntemattomaan. Samaan aikaan odotukset olivat tapissa niin pelaajalla itsellään kuin oululaisjoukkueen kannattajillakin. Pelipaikka Kärppien suurimmat tulosodotukset niskassaan kantaneen Ville Leskisen rinnalla ykkösketjussa alleviivasi ennakko-odotuksia.

Lindsten myöntää, että asetelma loi jonkin verran ylimääräisiä paineita.

– Valmentajat muistuttivat koko ajan ettei tarvitse mitään paineita ottaa – aikaa löytyy. Nyt sitten kävi miten kävi, Lindsten huokaisi.

Jasper Lindsten (oik.) myöntää, että hänellä on vielä opettelemista Kärppien pelityylissä. KUVA: Jarmo Kontiainen

Pelaajan kommentista huokuu pettymys. Viime kaudella Kärppien kärkiketjut lukittiin heti alussa, eikä niihin koskettu sen jälkeen puoleen vuoteen. Ennen kuluvan kauden alkua päävalmentaja Mikko Manner oli ketjujen suhteen suurin piirtein viime kauden linjoilla, mutta myönsi, että kierrätystä on luvassa joukkueen ollessa terveenä.

– Kun olemme hommanneet tänne tiettyjä pelaajia, joilla on tuloksenteon lahjakkuus, niin meidän täytyy antaa heille luottoa, eikä sanoa viiden pelin jälkeen, että sinulla on tehot piipussa, Manner muistutti kuitenkin elokuussa ennen kauden alkua.

Kierrätystä Kärpissä on ollut nyt viime kautta enemmän etenkin kärkiketjujen osalta. Niin ykkös- kuin kakkosketjustakin on lähtenyt pelaajia vuorollaan katsomoon alempien ketjujen pelaajista puhumattakaan. Jokaisen pelaajan pitäminen jatkuvasti tyytyväisenä on vaikeaa. Manner myöntää sen olevan itseasiassa täysin mahdoton tehtävä.

– Me käsittelemme tätä asiaa kuitenkin Kärpissä aika inhimillisesti. Tiedän monta tapausta maailmalta, joissa ei ole näissä tilanteissa paljon selitelty pelaajalle mitään.

Päävalmentaja näkee asian hyväksymisen ja siihen oikein suhtautumisen kuitenkin äärimmäisen tärkeänä isoa kuvaa tarkasteltaessa. Jopa kriittisenä joukkueen lopullisen menestyksen kannalta.

– Veljeyden täytyy kasvaa niin suureksi, että kun pelaaja joutuu sivuun, hän pystyy sanomaan rehellisesti tilalle tulleelle joukkuetoverille, että nyt on sinun vuorosi – anna palaa! Tällainen veljeys meille kasvoi viime vuonna.

”Nyt vain pitää tehdä töitä”

Lindstenin kohdalla yhdeksi kompastuskiveksi alkukauden aikana on muodostunut Kärppien pelityyli. Se on toisaalta pelaajan mukaan myös suurin syy, miksi laitahyökkääjä ylipäätään siirtyi Turusta yli 600 kilometriä pohjoiseen.

– Olen aina pelannut trappaavaa jääkiekkoa. Siinä on pää jatkuvasti vahvasti mukana ja se on jäänyt nyt vähän päälle.

Tinon (Metsävainio) ja Radekin (Koblizek) kanssa meillä on mielestäni mennyt nyt kuitenkin ihan hyvin ja kemiat ovat kohdanneet. Leskisen ja (Nicklas) Lasun kanssa kemiaa ei löytynyt, Lindsten paljasti.

Alkuvaikeuksista huolimatta Lindsten painotti, ettei ole katunut päivääkään siirtymistään Kärppiin. Haasteellinen alkukausi on painanut kuitenkin henkilökohtaiset tavoitteet varsin maltillisiksi.

– Kunhan saisi olla jokaisessa pelissä mukana, eikä tarvitsisi olla poppariosastolla. Ja saisin omat vahvuuteni paremmin pelissä esiin, Lindsten listasi.

Päävalmentaja tunnistaa pelaajansa mainitsemat haasteet. Mannerin mukaan ottaa aikansa, että Lindsten sopeutuu pelityyliin, jossa mennään koko ajan miljoonaa. Myös tiukan pelitahdin aiheuttama harjoittelun puute hidastaa Lindstenin sopeutumista kärppäkiekkoon.

Tyylilleen uskollisena päävalmentaja näkee Lindstenin kärppätulevaisuuden pelkästään positiivisena.

– Jasper on kuin tehty Kärppien pelityyliin. Hänellä on kaikki eväät, nyt pitää vain tehdä töitä, Manner muistutti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Veikkaan, että Lindstenillä on vielä iso rooli kevään kamppailuissa. Näytön paikkoja tulee ja silloin tulee olla sekä rentona että tarkkana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kirjoitus Linstenistä.
Joku kommentoi Leskisestä, niin se ei ole löytänyt sellaista yhteistyötä kenenkään kanssa tällä kaudella, kuin viime kaudella oli Saku Mäenalaisen kanssa. Viime kaudella oli Lasu sentterinä runkosarjan ja pleikkareissa Saku siirtyi sentteriksi ja Julius Junttila toiseen laitaan. Leskinen-Mäenalainen-Junttila toimi hyvin yhteen eikä Leskinen-Lasu-Mäenalainen ketjukaan huonosti toiminut. Lasu kun oli kolmantena se oli puolustava ja Saku ja Lese hyökkäävässä roolissa. Julle kun oli ketjussa se oli liikkuvassa roolissa ja Leselle jäi tilaa ja aikaa enemmän.

Tämän kauden osalta valmentajan pitäisi kokeilla ketjuna Jasper Linstedt-Mihail Kristof-Ville Leskinen se olisi liikkuva ja Kristof olisi varmistava ja Linstedt Lese pyörittäisi myllyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että Lindsten pyörittäisi pyllyä. Varmaan tulisi Raksilan hornankattilaan yli 7000 katsojaa joka peliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aku Kestilä ei kyllä pelaa Kärpissä. Metsävainio pelaa Kestilältä jääneellä numerolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän ne tehot merkitsee aika paljon pysyykö rosterissa vai popparipuolella, Jasperilla ei ole kausi ainakaan vielä kovin hyvin alkanut vaikka pelejä jo paljon takana.Viime pelit ei kyllä ole muutosta tuonut....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ukot vaihtunut vierellä ihan tarpeeksi, ja jokkainen voi katsoa mitkä tehot tällä pelaajalla on, oisko aika alkaa kauppaamaan muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole päässeet nämä uudet vahvistukset vielä kokonaan fanien sydämmiin. Jalonen ja Reksa vetivät jo 90-luvulla yli 7000 katsojaa Raksilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leskinen ei ole joukkuepelaaja hakuaahaluaa pitää kiekkoa tehdä piruettejä eikä ikinä pääse muualle pelaamaan tolla tyylillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leskisen kanssa tuskin kenelläkään kemiat kohtaa. Tyhjänpäiväinen surffailija, joka ei osaa luopua kiekosta oikeaan aikaan. Luopuu kiekosta ainoastaan, kun on pakko ja monta hyvää peliä edistävää syöttöpaikkaa on mennyt jo ohi. Paniikkisyöttö lopulta yleensä vastustajan lapaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leskinen on loistava pelaaja jonka kuuluukin pitää kiekkoa ja tuoda kiekko tarvitraessa ylös asti. Aivan mahtava pelaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä Leskisestä, että aivan turha lainelautailija on. J-M Aaltosen taitelija luonnetta, jolla ei itse pelissä paljon tee mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lese on kirkkaimpia starboja liigassa. Pelkästään Leskinen on syy katsoa Kärppien pelejä. Mukava seurata pelaajaa joka ei roiski kiekkoa minne sattuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junno pitäisi ylentää urheiluneuvokseksi kun on taas kasannut noin menestyvän joukkueen koko pohjois-suomen iloksi ja ylpeydeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junno ei ole ollut mukana Kärppien toiminnassa enää moneen vuoteen. Pitäisihän insinöörin tietää että ennen kuin kommentoidaan asioita, otetaan faktoista selvää! ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervepäistä jutustelua Lindsteniltä. Hän on itsekin tiedostanut tämänhetkiset ongelmat. Ei muuta kuin tsemppiä Jasperille. Kyllä se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

7
Operaattorit suhtautuvat Supon huoleen 5G-verkoista vakavasti – Elisan johtajan mukaan vakoilua voidaan torjua yksinkertaisella keinolla
3
Vuoden vanha Nita-koira oli karkuteillä lähes 11 päivää ja perhe pelkäsi lemmikin joutuneen suden suuhun – lopulta koira palasi kotiin terveenä, mutta väsyneenä, janoisena ja nälkäisenä
2
Kannattaako nyt ostaa bensa-, diesel- vai sähköauto? Katso listasta, mitkä automallit kävivät kaupaksi viime vuonna ja mitkä menettivät myyntiään Tilaajille
2
Viime vuosi oli mittaushistorian toisiksi lämpimin, päättynyt vuosikymmen kaikkein kuumin – Suomalaisasiantuntija: Luvassa sään ääri-ilmiöitä ja 3–5 celsiuksen nousu
2
M/S Romantic rohmusi kaikki Venlat, joihin oli ehdolla – Eränkävijöille Lifestyle-Venla
1
Maria Ohisalo avasi vihreiden puheenjohtajapelin – tuoreen kansanedustajan ja puolueen ääniharavan arvellaan olevan kisassa vahvoilla
1
Kirkollisveron hinta – on surullista, jos järjestelmä tasaamisen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi purkautuu siksi, että ihmiset lyhytnäköisesti eroavat kirkosta Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

175 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

uuden auton osto ei nyt kannata

Sama virsi jatkuvasti, ei kannata ostaa autoakun verottaja romauttaa arvon, ei kannataostaa asuntoa kun arvo romahtaa, e... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image